Преди конгреса: Стягат ли БСП редиците за евровота?

Началото на април ще е готова евролистата на левицата
25 яну 2019 11:15,
37

Водещите политически сили у нас активно се готвят за предстоящите избори. Проучване на "Тренд" показва, че избирателната активност по време на евровота ще бъде под 55%, а надпреварата между ГЕРБ и БСП ще бъде изключително ожесточена и двете водещи политически сили ще са буквално на фотофиниш, заради малката разлика във вота.

Затова и социалистите стягат своите редици и ще се съберат утре на 49-ия си партиен конгрес, на който ще обсъдят своята визия за предстоящия местен вот и за изборите за Европейски парламент.

Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова посочи, че в края на март и началото на април социалистите ще подредят листата си с кандидати за членове на ЕП. По-важен за тях бил Конгресът, който ще очертае политиката на БСП за предстоящите евроизбори и местни избори през тази година.

А самата 2019 г. Емилова описа в студиото на "България сутрин" с две думи - избори и промяна.

"Хората в страната наистина имат нужда от промяна. Тази промяна я даваме ние с нашия проект "Визия за България". Корнелия Нинова е силен лидер, във всяко едно направление", настоя Емилова.

Тя не очаква утрешният конгрес да бъде тежък за БСП, а напротив - да бъде силен. Евродепутатите на БСП ще направят своя отчет, а партията ще приеме своята платформа за евровота, както и проекта "Визия за България", поясни Емилова.

Пред Bulgaria ON AIR тя заяви, че още е рано да се каже дали лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще оглави листата на БСП за евроизборите.

"Изключително важни са тези избори за БСП. Политическата обстановка за ГЕРБ се е променила много. БСП ще има успех на евроизборите, което ще промени цялата политическа картина. Борим се за най-малко 5 мандата, надявам се на 6", каза още секретарят на БСП.

Вяра Емилова очаква Корнелия Нинова да не се кара на социалистите, както направи лидерът на ГЕРБ пред своите съпартийци, а да им благодари за, по думите ѝ, силната 2018 г. за партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По много слаба памет 13-ия конгрес не беше ли 1986-7-8, някъде тия години? Кога ги направиха 49 конгресите? По стахановски ли конгресират другарите?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До старецне се крадяло по времето на соца, а оцветяваха бензина за държавните коли :)Тока бил по 2ст, но имаше режим 2 часа има, 2 часа нема :)Селата процътявали, но имаше жителство, за да не бягат към градовете :)
29
1
 
7
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
Комунизмът го опитахме,мъчихме,строихме ,,зрял социализъм"и.....излезе недоносче ,според бай Тошо.След това Луканов-мораториум втори банкрут и накрая Виденов ни довърши -тръгнахме отново със 7-8 долара заплатаХубава база за растеж,нали?.А днес младите искат поне 1,000-2000 .От къде?Точно малко се стабилизирахме и те пак! Как става с тоя социализъм и планова икономика? За кой път да фалираме.Не става,не работи никъде по света този социализъм,защото ,,опукват" парите и после пак чакат .Айде,стига!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са с психично заболяване и трябва да им се отнеме властта.Клептоманията е нещо много лошо!
27
2
 
8
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 5 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно е, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече два пъти поред на избори.
26
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
боикот на изборите
25
1
 
13
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДСБ ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ МНОГОСТРАДАЛЕН НАРОД.ГЛАС ЗА ДСБ,НОЖ ЗА КОМУНИЗМА,ЗА БАНДИТИТЕ,ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!!!!
23
3
 
8
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 7 червен анонимник. Стига с тия 10 години, засега са само 8. Май забрави година и половина на Орешарски, когато ни дръпнаха назад, и трите служебни кабинета.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стягане на редиците според Нинова е повече крясъци и нападки,селска агитация!
21
3
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Боже, пази БСП да не печели избори. Знаем и помним какво следва.
20
3
 
14
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Да, България има нужда от промяна, но тя не може да бъде дадена от БСП - най-мръ.сната, подла и некадърна партийка.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДСБ,УНИЩОЖИТЕЛЯТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА АНАРХИЯ
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДСБ-УБИЕЦЪТ НА КОМУНИСТИ!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам смисъла на толкова помия във връзка с обикновени европейски избори! Като че ли от един двама депутати повече зависи бъдещето на ЕС и България! Става въпрос за наесен май!
16
5
 
13
 
! Отговори
старец преди 5 години
леле като се сетя-запорожци,трабанти жигули .москвичи.Опашки,милицията биеше за вицове.Дънки на черно за цяла месечна заплата.Маслини с връзки.Портокали и банани с огромни опашки на Нова година.Партийни секретари полови атлети.Панелки с лихво точки по 18 години -платени на четворна цена.Люлин-3 рейса за 160 000 жители-всяка сутрин и вечер на колела.Мизерия.опашки с преспиване за цветни руски телевизори.Другарите с мерцедесите и Чайките-затваряха се улици за да минат величията.Кражби,
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми сънародници опомнете се и разберете,че БСП,ГЕРБ,ДПС и всички останали произхождат от БКП.Всички те са еднакво вредни за страната ни и не трябва да се гласува за тях!
14
4
 
3
 
! Отговори
видинчанин преди 5 години
За Видин през последните 40 години никой нищо не е направил така,че няма да глсуваме за никого!Нито една партия не е подкрепила Видин и затова нямат право на гласове от вИДИН
13
2
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
КОГА ЩЕ ГИ ВИДИМ В ЗАТВОРИТЕ?ОТ ПРОДАЖБАТА НА МАКЕДОНИЯ ,УБИЙСТВАТА НА ХОРА СЛЕД ДЕВЕТИ,СЪСИПИЯ НА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА ТА ДО ЧЕРВЕНИТЕ ИМ КРАДЕНИ МИЛИОНИ?
12
2
 
17
 
! Отговори
седя и се чудя преди 5 години
червени гладни милионери.Дали е само глад или плшскане и ЛАКОМИЯ?Е ненакрадоха се тия.алчни продажници.