Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС

Той благодари на петима премиери за подкрепата
12 яну 2019 11:09, Александър Попов
66
Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов благодари в писма до премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания за подкрепата и сътрудничеството по време на преговорния процес по пакета "Мобилност I".

Българският премиер отправя специални благодарности към колегите си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Още по темата
Според Борисов подобни правила не отговарят на социалния дневен ред на Европейския съюз, имат негативно въздействие върху целите по отношение на околната среда и ще oщетят европейската икономика като цяло.

Премиерът изтъква, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички икономически сектори, които зависят от ефективността на услугите в автомобилния транспорт, наскоро са изразили сходни опасения, подчертавайки, че в края на европейския цикъл ще бъде трудно да се постигне балансирано решение по пакета.

По думите на Борисов, в момента дебатите относно пакет "Мобилност I" са на кръстопът и все още има шанс да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че "Европа на две скорости" не е решение.

"Въпросите на автомобилния транспорт са прекалено важни за европейската икономика, за да бъдат решавани по спешност", пише още министър-председателят, като допълва, че следващият Европейски парламент и Комисия трябва да поемат тази отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Yabalkov sok преди 5 години
Skorostite sa dosta... toi gi vijda razdvoeno..... ot krushovata mu rakia e....ili ot grozdovia rom....
10
0
 
26
 
! Отговори
ПО НЕКАДЪРЕН преди 5 години
и ПРЕСТЪПЕН човек не можаха българите / АМЕРИКАНЦИТЕ да назначат
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му вярвате на двуликия Янус бе?Той мисли единствено за банковите си сметки и имотите по чужбина!
8
1
 
32
 
! Отговори
НЕЕ, ТАКЪВ ТИП преди 5 години
трябва да бъде разследван за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА. Той като Премиер , назначи ЦАЦАТУРАТА и всички забравиха за МИШО БИРАТА. БИРАТА почина мистериозно, а после се спомина и жена му. Колко месеци се правеше на улав, дали е говорил с КОКИНОВ в къщата му. Работи тайно с ДОГАН, а после уж ги плюе ДПС
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За обществото проблема на превозвачите не е интересен. Дори никой не ги и подкрепя.Това е проблем на фирмите които искат да вземат с нечестна конкуренция - рекет поръчките на Западните местните фирми . Те са си и собственици на камиона. Запада си е вложил пари в пътища и за наште им е добре да карат там. Същото е и лекарите отишли на Запад да искат веднага равни пари с местните. Както се отнася за всеки бранш.Това че повтарят били на две скорости никои на Запад това не го интересува.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете скорости в ЕС са очевиден факт от години, но на васала на слугите са му нужни особени и специални доказателства.
5
3
 
26
 
! Отговори
МЪЛЧИШ КАТО ТИКВА преди 5 години
и по случая с бития от Ц-то командос. Да не си ядосаш електората, че идат избори
4
3
 
31
 
! Отговори
ОСТАВКА БЕ ТИКВО преди 5 години
КОЙ се снимаше с МАКАРОНА и се мазнеше като викаше: А бе всички сме парлеву франсе. Безсрамник
3
0
 
29
 
! Отговори
???? преди 5 години
В България колко "скорости" има... Според мен 98% са на задна, а 2% са на 6 (-та).
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, така българския шофьор трябва да бъде натикан в миша дупка, а босовете на транспортни фирми трябва да придължат да дебелеят на техен гръб!И точно това искат гербавите българския работник да бъде мачкан и нископлатен както в България така и в Европа! А върховна наглост е да ни обясняват как шофьора бил щастлив да спи в кабината и да не се къпе по три месеца, да получава по малко заплащат и с месеци да не вижда семейството си! Хора събудете се подиграват се отново с вас и семействата ви.
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее Кутев че ни дава хляб