Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35

"Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена"
16 яну 2019 19:30, Красимир Ангелов
518
Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35
Снимка: Reuters

Решението на парламента за придобиване на F-16V Block 70, което виждаме като прелюдия към F-35, има значимостта на решенията за присъединяване към НАТО или към антитерористичната коалиция след 9/11. Това се чете в Декларация на Атлантическия клуб в България, получена в БТА.

Още по темата
Решението има ключова роля не само за националната, а и за регионалната сигурност. Отваря възможности - в най-високи технологични орбити - на българската военна промишленост и авио-космическа наука с водещи партньори от САЩ и страните от НАТО, се посочва в декларацията.

Днес България влиза в ексклузивния световен клуб на операторите на F-16. Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена в името на националната сигурност, отчитат от организацията.

„Обективността изисква да поздравим правителството и парламентарното мнозинство, приели решението, което прави България независима, Западна и глобалн.

Очакваме бързото формиране на квалифициран преговорен екип и незабавно начало на преговорите, с цел придобиване, при оптимални условия, на доказано най-добрия многоцелеви изтребител“, се казва още в декларацията от Управителния съвет на Атлантическия клуб в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
3
 
11
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Пари за заплати и пенсии нямате, но имате 2 милиарда за самолети. Докога ще държите българския народ за заложник на чуждестранни интереси? Не е тайна, че партия ГЕРБ е подкрепяна от германци и американци точно заради такива поръчки в ущърб на интересите на България. А господата от "евроатлантическия клуб" отново извадиха от чекмеджето плашилото Русия на преден план. Не виждам обаче някъде да става дума за руски самолети? Другото плашило са комунистите пред портите, които аха да ни превземат.
365
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плачете копейковци, плачетееее! Всяка победа над про-руските предатели е победа за България. Като свърши заплатата от бензиностанцията ще се освободим завинаги от вас и от деленето на българският народ.
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на соца, обикновено хората бягаха на Запад през Сърбия. Сърбите имаха задгранични паспорти единствени в целият соц лагер (соц концлагер), и си пътуваха свободно навсякъде.
363
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България преди 1989 г. хората нямаха право на задгранични паспорти. Червени паспорти нямаше. ако някой искаше да отиде в чужбина, и то само в затворените страни от соц лагера, му даваха паспорт само за това определено пътуване и то ако имаше причина за пътуването. Разбира агентите на ДС и висшите партийци от БКП можеха да пътуват и на Запад. Но и там не беше лесно да излезеш навън. Защото после можеше и да не се върнеш.
362
7
 
5
 
! Отговори
Въздъхът и водата преди 5 години
F-16 са жизнено необходоми за българския народ както въздухът и водата. Няма значение дали ще са самолети или някаква друга остаряла военна техника, така и така няма да се използват. Но господарите натискат България да харчи за въоражение поне 2% от БВП годишно, което е около 1 милиард и ако сега не дадем тези пари ще стане много лошо, ще ни смажат.
361
2
 
4
 
! Отговори
Andreas Papandreou преди 5 години
Индия беше поръчала и дори платиха една трета от сумата , за 100 броя МИГ-35 . Но после 2011 г. --- ги отказаха и спряха поръчката със голяма ядосаност .А Индия има ''джойнт-венчър'' участие не във СУ-35, а във ''НОВИЯ'' СУ-57 ПАК ФА , който е пълен провал от вече над 17 години разработки, започнат сериозно от 2002 г. --- и има само два екпериментални за тестове ПРОТОТИПА !
360
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия заплатите са ниски, и е нормално сигурно произвежданите там неща да са некачествени. Няма как да се сравняват примерно с един полски, унгарски, чешки, словенски работник. А вече да не говорим за работниците от Запада.
359
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездомник е починал в Кризисния център в София. Мъжът е отишъл там в тежко състояние, бил е болен.
358
0
 
5
 
! Отговори
Емо-военен експерт преди 5 години
Екстаза е за друго, а именно, че сега ще получачат и 15 заплата от господарите си, за уж добре свършената работа. Има едно правило - като купуваш бойна техника, която още не е влязла на въоръжение, винаги си оставяш вратичка, договаряш по-ниска цена, дългосрочни ангажименти за поддръжка, резервни части и въоръжение. правилно каза американеца, че ако купим още 8, цената ще бъде по-ниска, колкото по-дълго се произвежда една бойна техника, толкова повече поевтинява. Ф-16 реалната цена е 30 млн. дол
357
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът си беше затворил границите до 1995г за българите беше забранено да влизат на Запад. Българите започнаха да напускат масово да слугуват и да мият улиците на Запад чак след 1995г при демокрацията защото масово оставаха без работа и в демократична Бъгалрия ги чакаше единствено глад и мизерия.
356
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то в Русия е пълно с всякакви заводи на чужди компании (което е добре), но в руските сайтове всеки казва да не се купува нещо, което е произведено в Русия, защото е некачествено, ако и да е марково, и отделно е скъпо, въпреки, че е произведено на място, заради оскъпяването от данъци и налози. Затова масово се пазарува в Русия онлайн, от чужбина, хем по-евтино, хем по-качествено.
355
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 13 години "Нестле" затваря фабриката за сладолед във Варна. Швейцарската компания преструктурира бизнеса си в България. През 2019 много компании ще преструктурират бизнеса си. Много хора ще бъдат преструктурирани, а от преструктурирането до улицата минават средно 4-6 седмици ако човек не се структурира както и да е на някаква работа, макар и ниско платена за да си плаща сметките.
354
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто се отвориха границите и Българите бягат от комунистическата развалина.
353
4
 
9
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Тази сделка демонстрира чудовищната корупция в партия ГЕРБ. Американците не са виновни - всеки си гони интересите. Всеки без България на партия ГЕРБ.
352
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият завод на Mercedes-Benz, който понастоящем се изгражда в индустриалния парк Есипово близо до Москва, ще започне работа през април 2019 г. По този начин, първият автомобил за клиенти на компанията ще излезе от конвейера в края на първото тримесечие на следващата година ще бъде седанът E-Class на Mercedes-Benz, след което производствената линия ще бъде разширена с всъдеходите GLE, GLC и GLS.
351
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете в руски сайтове повече за руските 35-ци и вижте там, че положението е плачевно. Русия не може да стигне до производство. Турците бяха се замислили по едно време да купуват руски 35-ци, по-евтини са, и да си намалят зависимостта от САЩ, но се отказаха, защото рискът с руските 35-ци е много голям. Отделно Индия е инвеститор, руснаците нямат пари, за да произвеждат вече. А Индия все още се чуди дали да продължи да налива пари в нещо, което може и да не се случи.
350
2
 
14
 
! Отговори
Експлоатаоторите преди 5 години
България 1947г. - 6.9 милионаБългария 1989г. - 8.9 милионаБългария 2017г. - 4.7 милиона
349
1
 
9
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Пари хвърлени на вятъра. Кой ще ги използва тези самолети, и за какво? Какво е казал един истински финландския генерал: "Първо създай хубави условия за живот в една държава, след това създай хубава армия, за да има какво да пазят"
348
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше по-големи експлоататори на човешкият труд от комунистите в комунистическите държави. За мизерни пари те караха да работиш като роб. И нямаше как да избягаш, задгранични паспорти не се даваха, границите бяха затворени с телени мрежи, по които течеше ток.
347
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да си спомня за нещо смислено, направено от т.нар атлантически клуб за българите и България, освен...отвратителния слугинаж към НАТО и непримиримата им омраза към всичко руско...така както техните родители слугуваха на СССР и натрапваха омраза към всичко Западна Европа и САЩ..