Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35

"Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена"
16 яну 2019 19:30, Красимир Ангелов
518
Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35
Снимка: Reuters

Решението на парламента за придобиване на F-16V Block 70, което виждаме като прелюдия към F-35, има значимостта на решенията за присъединяване към НАТО или към антитерористичната коалиция след 9/11. Това се чете в Декларация на Атлантическия клуб в България, получена в БТА.

Още по темата
Решението има ключова роля не само за националната, а и за регионалната сигурност. Отваря възможности - в най-високи технологични орбити - на българската военна промишленост и авио-космическа наука с водещи партньори от САЩ и страните от НАТО, се посочва в декларацията.

Днес България влиза в ексклузивния световен клуб на операторите на F-16. Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена в името на националната сигурност, отчитат от организацията.

„Обективността изисква да поздравим правителството и парламентарното мнозинство, приели решението, което прави България независима, Западна и глобалн.

Очакваме бързото формиране на квалифициран преговорен екип и незабавно начало на преговорите, с цел придобиване, при оптимални условия, на доказано най-добрия многоцелеви изтребител“, се казва още в декларацията от Управителния съвет на Атлантическия клуб в България.
 


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
До Уинстън Пърдел

Пърделе, без да защитавам Сталин и Русия искам да ти кажа, че в момента тя е водещият износител на зърно в Света. Относно ядрените отпадъци, поне те ги държат далеч, за разлика от някой които обстрелваха Сърбия със снаряди с обеднен Уран.
425
2
 
1
 
! Отговори
Уинстън Чърчил преди 1 месец
Мислех, че ще умра от старост. Но когато Русия, която снабдяваше цяла Европа със зърно, започна да го внася, разбрах, че ще умра от смях. Сталин завзе аграрната страна и я превърна в суровинен придатък и ядрено сметище.
След няколко поколения те ще деградират и няма да могат сами да извличат полезни изкопаеми. Хората ще измират, а диктаторите и техните слуги ще живеят, купувайки от нас луксозни предмети и продавайки концесии на съседните страни; за руските водачи това е най-печеливШия бизнес
424
0
 
1
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 1 месец
… Мислех, че ще умра от старост. Но когато Русия, която снабдяваше цяла Европа със зърно, започна да го внася, разбрах, че ще умра от смях. Сталин завзе аграрната страна и я превърна в суровинен придатък и ядрено сметище.
След няколко поколения те още ще деградират и дори няма да могат сами да извличат полезни изкопаеми. Хората ще измират, а диктаторите и техните слуги ще живеят, купувайки от нас луксозни предмети и продавайки концесии на съседните страни; за руските водачи това е най-печелившият бизнес. Освен това срещу минимална такса в Русия ще бъде възможно да се изпращат ядрени отпадъци.
423
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 1 месец
До Анонимен 412

Не мога да разбера, защо занимаваш обществото с някакъв бездомник починал някъде си? Ние тук се занимаваме с много по-важни въпроси, а именно как да похарчим държавната и обществена пара, но не в полза на обществото, а за въоръжаване. Американците пък ще ни продадат едни скъпо струващи играчки, чрез производството, на които ще напомпат БВП, за да се запази растежа на икономиката им в норма. Нищо, че междувременно и там много бездомници измират от студ и глад, но първо е БВП-то
422
2
 
2
 
! Отговори
Шок преди 1 месец
Споко с тази сделка си плащаме, за да не ни бомбардират и някои да вземе комисионната.
Последните 50 години, коя е държавата създала най-много воини?
Ние вноска към НАТО ли трябва да внасяме или към САЩ?
Дали ще разберем каква сума ще платят преговарящите?
Какви ще са клаузите за поддръжка след закупуване?
Да не стане като с Тецовете - някои подписал договор. Друг го плаща и се хвали, а после ни вдигат таксите и данъците?
Честито на всички
421
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за една и съща дейност в държавната администрация минимална заплата 800 а максимална, ако си герберче 3000....тоя който работи 800 а тоя който го клевети и очерня 3000
420
5
 
7
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас - КЪДЕ Е ТАЯ ПРОПАГАНДА БЕ....
БЪЛГАРИЯ НЕ Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ФАКТОР ЗА НИКОЙ...
419
4
 
