За Станишев няма драма, ако не поведе БСП на евроизборите

БСП заседава, ще приема проект "Визия за България"
12 яну 2019 12:35, Александър Попов
64
За Станишев няма драма, ако не поведе БСП на евроизборите
Снимка: Булфото, архив

С кворум от 108 души започна първото за годината заседание на Националния съвет на БСП.

"Днес ще приемем проекта "Визия за България", който да бъде одобрен от Конгреса. Ние ще сме първата партия, която ще приеме и предизборната си платформа за предстоящите европейски избори". Това заяви преди началото на заседанието зам.-председателят на партията Деница Златева. Тя подчерта, че важният въпрос в  момента е именно политиката, която предлага БСП, националните интереси, които защитава, за каква Европа се бори, а не персоналните въпроси за листите.

Деница Златева обясни, че Националният съвет на левицата е приел критерии, на които трябва да отговарят кандидатите и процедурните срокове за номинации.

Тя допълни, че след конгреса на 26 януари, от 1 февруари започват номинациите в основните партийни органиизации, те трябва да бъдат потвърдени от конференциите.

"По този регламент, в средата на март, ще е ясно кой ще бъде водачът, а през април и цялата листа", заключи тя.

На Националния съвет отчет ще направи лидерът на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев.

Неговото име е сред потенциалните водачи на листата на БСП на предстоящите евроизбори през май тази година. Деница Златева и Елена Йончева са другите спрягани имена, но на днешното заседания имената въобще не са на дневен ред.

Станишев не вижда драма, ако не бъде избран за водач на "червената" листа. Той отчете някои от постиженията на евродепутатите на БСП.

"Всички проследихте дебатите за пакета "Мобилност". От тримата евродепутати, които бяха в транспортната комисия, двама бяха от социалистите - Петър Курумбашев и аз. Мога да кажа със самочувствие, че ние успяхме да постигнем нещо, което правителството не можа. Това, че транспортната комисия отхвърли два от трите пакета ни дава основание да искаме той изобщо да не се гледа. Ще продължим тази битка. Другото нещо е обновената стратегия за пълноправно членство на България в Шенген. През декември бе приет един мой доклад с много голямо мнозинство - 517 гласа "за". На финалната права е и Европейски орган по труда, който ще позволи да се отстояват права на хората от различните страни много по-ефективно", каза лидерът на ПЕС.

Всеки член на БСП и всеки човек с леви убеждения е потенциален кандидат за листата ни за евроизборите, каза народният представител Георги Гьоков.

На въпрос дали Сергей Станишев няма място в евролистата на БСП, Георги Гьоков заяви, че това е мнение на Александър Симов и че той може да гласува "против".

"Например казвам, че Сергей Станишев като председател на ПЕС има място в листата. Дали ще бъде в листата, или ще я води - това ще реши Националният съвет, в който има 180 души. Няма как да обвиним тези 180 души в някакви конспирации и задкулисия. Ние не сме партия Борисова – той да сочи водачите на листата и то не само за евроизборите, а и за местните", каза още Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
25
 
! Отговори
Безкрайно неприятен! преди 5 години
Дори визуалното му излъчване е о т в р а т и т е л н о! Горките червени баби и дядовци..А те са нашите бащи и майки...
10
2
 
27
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
9
0
 
16
 
! Отговори
нн преди 5 години
Дайте, бе и други да намажат. Стига, едни и същи, един мандат и толкова. Сладък кокал, дава ли се лесно на друг, нагледен пример, уж избирали? Демагози.
8
1
 
19
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Голяма работа-един *** повече или по-малко в Брюксел-все тая.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишко,айде стига ти толкова.Нито си единствен,нито си неповторим.
6
4
 
17
 
! Отговори
фактите са преди 5 години
Ако Станишев е в листата за евроизборите , БСП само ще загуби проценти . Но явно и той си има лоби в партията . А това доказва следното - хич не им дреме на партиите за хората
5
9
 
16
 
! Отговори
Не го мислете преди 5 години
Станишев. Той има място в листата на ГЕРБ от гражданската квота. А и мястото му е до комуниста Борисов, партийната секретарка Цачева, бивши членове на БКП Гърнев, Павлова, Кирилов,. А и имат една идеология, подкрепят Истанбулската конвенция.
4
3
 
13
 
! Отговори
ром преди 5 години
На този истински родолюбив българин ,и на много други като него и Костов трябва паметници пред музеите на Ботев и Левски да им издигнем , защото и те се борят за чиста и свята република като мен !!
3
3
 
21
 
! Отговори
Дали преди 5 години
Нахална и нагла ли физиономия ни гледа от екрана?коДа (+) Не (-)
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински цоциалист! Видяхме го колко е загрижен за трудовите права на българските шофьори!Но е готов нова тлъста ясла за примерни човечета от семейството на политиците да отвори: Европейски орган по труда, който ще позволи да се отстояват права на хората от различните страни...Вервайте му!
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев се уреди прилично, сега Нинова се мъчи, колкото могат гледат да използват тумбата пенсионери докато не са изчезнали, някой лев за коментарчета и ако се върже няко все файда. Последните 10 години май не вървят нещата