БСП: Управляващите искат "празен чек" за изтребителите

Опозицията не е недоволна от избора, а от условията
Обновена: 16 яну 2019 21:44 | 16 яну 2019 21:28,
44

След бурни дебати парламентът одобри Министерският съвет да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70.

Проекторешението бе прието с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха "против" и нито един "въздържал се". 94 народни представители от ГЕРБ подкрепиха предложението, 66 народни представители от БСП гласуваха "против".

Още по темата

"Не бих се наел на обсъждам качествата на F-16. Днес в НС станахме свидетели на яростна лобистка атака със споменаването на новите бойни самолети, че започнах да си мисля дали това не е някакъв "коктейл", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Славчо Велков.

Той бе категоричен, че опозицията не е недоволна от избора на нов тип изтребител, а е гласувала против предложението за промяна на задължителните условия, приети на 8 юни 2018 г.

Днес БСП обвини управляващите, че разиграват парламента и всъщност искат празен чек за изтребителите.

"Искахме просто да бъде направен избор, който в най-голяма степен да отговаря на нуждите на Българската армия", отбеляза още  Велков..

Пред Bulgaria ON AIR Славчо Велков заяви, че днешното решение ще доведе до последващи действия и изрази съмнение, че страната ни ще успее да се вложи в поставената финансова рамка.

"В момента офертата на рекламирания изтребител възлиза на над 500 млн. лева над зададения таван от 1,5 млрд. лева. Това е и отклоняване от интересите на българите", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
10
 
! Отговори
Комунисти преди 5 години
Краде ни се че чак вием Ама Корнелия пак ще загуби изборите
15
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия това ни дала, онова ни дала,...е ето че сега Америка ни дава, а русафилите пак недоволни !
14
3
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..iskam da vidia " polititsite " ni da si platiat smetkata ...za vsiuchki mizerii i predatelstva ,koito sa izvarshili protiv Balgaria i protiv balgarite v ugoda na chujdi interesi sreshti " skromni " komisionni !!! V imeto na Naroda !!!
13
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската диаспора сабатира всичко което не е в угада на Московсата Орда !Затова казвам, че България ще просперира само когато се отърве от русофилията. Амин !
12
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще има най-модерния самолет в черноморския регион, свиквайте другарЕ, знам че на Вашите работодатели в Московията това не се харесва, но това са фактите
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е някъде там и само малцина я знаят.
10
9
 
11
 
! Отговори
ала бала преди 5 години
Какво общо има Русия или Турция или филанкишията с цялата работа. Купете няколко нови по-евтини Грипена, правете си еърполисинга като сте си дали *** под наем. За войни не мислете, защото нищо няма да измислите...А с 500 000 милки поне оправете БДЖ да има обществото някаква полза,,,продажници...
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетите ще са американски-свиквайте...
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му пука за мнението на хора тръгнали навремето да ни правят 16-та република, те са по рождение национални предатели
7
8
 
12
 
! Отговори
Monkey boy преди 5 години
Американска таратайка...
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5И да вардим границите с танкове и американски тръкове.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма избор това е слугинаж и лобизъм събирайте подписка за референдум на банкерите от краварника не трябва да се даде и eдна стотинка мръсни лихвари.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сиреч сметката може да набъбне и до 16 милиарда(САЩ имат хиляди бракувани тенекии в Аризона).
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2 млрд можем да купим няколко хиляди конвенционални ракети.
2
6
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"празен чек"- много точно казано.Че цената ще е по-висока е ясно, но таванът не беше ли 1,8 млрд? Тука казват 1,5. Сложете поне снимка на еФшиснайска, Пасито да изпада в екстаз.
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-16 не само не могат да ни опазят ами ставаме цел за руски и китайски ракети. Американците ги ползват над държави като Сърбия и Сирия да поразяват наземни цели и пак ги свалят. Ф-16 е разработен 1970 год не стават за нищо и са тежко въоръжени тоест ниско маневрени всеки може да ги свали дори с гранатомет и евтина ракета с топлинно насочване изстреляна от РПГ.