4
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
СЛЕД ТОВА РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЦЯЛ СВЯТ СМЯТА ЧЕ СМЕ ПР О С ТИ И НЕУКИ - БЛАГОДАРИМ ТИКВА,
УСПЯ ДА ПРЕВЪРНЕШ В СИНОНИМИ Т Ъ П И БЪЛГАРИН
418
3
 
2
 
! Отговори
Вашингтон преди 1 месец
Пращаме на клубчето 1млн.лв комисион от 2та млд дето ни изкиха бойко
417
3
 
7
 
! Отговори
Су-87 преди 1 месец
До Боби
Абе я кажи защо на парада на 9 Май прелетяха 2 бр. Су-57? Аз ще ти кажа, защото толкова са произведени - 2 бр. прототипа :)))
416
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доповръща ми се от тази словесна диа.ия
415
3
 
3
 
! Отговори
сещаш ли се блед преди 1 месец
До Тези пък кои са България е НАТО всичко е НАТО и вие сте НАТО
414
5
 
14
 
! Отговори
Тези пък кои са преди 1 месец
Атлантиците от толкова напъване накрая ще научат руски език. Иначе какви са тези мижитyрки? Те са явно от лагера на онези двупроцентните за които българите не искат и да чуват!
413
12
 
8
 
! Отговори
бялата мечка преди 1 месец
рускопоклонниците да се покажат като истински руски патриоти и да отидат в рая на земята Стига мъки и унижения Сибир ви очаква Добре дошли таварищи
412
4
 
7
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
До Анонимен
"В България преди 1989г хората нямаха право на задгранични паспорти..."
Значи имаше два варианта:
Първия-България си остава комунистическа с 9млн. население.
Втория-България е демократична и и остават максимум още 30г живот като държава.
Да кажем че имало и вариации,но не радикални.
Вече не знам кое е щеше да е по-доброто.....
411
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Andreas Papandreou
''НОВИЯ'' СУ-57 ПАК ФА , който е пълен провал от вече над 17 години разработки,"

Писна ми да развенчавам подобни опорни точки за пореден път - четете бре хора
Пак-Фа - 5 прототипа с ограничена електроника и двигатели Ал-41Ф1
Пак-ФА - 4 прототипа с ПЪЛНА ЕЛЕКТРОНИКА И ОРЪЖЕЙНИ системи с Ал-41Ф1
Пак-Фа - 1 прототип с пълна електроника, оръжие и новите двигатели иделие 30
Су-57 - 12бр първа серийна модификация(нулева серия) с двигатели изделие 30 за участие в държавни тесто
410
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Andreas Papandreou
Абре какъв МИШ МАШ изкара ...
1. МиГ-35 първоначално беше предложен на Индия като реално беше сухоземен планер с електрониката от МиГ-29КИ(Корабен Индия) - Конкурса спечели Рафал до сега май не е финализиран
2. Индия участва в проекта Су-57 но като видя че задната част на самолета не е стелт(както и Ф-35 и Су-57 има двигатели с кръгли сопла) и като им казаха че за пълен цикъл на производство да доплатят 5,6 милиарда$ освен инвестираните 600 милиона$ се отказаха за сега
409
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
американците имат 10 пъти по-големи заплати защото имат 10 пъти по-висока производителност на труда

е сега разбрахте ли за какво производителност става дума
за най-обикновен грабеж
408
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Прочетете какво е казал днес Мони Паси за британците по повод Брекзит-а!Цитирам:"На британците им бе даден наркотик,който предизвиква халюцинации.Британците халюцинират.Мислят че ще полетят.Но не могат."Интересно,какво ли ще е мнението на британците по въпроса?Можем да питаме в посолството.
Отдавна се съмнявам,че Атлантиците не са съвсем в ред,но след като прибраха на служба и клептоманката,вече имам пълна увереност.
407
3
 
11
 
! Отговори
Ляв преди 1 месец
Пари за заплати и пенсии нямате, но имате 2 милиарда за самолети. Докога ще държите българския народ за заложник на чуждестранни интереси? Не е тайна, че партия ГЕРБ е подкрепяна от германци и американци точно заради такива поръчки в ущърб на интересите на България. А господата от "евроатлантическия клуб" отново извадиха от чекмеджето плашилото Русия на преден план. Не виждам обаче някъде да става дума за руски самолети? Другото плашило са комунистите пред портите, които аха да ни превземат.