Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС

Той благодари на петима премиери за подкрепата
12 яну 2019 11:09, Александър Попов
66
Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов благодари в писма до премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания за подкрепата и сътрудничеството по време на преговорния процес по пакета "Мобилност I".

Българският премиер отправя специални благодарности към колегите си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Още по темата
Според Борисов подобни правила не отговарят на социалния дневен ред на Европейския съюз, имат негативно въздействие върху целите по отношение на околната среда и ще oщетят европейската икономика като цяло.

Премиерът изтъква, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички икономически сектори, които зависят от ефективността на услугите в автомобилния транспорт, наскоро са изразили сходни опасения, подчертавайки, че в края на европейския цикъл ще бъде трудно да се постигне балансирано решение по пакета.

По думите на Борисов, в момента дебатите относно пакет "Мобилност I" са на кръстопът и все още има шанс да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че "Европа на две скорости" не е решение.

"Въпросите на автомобилния транспорт са прекалено важни за европейската икономика, за да бъдат решавани по спешност", пише още министър-председателят, като допълва, че следващият Европейски парламент и Комисия трябва да поемат тази отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от този премиер!
30
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС--------А, бат Бойкко в ЕС има не две, а три скорости.Ние например сме "трета задна"!
29
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-еее, ми връщайте се в СССР!
28
5
 
30
 
! Отговори
ОНЯ С АНЦУЗИТЕ преди 5 години
ПО ПАРКИНЗИТЕ нали същия той го назначи за президент като му дърпаше ушите и му биеше чембери пред журналистите публично. Никога не назначи умни и можещи хора на отговорни длъжности да не би да го засенчи него КРАЛЯ- СЛЪНЦЕ. Затова и гаси пожари като КОФПОМПАДЖИЯ
27
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А когато прибирате субсидиите не ривахте! Хората ви отпускат пари да ги оползотворите за по добри условия на труд, а не да крадете и да продължавате да се препитавате като скотове и контрабандисти!
26
8
 
8
 
! Отговори
Edit преди 5 години
Gospodin Borisov, ami ako frenskite, italianskite, ispanskite, germanskite, austriiskite, polskite, romanskite, slovenskite, cheshkite, portugalskite, angliiskite.... koli i shofiori doidat v rbg i praviat taka kakto praviat bg koli i shofiori v tehnite strani, kak ste reagirate?!
25
1
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименТе са "по-малко равини" сред "равините";))) Ихууууу, хахахахахааааааааааа. Затва Бойко ги нарича "Началници"
24
2
 
18
 
! Отговори
СЕТИЛА СЕ МАРА преди 5 години
да се по...ра. Не може да се тупаш в гърдите колко се имате с НАЧАЛНИЦИТЕ и какъв готин т.ип си за тях , да с снимаш прегърнат с всички и да се правиш на български Премиер с достойнство
23
3
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Пърле ву франсе;))) Пърле вуте франсе;))) Ихахахахахахахаааааааааааа
22
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските правила трябва да се уважават! Точка! Който не му харесва - да кара към Улан Батор и да спи по аули, храсти и кишлаци!
21
3
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До NestorРоденият роб винаги ще бъде роб;)))
20
3
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Проблемът не е в Тиквата;))) сама по себе си, тиквата е хубаво нещо, як *** със стафиди правя, малко на баклава набива;))), проблемът е, че в България живеее една маса от глъви хора. Наричат се гербери.
19
0
 
19
 
! Отговори
АМИ ЗА УСЛОВИЯТА преди 5 години
на шофьорите да отговарят СИНДИКАТИТЕ, които са ВИРТУАЛНИ. Вместо да седят на една маса с РАБОТОДАТЕЛИТЕ-РОБОЛВАДЕЛЦИ да искат нашите шофьори да имат сносни условия. Ама тази така наречени синдикати са на каишка на БОГАТАШИТЕ . Те даже своите щатни служители не могат да изкарат на улицата. Нали това беше целта - да сме РОБИ на УЖ ДИМОКРАЦИЯТА. На повечето места като чуят за колективни трудови договори - УВОЛНЯВАТ
18
4
 
32
 
! Отговори
Nestor преди 5 години
В Брюксел, български превозвачи (шофьори-роби, водени на каишка от наглите си собственици-робовладелци) протестират против подобряване условията на труд и почивка ???!!! Такъв абсурд досега в Европа не се е случвал! Че и хорце извиха, че и трибагреник развяха! Браво, браво! Българи - юнаци!Да не знае човек къде да се скрие от срам.
17
3
 
19
 
! Отговори
СНИМКИ С НАЧАЛНИЦИТЕ преди 5 години
НЕ ЩЕМ. Искаме човек с мъжка чест да ни защитава от разни там МАКАРОНИ и сие
16
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че Бойко е на власт! Без него тая държава досега щеше да се е разпаднала разкостена от комунистите.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското предложение за Пакета Мобилност е пета скорост за Превозвачите и една яка задна скорост за Шофьорите !Но нашите орбан'овци автоматично отхвърлят Брюксел, без да виждат, че шофьорите стават крепостни роби в перманентно изгнание, облечени на скотски живот !
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали точно тоя постоянно се мазни на *** си господари.
13
0
 
24
 
! Отговори
ПУКА МУ преди 5 години
Той раздава милиарди всяка година на свои хора, та ще му пука за бабите по селата, дето ги насилвали Ц-то. А шофьорите - ами да се оправят. След като всички в БЪЛГАРИЯ скочиха срещу МАКАРОНА най-накрая и на него от кумува срама му стана неудобно . Май след като и ПРЕЗИДЕНТА взе отношение и задейства международни връзки ОН от ревност се сети да демонстрира загриженост за поминъка на шофьорите
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Испания още ни искат паспорта не личната карта не ни смятат за хора какво да говорим за по развитите държави ние сме на дъното