Болница "Лозенец" вече няма да е само за висшия ешалон

Държавата вложила милиони в нея, ще приема пациенти от цялата страна
Обновена: 24 яну 2019 11:24 | 24 яну 2019 11:00, Камелия Цветанова
11
Болница "Лозенец" вече няма да е само за висшия ешалон
Снимка: Болница "Лозенец"

Правителствена болница вече няма да е само за политически елит и висшия ешалон чиновници на държавната администрация. Това решиха депутатите като приеха на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, с които отмениха регламента, според който болница "Лозенец" е лечебно заведение към Министерския съвет и е второстепенен разпоредител с бюджет по бюджета на МС.

Здравният министър Кирил Ананиев увери, че болницата ще бъде предоставена на СУ "Св. Климент Охридски" и ще приема пациенти от цялата страна.

Още по темата

Според него така ще се запази академичния състав, ще се успокоят и студентите, и техните преподавателите. Освен това щяло да сe качи и нивото на обучение, защото там бъдещите медици ще имат възможност да работят по всякакви случаи на заболявания.

"Не е редно да има една болница само за политическата класа, държавата е инвестирала стотици милиони лева в апаратура, техника и материална база и това лечебно заведение трябва да бъде ползвано от всички", отсече той.

Първоначалното намерение на властите беше болница "Лозенец" да стане педиатрична, но след това тази идея беше замразена и се стигна до решението тя да стане университетска, а за детска да бъде използван недовършения 13-етажен корпус на клиниката по педиатрия в карето около Александровска болница, което е в състояние на груб строеж от около 30 години.

Строителството на националната детска болница ще започне още тази година, увери Ананиев.

Правителството ще осигури 20 млн. лева за изграждането й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
ХА, ХА, ХАААААААААА преди 5 години
Тази болница за богоизбрани бивши комунисти, а сега жестоки капиталисти ще фалира много, много бързо. Основната причина за това е, че вече не останаха след 75 год. власт на богопомазаните от " висшия " ешелон такива от нисшия.P.S. не се пише " ешАлон "!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платих си, прегледаха ме в Правителствена болница около 2001 година. Сега си плащам и ме преглеждат в друга държавна болница. Каква е разликата?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
идеално, нека да имат и линейки и да лекуват малцинството.Друго си е да видиш бат бойко на преглед и до него избирателите му.
4
0
 
8
 
! Отговори
Derstreichholz преди 5 години
ЕшАлони а... вие български изучавали ли сте? Не че нещо ама ми е интересно
3
4
 
14
 
! Отговори
----- преди 5 години
Да бе, да. Три месеца ходих по мъките из т.н. наши болници. Основно Пирогов - там освен, че е спешна, е и болница за простолюдието явно. Пълна мизерия, ужасно отношение към пациента и близките му. Така че, Лозенец пак ще си е за "наши" хора. Другите да ***. Това е голата истина. Няма ли кой да влезе в отделенията на Пирогов , да ги покаже. Ужас !!!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този филм го гледахме преди двадесет години. Нищо не се получи. Както казва нашенецът чудото беше за три дни.
1
6
 
12
 
! Отговори
П преди 5 години
При тези винаги трябва да се чудиш какво пак са намислили да откраднат.