За 1 г.: Депутатите навъртели 1.3 млн. км. с колите

Марешки си осребрил бележки от гориво за 1519 лева
9
За 1 г.: Депутатите навъртели 1.3 млн. км. с колите
Снимка: 24 часа

1 314 466 километра са навъртели депутатите със служебните коли на Народното събрание от началото на мандата му на 19 април 2017 г. до края на юни 2018 г.

Рекордьор по пътуване със служебна лимузина е Галя Захариева от ГЕРБ. Тя е изминала 49 426 км между София и Нова Загора и така задминава дори шефовете на комисии, които имат постоянно на разположение служебна кола. Следват я Искрен Веселинов от ОП с 48 370 км и Нели Петрова от ГЕРБ с 47 123 км. Той пътува до Русе, а тя до Варна.

Отделно на депутатите им се изплащат допълнителни пари за бензин, ако пътуват до избирателните си райони с личен автомобил. По това перо от Народното събрание са им изплатени малко над 1 милион лева. За да няма спекулации, всеки депутат има право да осребрява фактури за бензин до определен лимит в зависимост от отдалечеността на региона си. Лимитите се актуализират със заповед на парламентарния шеф на 6 месеца или година.

Сред получилите най-много служебни средства за бензин са депутатите от най-отдалечените райони като Варна, Бургас, Добрич и Силистра, пише в. "24 часа". Така социалистът Красимир Янков, избран от Добрич, е взел 12 924 лв., а колегата му Даниел Йорданов - 11 643 лв.

Фактури за над 10 хиляди е осребрил Ерджан Ебатин от ДПС, който е от Варненския регион. Левите Георги Андреев и Александър Паунов, които също са избрани от Варна, са взели по близо 9500 лв. за бензин. Същата е сметката и на зам.-шефа на групата на патриотите Валентин Касабов от Бургас и на Димитър Александров от ГЕРБ, от Шумен.

27 депутати не са осребрили нито веднъж фактура за бензин за посочения период. Сред тях са шефовете на управляващите групи Цветан Цветанов и Волен Сидеров, които се возят по принцип в партийни коли. Соцлидерката Корнелия Нинова е представила фактури за пътуване с лична кола за 426 лв. Лидерът на “Воля” Веселин Марешки декларира, че не се вози на служебна кола, но пък НС му е изплатило бележки за гориво за 1519 лв.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бай х преди 3 месеца
брей тия въртят повече километри от тираджиите ....
черно на бяло се виждат че се крадат държавни пари , няма ли кой да им направи ревизия
7
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
НИМА ТЕЗИ РАЗХОДКИ СА ОПРАВДАНИЕ "НА СРЕЩА С ИЗБИРАТЕЛИ" ДАЛИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СЛЕД ИЗБИРАНЕТО ИМ СА ВИДЕЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ОЧИТЕ НА ТЕЗИ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ. НЕ Е ВИНОВЕН КОЙТО ИЗЯЛ ЗЕЛНИКА А ТОЗИ КОЙТО МУ ГО Е ДАЛ. В СЛУЧАЯ НАРОДА. Е ЗАТОВА ЩЕ СИ ТРАЕ НАРОДА ЩЕ СИ ХАРЧИ ЗАПЛАТКАТА ОТ 500-600 ЛВ И ЩЕ ЧАКА "ПО-ДОБРИ ВРЕМЕНА". АКО ИЗОБЩО ДОЙДАТ ТАКИВА. НЯМА ИЗГЛЕДИ.
6
0
 
2
 
! Отговори
апо преди 3 месеца
Много съм загрижен и искам да зная колко тоалетна хартия консумира парламента годишно , има ли лимити и дали осигурените им количества са достачни.Очевидно за всички е че продукта от работата на депутатите е едно безкрайно , незатихващо , безсрамно , безогледно , повсеместно и зловонно изхождане в колосални размери ( много ми се иска да кажа С Р А Н Е , но ще ме цензурират ).Понеже стана ясно че и пътуването е сериозно , тревожа се дали на тези завалийки са осигурени памперси , пелени и т.н
5
1
 
4
 
! Отговори
хахах преди 3 месеца
Те за това ги няма в НС, те просто не слизат от колите хахах
4
1
 
3
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 месеца
Че то и аз навъртам с колата по 30-40 хил км/год само като ходя на работа Добрич-Варна-Добрич, а тия обикалят страната. Не виждам къде е драмата.
3
3
 
7
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 3 месеца
Депутатите за разлика от мързеливите българи се скъсаха от бачкане за някакви мижави 4 хилки,а българина все недоволства,че 560лв-450чисто му било малко.Трябва да се мисли за подмяна на автопарка на депутатите с по нови лимузини.
2
8
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 месеца
Курнела уж обикаля страната с нейната визия, ама всичко май кьор фишек за пред 80-те процента!!
1
0
 
6
 
! Отговори
АЗЛК преди 3 месеца
Симпатяги!