Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп

Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос
16 яну 2019 07:00,
153
Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп
Снимка: BulFoto

Премиерът Бойко Борисов ще има специален разговор на четири очи с държавния секретар на САЩ Майк Помпео следващата седмица, съобщава “24 часа”.



Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос. Борисов ще бъде там начело на българската делегация за втора поредна година. Помпео пък ще води американската делегация, след като президента Доналд Тръмп отказа участие във форума на световните лидери заради неприетия бюджет на САЩ и частичното “затваряне” на американското правителство.

Среща между Борисов и Тръмп тази година ще е една от темите, които ще бъдат обсъждани на разговора на премиера с Помпео.

Двамата реално ще дадат и старт на преговорите за закупуване на изтребители F-16 от България. Преди Коледа двамата разговаряха за сделката по телефона. След това правителството на България обяви, че иска да преговаря директно със САЩ за закупуването на изтребители и спря конкурса, в който участваха още Швеция с “Грипен” и Италия с “Юрофайтър”, но втора употреба. Борисов и Помпео вече говориха по темата по телефона преди Нова година.

В Давос премиерът ще е и говорител на специален панел за интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Освен с американския държавен секретар Борисов вече имал уговорени разговори и с представители на “Кока-Кола” и “Шел”. На тези срещи ще се договарят инвестиции, които двете компании планирали да направят в България. “Шел” вече сондира за природен газ в българските териториални води на Черно море.

По искане на Русия пък Борисов ще има среща и с шефа на “Лукойл” Вагит Алекперов. И тук предварително обявената тема ще е инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
10
 
! Отговори
монката преди 5 години
Като нямам аргументи си пускам дежурната безмислена фраза.Щот съм ***.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48Предполагам че писанието ти е пълно с ирония, не мога да повярвам да си чак толкова *** да го вярваш това...Само за гърците не пиши нищо, като не си стъпвал в Гърция - никакъв респект ви нямат, ама никакъв! В Гърция има един израз "българска заплата", използва се даже от медиите, и означава да работиш за жълти стотинки...
41
5
 
26
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Българина е интересно същество! Предпочита да го крадат, убиват, таковат, да бяга в чужбина, само и само да си спести 1 час на 4 години и да не иде да гласува! Затова ни управляват *** като банкянската Тиква, който ще иде да получи заповедите си...
40
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека да гласуваме за БСП нека да ни спрат евpoфондовете, нека отново цяла Евpoпa да се eбaвa с нас, сега сме център на стабилност, дори гърците ни имат респекта които бяха на нивото на западноевропейците че даже почти на норвежците супер стандарт имаха, сърбите пък ощe мaлкo cвupкu ще почнат да ни правят, въооообще така не са ни уважавали от времето на Цар Симеон Велики насам, отново сме сила номер едно в Източна Европа
39
4
 
33
 
! Отговори
Мильо преди 5 години
Това е националния предател - Бойко Методиев Борисов!Но нали носи тиква , не разбира , че тая пияр акция в САЩ , ще му излезе твърде солено!
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Тази партия съществува,защото членовете и са хамелеони и си променят боята при смяна на ситуацията.Справка-цецка рабфака,боко,цецо десето...
37
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да бъде върната смъртната присъда ! Гилотината е подходяща за този национален предател и след него всички които продадоха и погребаха България .
36
6
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Българинино , Собственика на ГЕРП прахоса твоите милиарди заради неговата комисионна .
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до пoлитикcИ аз това казвам.Да се маха червения дъртак,но да се смени местоположението,а не да трупаме пачки от чужди грешки. Вече колко време ме на власт,а резулнат-нула.Само гепим,дето може.
34
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срещу БСП apгyментите са безкрайни, въпроса е защо тази партия още съществува и кой по-дяволите би гласувал за нея след като вече се е ocpaлa 100 пъти и е докарала няколко нaциoнални катастрофи?
33
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма южен поток, няма белене, ама да се набутаме с няколко милиарда измъчени пари за играчки , може! ПРОТЕСТИ И ОСТАВКА на тоя самозабравилия се
32
5
 
7
 
! Отговори
многоз-айко преди 5 години
Като нямаме аргументи,се връщаме в момента на сътворението-Защо *** е махнала смокиновия лист и е допуснала възпроизвеждане на човешкия род.Смешно,та жалко.
31
2
 
12
 
! Отговори
до пoлитикc преди 5 години
А ти знаеш ли кой държи летище София? Аз знам. Поредния чepвeн некадърник над 70 годишен, който не може да смята, в реална бизнес среда би загинал за една седмица, но нали са му дадени сумати имоти, зaводи и летища за жълти стотинки, ще живее до 100 години, за разлика от нормалните българи които измират на по 40-50 години!
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще набиват пак канчето на нашата Тиква по-бързо да дава 2-та милиарда за американските тенекии Ф16
29
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо uзбuхте българския елит?Защо взривявахте български църкви?Защо внacяхте румънcки цuгaни в България?Защо понижихте българската раждаемост със смотаната ви урбанизация и индустриализация?През 2000г. трябваше да сме 20млн, откакто завзехте власта по престъпен начин през 1944 българките спряха да раждат!Заливaм с бeнзин и пaля кoмyниcти!
28
7
 
15
 
! Отговори
политикс преди 5 години
Летището ни е в центъра на София.Това го няма никъде по света.Непрекъснато над главите фърчат самолети.Това го няма в никой европейски град.Вместо да го преместят,го дават на концесия за 50 години,за да се грабне сега някоя и друга пара.След нас-потоп.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Шел има разрешение да сондира в БГ води? Чак сега се разбра?
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скъпа визита,бе.Цели 2.5 милиарда! Вулканът Помпео всеки момент ще изригне от кеф,след като безпроблемно се наложи.Не,че е имало съпротива,де..
25
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро рубладжийчета....
24
8
 
28
 
! Отговори
Предадоха ни! преди 5 години
Е тоя вече ще ни закопае! Така ще ни привърже към САЩ, банкянският му *** пожарникар, че излизане няма! Вчера Цуци и Торба войвода при повишената сума за закупуване на изтребители можеха да включат в конкурса изтребителите Рафал и Юрофайтър, които са изцяло от ЕС - френски и немски, но си замълчаха... Нещо повече - Торба войвода излъга, че други държави нямат право да обжалват сделката в международен съд, което си е ЧИСТ НОНСЕНС! ПРЕДАДОХА НИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!