БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?

Дебатът в НС за купуването на нови изтребители започна със скандал
Обновена: 16 яну 2019 10:48 | 16 яну 2019 10:45, Камелия Цветанова
195
БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?
Снимка: Булфото, архив

Дебатът в парламента, който трябва да одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70, започна със скандал.

Тон даде социалистът Антон Кутев, който настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в пленарната зала, защото решението, което ще бъде взето е много важно.

Още по темата

"Не Цветан Цветанов управлява държавата, а той", скочи червеният депутат.

Според Кутев личният ангажимент на премиера в случая е много важен, а пък народните избраници не били запознати с мнението на Бойко Борисов по този договор.

Данаил Кирилов от ГЕРБ не остана длъжен на Антон Кутев и попита къде е главнокомандващият и бивш шеф на ВВС Румен Радев, който също е участвал в този процес, има отношение към сделката, той е подписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата.

Кирилов отсече, че е виждал президента само един път в НС и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне.

"Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ", скочи той и попита кога държавният глава ще дойде в НС да си представи ветото.

"Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да се аргументира", допълни Кирилов.

В отговор на исканията и на Антон Кутев, и на Данаил Кирилов шефката на НС Цветан Караянчева обеща да информира Бойко Борисов и да се обади и на "Дондуков" 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и ВМРО - перфектната коалиция, гласуват заедно.
129
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 137Су-35 лети с двигатели с променлив вектор на тягата АЛ-41Ф1. Такъв двигател няма НИТО ЕДИН западен самолет. Свръхманевреността му е уникална и това го признават всички западни експерти. Но сега ще ги снабдят с новия двигател "изделие 30", който вече се произвежда серийно. КПД - с 25% по-добро от това на АЛ, повишена дълговечност, намалена консумация на гориво. Су-35 има освен АФАР и други радари, така, че има кръгов обзор.Въоръжен е с няколко типа ракети, вкл. дългобойни >Meteor
128
5
 
10
 
! Отговори
Тиквун из с Банкя преди 5 години
Чакам си 10 % от сделката !!!
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 139 Каскетчето *** с филмче, в което Румен Радев....Пий се хапчетата да не сънуваш такива кошмари!
126
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
А кога Радев е казал, че Грипен е по-добър от Ф-16?
125
8
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 139 преди 5 години
Хкрементче, гледах едно филмче, в което Румен Радев проведе въздушен бой с колега, също ас. Битката беше между два МиГ-29. Радев беше без наличник на шлема си и Go Pro се виждаше как носа и бузите му се деформираха при завоите от G-тата. Земята отдолу се въртеше бясно. Когато успя да хване колегата си на мушката, светкавично натисна гашетката. Победа! Летял е и на Ф-16, Ф-15, Ф-18, Рафал, JAS-39 Gripen и други машини. Ти лъжеш, за това ти плащат! А ти не можеш да паркираш Гоуфа си от първия път!
124
0
 
5
 
! Отговори
Снегов от Топло преди 5 години
- Къде са паите?! - Къде са радиатоите?!
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I LOVE SWEDEN!
122
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
В света в момента има една реваншистки настроена и агресивна суперсила, която по случайност ни е съседка през едно никакво моренце. Те затова ги взимаме.
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е в Бистрица..... рита мачле......
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако и когато тези прехвалени американски чертежи станат самолети, всичките им защитници отдавна няма да са депутати! ОСТАВКА!
119
3
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Стига лъга за Юрофайтъра нема по-голем *** от тва радар с Афар няма.Ф-16 ще го направи на решето.Австрииците съдят немчугите като разбраха какъв *** са им продали.
118
3
 
13
 
! Отговори
Тим преди 5 години
До ПичТова,че сме член на НАТО въобще не е успокоително. Всичко е въпрос на политически интереси. Когато Турция окупира половината остров Кипър , НАТО защити ли Гърция? Толкова години проблема стои
117
7
 
15
 
! Отговори
Даа, търсим под вола преди 5 години
теле!Завой наляво към Русия ще свърши добра работа.Ще се върне старото статукво и всички ще живеят страх от нас-респ.Русия и ще ни имат уважени.Сега сме за подигравка на целия свят.
116
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Стига сме мислили защо ги купуват. Все едно да знаем, защо една жена си купува толкова дрехи от мола и пак не знае какво да облече.
115
8
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
"То защото Ф-16 е убиец на "руски щайги",затова кравароидите се изнасят от Сирия като бити ***"Е хайде сега да се разберете русофилите - ако САЩ са в Сирия значи са агресори, ако се изнасят са "***". Последно? Нали любимият президент на русофилите - Тръмпи, все това решение. Не сте ли доволни? ИЗбрахте си го сами с хрибридни напъни, сега той обслужва вашия инетрес. Трябва да пляскате с ръце - малка победа на джуджето, но важна.
114
2
 
18
 
! Отговори
от тия преди 5 години
смешници в нс само смешки за детска градина. безкрайно дърляне за 8 бр. самолета, които ще дойдат в бг евентуално след 5 години когато ще са с ефективност на хвърчило. няма значение кой от тях ще изберат, но има значение милиардите, които ще платим за нещо ненужно.
113
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То защото Ф-16 е убиец на "руски щайги",затова кравароидите се изнасят от Сирия като бити ***.А иначе истината е,че в една недай си боже война между великите сили,самолетите няма да имат никакво значение.Всичко ще се реши от стратегическите ракети и ПВО.А там в момента Русия е с десет години напред.В нашия случай става въпрос за едни милиарди народна пара,които ГЕРБ трябва да дадат на американците,та да останат на власт.
112
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво става бе русофилчета. Оказа се че вашият експерт по самолетите Румен Радев е бил изключително слаб летец и е наказван многократно от командирите си. Но по стара комунистическа традиция само тези които са крайно некадърни могат да направят кариера в България.
111
5
 
6
 
! Отговори
Сравнение преди 5 години
по лични мисли:F 16 е най-добрия изтребител!Във въздушен бой отстъпва единствено на мега скъпите Юрофайтер, Ф22 и Ф35.Но в момен в който противника има радари, с които да засече стелт то Ф16 печели и срещу Ф22 и Ф35Юрофайтер -мега скъп дори за бюдтета на Луфтвафе, Плюс че 4бр Ф16 побеждават 1 Юрофайтер.По долу слагам:Ф 18- на майтап ф18 бомбандировач, защото е прекалено тежък за изстребителФ 15- с философията на МИГ-скорост, но Ф16 е в пъти по-маневренГрипен=Руски самолет-слаб радар!