Агенция ще следи качеството на социалните услуги

Всеки трябва да има достъп до консултация и подкрепа
Обновена: 18 яну 2019 22:28 | 18 яну 2019 21:28, Красимир Ангелов
20

Депутатите приеха на първо четене закона за социалните услуги - третият закон, за който се бореха майките на деца с увреждания.

Още по темата
"Законът беше приет единодушно от всички депутати в пленарна зала. Той получи изключително висока подкрепа. Това е дългоочакван законопроект. Над 100 експерта работиха по него от доста време. Основната му цел е да доближи хората до социалните услуги. Две са важните думи – достъпност и качество на социалните услуги", отбеляза депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова.

В студиото на "Денят ON AIR" тя посочи, че до тези услуги ще имат достъп всички, а не само тези, които са в риск.

"Всеки български гражданин ще има достъп до консултация и подкрепа. Лицата ще могат да избират не само социалната услуга, но и доставчика й. Прави се и социална карта на услугите в България. По точи начин ще видим разпределението на услугите из общините. Сега не всички социални услуги отговарят на нуждите на хората от всяка една община", изтъкна още народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Ангелова подчерта, че от следващата година ще бъде разкрита агенция, която ще следи качеството на социалните услуги.

"Агенцията ще следи доставчиците на услугите. Така ще се гарантира качеството им. Тя ще отговаря пред министъра на социалната политика. Ще се повиши заплащането на служителите в социалния сектор. Ще има и обучения. Надявам се от 1 септември да започне да се реализира личната помощ. Хората с увреждания трябва да могат да живеят независим интегриран живот", каза гостът.

Какво още каза Светлана Ангелова вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Ето заради такава причина/тежка бюрокрация и голяма централизация +данъци,такси,мита,средната класа поведе във Франция.Хората си искат Добър жизнен стандарт,да не им се вдига пенсионната реформа,срещу банките,поскъпване на горива,е котакси.Браво на средната класа,дребните буржоа ,студентите и учениците че се борят
13
0
 
2
 
! Отговори
татул преди 5 години
Каза се много ясно.Това е твърдиятелекторат ,плюс рома дерт.Ще имаоще агенции,тъй като много държатнефритовия стрък и чакат упованиеза това.За24ч не се взима длъжност.После ,ако забременее дипломатабила нещо олющена.Управленци сър.
12
0
 
3
 
! Отговори
Манев преди 5 години
До РАБОТНИК:Това е единствения правилен отговор за последната далавера -друг няма !
11
0
 
4
 
! Отговори
Манев преди 5 години
Айде ,пак нова агенция ! Нали ще съкращавате администрация бе ,далавераджии ? Хора не останаха в България ,вие създавате непрекъснато служби , агенции , министерства и какво ли не . До кога смятате ,че ще ви търпят хората ?
10
1
 
4
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Давам факти:В областен град да станеш соц.работник се искат връзки.Не,и един клас не е 30лева а стига да 150 лева към основната заплата.Да,полагат изпити и с всяко ниво се увеличава и заплата.Работят от 9 до 12 и от 13 до 16,ако не са казали че имат някъде работа. ЗАСИЧАЛа съм соц работници в работно време по магазини,болници редовно.Е вие за 6 часа "работа"колко искате.Повече в частния сектор ама не им стиска.Така е по лесно.И всички в партия,или съпруга е някой.Я без такива!
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали си давате сметка, че с тая заплата която имат, соц. работници са изключително ниско мотивирани и обикновено склони към корупция или откровена некадърност. Само че ако някой подаде сигнал срещу вас че не си гледате детето сте им в ръцете.Е наистина ли смятате че трябва да проверявате толкова отговорна работа на хора на МРЗ, със среден стаж в агенцията-3 месеца? Щото толкова се задържат на тая заплата обикновено.
8
2
 
1
 
! Отговори
@4 преди 5 години
Когато основната заплата ти е 500, колкото и клас да вземеш, няма как да ги докарали до над 600. А по-младите взимат по 550 общо, та и по-малко. Как очаквате на такава заплата да не са корумпирани и прости. То е очевидно. Това са хората на които лежи отговорността за нашите деца. А шефчетата-*** от "контролиращите" агенции взимат хиляди.
7
0
 
5
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 5 години
До Анонимен НЕ РАЗБРА ЛИ ---..СЪКРЪЩАВАТ 1600 ОТ БЮРОКРАТИТЕ---ТАЗИ АГЕНЦИЯ И ОЩЕ 2--3 НОВИ ЩЕ ГИ ПОГЪЛНАТ ДОРИ ЩЕ НАЗНА4АТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ 3--4 000 ИДВАТ ИЗБОРИ ТРЯБВАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА СПАСЕНИЕТО НА ЦАРСТВО--КРАТУНКОВИ
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу какъв дял от бюджета за тези дейности? С колко чиновници? Този контрол могат и самите майки да го упражняват, и то качествено!
5
2
 
6
 
! Отговори
@$#%^$ преди 5 години
Ами.. "майките" се пребориха - още агенции, още персонал, още харчове, списъците на телк с уж инвалидите не разрешиха да се пипат, даже изгониха Симеонов който искаше да ги ревизира... Представата на бсп за опозиция е да са опозиция на самата държава и населението И; да подтикват управляващите към закопаващи страната действия и да гонят всеки политик който се опъва. Сега е ред на Каракачанов!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер, измислиха си още 1 паразитна социална агенция, а горките социални работници работещи на терен ще продължат да взимат по 500лв мес чисто. Смешни стават. Има 3 агенции за защита на децата + общини + тия.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО, КОГА ЩЕ ИЗМИСЛИШ АГЕНЦИЯ, КОЯТО ДА СЛЕДИ КОГА МИ СТАВА ХУ...БАВО
2
1
 
10
 
! Отговори
Donko Sopov преди 5 години
Ahaaaaa... darjavni darjavni slujiteli na darjavnite darjavni slujiteli na kvadrat, kub, metar, mm..dublirane i kopirane na edna i sasta rabota...za edna i sasta rabota dvoino da plastame zaplati i troino po-bavno da rabotiat...ami aprilsko., maisko ili septemvriisko vastanie predvijdat li? Ili karvavi pisma, arheologicheski vampiri, zoologicheski kosmonavti, biologicheski roboti hayduti i partizani predvijdat li?! Ili prosto formatirane na nefelnite?!
1
2
 
1
 
! Отговори
Ммм преди 5 години
Каква хубава депутатка. Идеална ***.