Резултати в изборния ден? Угаждане на нарушителите!

НФСБ и ДПС категорично се обявиха против идеята на ГЕРБ
16 яну 2019 13:52, Василия Пейчева
9
Резултати в изборния ден? Угаждане на нарушителите!
Снимка: БТА

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се обяви категорично против идеята на ГЕРБ да отпадне забраната за оповестяването на резултати от социологически проучвания в изборния ден. Според него по този начин ще се промени законът, за да се угоди на нарушителите.

На подобно мнение е и депутатът от ДПС Хамид Хамид, според който забраната трябва да остане, докато не се справим с фалшивите новини и проблемите с киберсигурността.

Още по темата

В мотивите си за промяната в Изборния кодекс депутатите от ГЕРБ посочват, че има много сигнали до ЦИК, че забраната се нарушава "под формата на алегорични образи на предмети, животни, населени места и други".

Забраната електронни медии да нямат право да публикуват социологически данни в реално време пораждала и неравнопоставеност между тях и социалните мрежи, които публикуват данните.

"Категорично не подкрепям предложението на ГЕРБ да се оповестяват социологически проучвания в изборния ден. Едно такова предложение означава "Дайте да променим закона, за да угодим на нарушителите". По тази логика трябва да направим закон, който ако има много убийства, да ги оправдава", коментира Валери Симеонов.

Според него СЕМ не си изпълнява задълженията, но това не означава, че не трябва да се налагат санкции.

"След като СЕМ не може да си свърши работата, нека по-добре променим закона в тази посока, те да носят отговорност за това, че не си вършат работата", допълни Симеонов.

"Тази забрана беше въведена, за да няма манипулации, да не се манипулира общественото мнение. Смятаме, че докато не се справим с фалшивите новини, с киберсигурността тази забрана трябва да остане", коментира Хамид Хамид от ДПС и запита кой ще понесе отговорността, ако няколко медии обърнат изборния резултат в 17.00 часа на изборния ден.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
Те така или иначе се съобщават първо в партийните централи почасово, та защо и народа да не ги знае??????????????????????Може би пазят тайни, за да имат възможност за манипулации до последно!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТИЯ СА ФАНИ ЕДИНИЯ УДАРИ ДРУГИЯ
5
1
 
4
 
! Отговори
валери е велик! преди 1 месец
кефи ме .кара лошите да подскачат от злоба.
Давай Валери!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да мине щом основният коалиционен партньор на ГЕРБ (ДПС) са против. От малкото случаи, в които не гласуват заедно.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми дреме кои от вас ще дойдат на власт, всички сте един дол дренки , дренки за компот - ЗАТВОР.
2
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 месец
Колко е секси другарката Караянчева !!!
1
1
 
14
 
! Отговори
img456123 преди 1 месец
Патриотите и ДПС - коалиция в следващия парламент:))