Желязков поиска отлагане на пакета "Мобилност"

Транспортният министър се срещна с шефа на ЕП Таяни
14 яну 2019 21:18, Екип на Bulgaria On Air
7

Министърът на транспорта Росен Желязков представя позицията на България по "Пакет Мобилност" заради спорните текстове в него. Днес следобед той се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Категоричната българска позиция е за цялостно отлагане на предложенията в "Пакет Мобилност" до след европейските избори през май. Ние искаме те да бъдат разгледани от следващия състав на Европарламента, припомня Bulgaria ON AIR.

Антонио Таяни е обещал на министър Желязков, че ще предаде българската позиция на председателите на парламентарните групи. До решение ще се стигне най-рано на 21 януари, когато е срещата на координаторите на парламентарните групи в транспортната комисия.

Единият сценарий е "Пакетът Мобилност" да бъде внесен в Европейската комисия, въпреки отказа на две от предложенията в него. Тази вечер Росен Желязков ще разговаря с председателя на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейският парламент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също е изпратила писмо до председателя на социалистите и демократите с молба за подкрепа на българската позиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен до 1 преди 5 години
До 1-защото според мен изборите ще са по-рано, и не са сигурни.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на Макрон и независимост от ЕП туй искаме, БГ е суверенна държава туй да каже на Таяни и тогава да си показва кривата мутра отнякъде.