БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?

Дебатът в НС за купуването на нови изтребители започна със скандал
Обновена: 16 яну 2019 10:48 | 16 яну 2019 10:45, Камелия Цветанова
195
БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?
Снимка: Булфото, архив

Дебатът в парламента, който трябва да одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70, започна със скандал.

Тон даде социалистът Антон Кутев, който настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в пленарната зала, защото решението, което ще бъде взето е много важно.

Още по темата

"Не Цветан Цветанов управлява държавата, а той", скочи червеният депутат.

Според Кутев личният ангажимент на премиера в случая е много важен, а пък народните избраници не били запознати с мнението на Бойко Борисов по този договор.

Данаил Кирилов от ГЕРБ не остана длъжен на Антон Кутев и попита къде е главнокомандващият и бивш шеф на ВВС Румен Радев, който също е участвал в този процес, има отношение към сделката, той е подписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата.

Кирилов отсече, че е виждал президента само един път в НС и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне.

"Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ", скочи той и попита кога държавният глава ще дойде в НС да си представи ветото.

"Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да се аргументира", допълни Кирилов.

В отговор на исканията и на Антон Кутев, и на Данаил Кирилов шефката на НС Цветан Караянчева обеща да информира Бойко Борисов и да се обади и на "Дондуков" 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
5
 
! Отговори
сер преди 5 години
ЦИРКАДЖИИ, всичките!
69
4
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 5 години
"Не виждам защо трябва да даваме 2 милиарда за стари 40 годишни американски самолети, като имаме на въоражение руски Миг-29 които превъзхождат почти във всяко отношение F-16."Еми не разбираш защото не знаеш. То ако знаеше нямаше да плещиш глупости в Интернет. F-16V block 70 са ново поколение, което е на няколко години. Продава се активно в ЕС и Азия. В дългосрочен план е много по-добра инвестиция от Грипен-ите. За руските кошници не говорим тук, като излезнем от НАТО тогава може да мислим .
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 400 ами Ил 20 свалят Факт. .Обаче нещо хич ги няма срещу Евреските Ф16 бомбят през ден (((
67
5
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
При Тодор Живков и при социализма когат бяхме с Русия нямаше тоалетна хартия и банани а САЩ ни донесоха демокрация и сега при демокрацията имаме тоалетна хартия и банани.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБедноста и корупцията в България е направиха социалистите.Тридесет години няма промян.Ми що бе, нали социализма бил неефективна система и рухнал? Рухнал ли е или не?
65
10
 
6
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Дебелото прасе Су 35 с неговия полу механичен радар с пасивен ФАР иблис смешки ... Та това е жертва за Ф16 блок 70 и новото поколение радари с АФАР Руските айванковци дори двигател нямат още карат с оная чакантия мф 31 от ссср времето ...
64
5
 
10
 
! Отговори
Рентабилност преди 5 години
Един батальон C-400 със 100 ракети струва 400 милиона и може без проблем да свали най-малко 50 F-16 които струват общо 6 милиарда.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедноста и корупцията в България е направиха социалистите.Тридесет години няма промян.
62
7
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Не избираме между Грипен или F-16, а между свободния свят и руските зависимости. България не може да бъде използвана като оръжие за създаване на новата евразийска империя на Путин нов свят на мизерия и терор за обикновените хора Така че изборът на боен самолет е стратегически не само за националната ни сигурност. Той е важен залог за бъдещата ни свобода.
61
1
 
6
 
! Отговори
арматуриста преди 5 години
Не е ли по изгодно да закупим хиперзвукови ракети от Русия,за да им събаряме самолетите ,ако дойдат отново да ни окупират и наложат комунизЪма?
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само загуби за народа от ЕС и НАТО....
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова вдигнаха данъците двойно и тройно, да има пари за стари хвърчила....
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам защо трябва да даваме 2 милиарда за стари 40 годишни американски самолети, като имаме на въоражение руски Миг-29 които превъзхождат почти във всяко отношение F-16.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАК ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА? МНОГО ПРОСТО. ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ВОДЕНЕ НА ПРЕГОВОРИ СЪС САЩ. ПО ВРЕМЕ НА ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ САЩ ЩЕ НАПРАВЯТ 7% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА (ЗА СМЕТКА НА КАЧЕСТВЕНОТО ОБОРУДВАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ) И ЩЕ БЪДАТ ЗАКУПЕНИ САМОЛЕТИТЕ. ГЕРБЕРАСТИТЕ ЩЕ УБЕЖДАВАТ ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ СА ПОСТИГНАЛИ ГОЛЯМ РЕЗУЛТАТ И ЩЕ СИ ПРИСВОЯТ 5% КОМИСИОННИ ОТ СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА, КОЯТО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПЛАЩАНЕ НА ГЛАСОВЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ. РЕЗУЛТАТЪТ ТЪПИЯТ БЪЛГАРИН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ГЛАДУВА И БОЛЕДУВА.
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До руските клоуни. СССР завеща на Русия два горе-долу свястни самолета Су-27 и Миг-29. След това всички модификации на тези 2 самолета се различават един от друг единствено по боядисването и броя на червените петолйчки по опашката.
55
5
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Изборът отново е между Западния свят и Русия. Но този път, въпреки агресивния руски план да се осуети за пореден път придобиването на нови самолети, съдбата ни е в нашите ръце. България е в ЕС и НАТО!
54
6
 
7
 
! Отговори
Тези 2 милиарда са преди 5 години
излишни разходи.С половината пари може да се купи С 400 с което реално ще се защитим.Или да излезем от НАТО при което Путин с удоволствие ще ни подари стотина двеста Мига и ще пусне газ на половин цена. И без това Тръмп се кани да напусне пакта, а и въпрос на време е да се разпадне ЕС в тоя му вид.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се решава бъдещето на шайката ГЕРБ.Има самолети-има власт чрез поредните фалшификации,организирани от ЦРУ,няма самолети-айде в кереча.А пък патериците от ВМРО ще бъдат разследвани за аферата с паспортите.А инак не знам защо отсъствията на премиер и президент се поставят под общ знаменател.Първият е пряко подчинен на парламента,а вторият не.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислете за кого ще гласувате?
51
2
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Битката за демокрация в България е битка с олигархичния модел, който българските комунисти по сценарий и модел на Русия осъществяват у нас. И днес залогът пред развитието на страната ни е същият. Изборът на боен самолет проектира в себе си целия този политически сблъсък.