Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС

Той благодари на петима премиери за подкрепата
12 яну 2019 11:09, Александър Попов
66
Борисов: "Мобилност" ще покаже има ли две скорости в ЕС
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов благодари в писма до премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания за подкрепата и сътрудничеството по време на преговорния процес по пакета "Мобилност I".

Българският премиер отправя специални благодарности към колегите си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Още по темата
Според Борисов подобни правила не отговарят на социалния дневен ред на Европейския съюз, имат негативно въздействие върху целите по отношение на околната среда и ще oщетят европейската икономика като цяло.

Премиерът изтъква, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички икономически сектори, които зависят от ефективността на услугите в автомобилния транспорт, наскоро са изразили сходни опасения, подчертавайки, че в края на европейския цикъл ще бъде трудно да се постигне балансирано решение по пакета.

По думите на Борисов, в момента дебатите относно пакет "Мобилност I" са на кръстопът и все още има шанс да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че "Европа на две скорости" не е решение.

"Въпросите на автомобилния транспорт са прекалено важни за европейската икономика, за да бъдат решавани по спешност", пише още министър-председателят, като допълва, че следващият Европейски парламент и Комисия трябва да поемат тази отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
Баце,закъсня! преди 5 години
Баце, късно е ,либе, за китка! Докато превозвачите се готвеха за протест вие с Цуци се скрихте като мишки : ти под фустата на някое гадже, а Цецо - под роклята на булката. Зер да не разберат тези от ЕК и ЕП, че вие сте забъркани в тая акция,че сетне лошо ви се пише. Добре че министърът на МТ излезе свестен и смел мъж, та ви отсрами. И добре, че Станишев дойде, а той е шеф наПЕС. Превозвачите излезоха мъже, румънците и поляците също и нещата станаха. А след отминала буря не се лае. Няма полза,
50
0
 
6
 
! Отговори
Кръстьо преди 5 години
Странно, не знае ли още ?Къде спи разузнаването и не му докладва ?
49
0
 
11
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Абе БорисОФ. Нали председателството беше успешно.
48
1
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..na Borisov ..koi li mu viarva izobshto .?!?!! Neuk chovek vzel se mnogo na seriozno ...nikoga ne svarshva dobre !!!
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Референдум за излизане от нато и ес
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се комбинират три фактора:1. герберастка ненаситна алчност,2. цървуланска простотия и 3. тотално отсъствие на държава.
45
3
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Мъдилност у Симитли 😁😁
44
1
 
17
 
! Отговори
тома неверни преди 5 години
А се тупкахте по гърбините с танте Меркел???? .......
43
4
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
До сега мълча .И като се вдигнаха другите премиери се обажда и той :))) Защо до сега не се обади ? Ясно е че се договорил с Макрон. И няма лошо .На хората им писна да задръстваме всички входове към магистралите за да спим там и да не спазват правата на работниците . Те ще ги Изклатят с местното законодателство ;)
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е вече почти 10 години на власт,и както самият той се изказва ,нищо в България не минава без неговото съгласие и подпис....Ами подпиши се и вдигни заплатите и пенсииите бе идиотееее...Ти не си ли българин,бе Живковец..Безрасъден и продажен българино
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТоИ на снимката верно се Европее,но със сигурност не се Българее...България по всичко се сравнява а и дори задминава Европа,но като се кажат заплати и пенсии,мръсниците ,крадците,продажниците мълчат...щНие не сме и на втората скорост ,щото сме още на паркинг,със идея да включим задна.,,
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа на две скорости, а България на задна.
39
3
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
БОКИЧ ГОЛЕМИЯ ТИ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ ПО БЕЛИЯ СВЯТ НИКОЙ НЕ ТЕ БРЪСНЕ ЗА ./НАЛИ СЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО/ !!!
38
6
 
37
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Прови ми впечатление ,че Борисов изчезна от визуалното пространство.Сигурно е разбал,че неговото пъчене,тупане в гърдите и безкрайно сервилничене пред чуждестранните му наставници,вече са напълно изчерпани като поза.Даже и любимата му мантра,как е построил продънващите се магистрали вече не се чува.Само да не започне да ни забавлява с политико-икономически анализи.Дай му на него ,нещо по-първично ,като да подарява я магарета,я козички и най-вече да обяснява ,че комунистите са виновни
37
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рзбрахме ти мнението по този въпрос.Не е нужно да ни го набиваш.По-добре кажи нещо за Войводиново или те е страх да не си обидиш електората.
36
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов,язък за прегръдките и целувките с Макрончо и парле ву франсе,и софрите и разходките и снимките.Никаква полза.
35
6
 
39
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Уфффф,лицемер! Не мога да го гледам! Съжалявам! Посредствена личност,неграмотен, ииии много,много нагъл! Въобще не му вярвам за нииищо!!!
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се пъчи по тв и да се прави на загрижен решението от просто по-просто.Казва ,че ако се приеме този закон ,на следващото гласуване ще е против санкциите срещу Русия и готово.В тази *** става само с изнудване и натиск.Иначе ще кърши ръце и ще вика ние сме малки.Вярно е ,че сме малки но когато се приемат важни решения и малкия може да катурне каруцата на ЕС
33
6
 
42
 
! Отговори
Боко Пожарникаря преди 5 години
За превозвачите веднага е на барикадите, все пак те му превозват контрабандата. Я да видим за изгладнелите и премръзнали български пенсионери какво ще свърши.
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата идеология на Европейския съюз е: Движение на германски стоки, произведени в Китай, към Източна Европа.Движение на работници и шофьори от Източна Европа към Западна Европа. Движение на Западни капитали към овладяване на Булгаргаз, БЕХ на България.Опорките са спуснати от "Горе". От Началниците с главно "Н"Племенните вождове трябва да ги изпълняват.