Гневът на Борисов: Защо стяга редиците в ГЕРБ?

Разликата между партията му и БСП – минимална
21 яну 2019 10:00, Петя Славова
91

"Разликата между БСП и ГЕРБ към декември е минимална, в рамките на един пункт. При тези управляващи ерозията е малко по-бавна. Разликата е малка, съвсем друг въпрос е какво ще стане на изборите", обяви политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

4 месеца преди изборите за Европейски парламент партиите у нас стягат редиците си. Бойко Борисов разкритикува министри, кметове и депутати от ГЕРБ, и ги предупреди, че ако не им светне червената лампичка, то той ще им светне синята.

"Борисов е гневен, защото чете тези данни. Защото той е добрият, а партията е лошата. На практика той им казва: "Хора, дебна ви, стягайте се", каза още Първан Симеонов.

Според него това е форма за вътрешна мобилизация, а премиерът опитва да запази имиджа си.

Първанов отбеляза още, че ако има нов играч на еврозиборите, той може малко да размести картите и да вземе мандати от основните партии.

"Това са едни 50 хил. гласа, а изборите са далеч. 50 хил. гласа няма да решат евроизборите", коментира политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него всичко се върти около местните избори, тъй като това бил гръбнакът, около който ГЕРБ може да укрепи своето положение. Димитров е на мнение, че споменавате на "Суджукгейт" от Борисов има символно значение. А мобилизирането щяло да стане в края, когато ще има повече варианти на популизъм.

"Президентът продължава да води последователно линия на конфронтиране с правителството. Радев се ползва от специфичния си институционален авторитет", каза още Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
4
 
! Отговори
да беее преди 5 години
Гласувайте пак за Бойко и гарантирано тази държава ще се загуби като такава. Все пак само за 10 години тези хора почти я заличиха от картата. Корупция, мизерия, изстрадали хора, беззаконие, както и изчезващо население! Да да, гшасувайте пак за него, давайте!
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради Мамин Тотю никой няма да гласува в Пловдив за тях.
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прехваления Юнкер направи Европа за смях с пиянство и ишиаз .Герберотъпчета гласувайте за новия ЕНП пияница .
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист б.борисоф никога не е печелил избори и няма да спечели за да управляват ГЕрПИ !борисоВ ПЪРВИ , ВТОРИ , ТРЕТИ управлява с покупни патерици !БСП и Орешарски направиха правителството защото ДПС ,АТАКА и комунистите МУУУУУУУ отказаха коалиция на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !!!
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да гласуват хората за БСП, това не означава че ще са в състояние да управляват. Ще стане като с правителството на Орешарски. Ходят като гламави да предлагат министерства, а хората им отказват. В България няма дейни хора дори за една партия (просто "дейни" дори не честни, умни, способни...), камо ли за няколко. Особено пък за олигархо-бабишкерката БСП.
73
18
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР преди 5 години
Червенвта БКП / БСП *** все още не е платила за кървавите си престъпления спрямо Българския народ след 9.септември.1944 г. в продължение на 45 години , като Съветска *** ....затова същата ще виси по стълбовете и дърветата с главите надолу - избесена , като Унгарските *** - УНГАРИЯ 1956 г....... 1
72
1
 
13
 
! Отговори
Юнкер до № 38 преди 5 години
Ще дойда да си лекуваме лумбагото заедно с кмета!
71
1
 
14
 
! Отговори
До № 38 преди 5 години
Хора, поканете Юнкер да му прави компания на вашия кмет, че то сам не е лесно!
70
2
 
9
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
АКо не ви светне червената лампа ще ви светна синята!
69
3
 
21
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Корупция, кражби, обезлюдяване и простотия. Това направиха за България герберастките калинки в продължение на десет години.
68
3
 
18
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 5 години
ХА, ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО НЕ ИМ КАЗА НАЙ-ВАЖНОТО - КРАДЕТЕ ПО-МАЛКО. ЗАЩОТО НА ТОВА СЕ КРЕПЯТ ВСЕ ОЩЕ.
67
3
 
20
 
! Отговори
Цаци преди 5 години
Цацаратурата установи, че нито един килограм суджук не е стигнал до министър-председателя. Изпапали са ги калинките по веригата. Баце да си стегне редиците и да нахрани журналистите!
66
3
 
16
 
! Отговори
Бени Хил преди 5 години
Ако Българският народ е умен. Тези които преди са гласували за лъже патриотити, сега гласуват за БиСиПе.И повечето дясно мислещи спрат да гласуват за ГЕРБ АД.Се получава, те ти Боко видов ден.
65
3
 
20
 
! Отговори
Бени Хил преди 5 години
Какви сини ламби ще светва Боце? Да гаси ламбите и да затваря ГЕРБ АД
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... а га руча суджук не се сети за редиците на бандата .....
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защо стяга редиците в ГЕРБ?"Че как "Защо?"? То и малките деца са наясно - защото идат избори и охранените искат да не изпуснат кокала и друг да го налапа!
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън, дрън ярина! Нали ако не са крадливите суджуци да си умрел от глад, нали и цецерон нямаше да има 6 апартамента!
61
3
 
25
 
! Отговори
не на Боко, не на ЕС преди 5 години
Когато се появи партия която е твърдо за напускане на ЕС и НАТО , тогава ще гласувам на избори ! От горните две организации аз нищо добро не съм видял - напротив само негативи ! Че и от кога ни мотат за приемане в Шенген ? Ало няма да сме треторазрядна страна в ЕС ! Ако не ни искат е заради Борисов и корупцията !
60
4
 
46
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Усеща приближаващия отзад ботуш на народното недоволство.Сините лампи са на полицеийските коли,дето ще ги приберат веднага след края на мандата.
59
4
 
42
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Тиквената партия е мъртвородена. Тя е един кофти проект на едни люде, за които ние сме ***. Държат го за сенчестото му минало и скоро като сключи с тях всички угодни за тях сделки, ще му бият шута, защото rлyпocтuтe му се изтъркаха и вече им е ненужен. F16, тецовете, златните залежи, южен поток, АЕЦ Белене и куп други угодни сделки.