Страсти на "Дондуков" 1 и 2 – коментарът на експертите

Мария Пиргова и Недялко Недялков пред Bulgaria ON AIR
29 яну 2019 10:23, Петя Славова
94

Знаков отчет на президента Румен Радев за втората му година на "Дондуков" 2. Държавният глава не се отклони от заявката си от началото на мандата да сложи край на "безкритично наблюдаващия президент" и отправи своите критики към властта.

"Речта на президента беше изключително силна. Тя не може да остане сама в пространството. Зависи от българите, дали ще подкрепят конституцията и законите. Не можем повече да разрушаваме институциите. Радев смени позицията си от "няма нужда от избори" към "избори". Показателите на държавата, смъртността, падането на образованието и конкурентоспособността – институциите западат. Не би трябвало да съществува такава държава в ЕС", подчерта политологът доц. Мария Пиргова.

Още по темата

Според журналиста Недялко Недялков президентът е поел ангажимент, който не може да изпълни.

"Това е президент пред нервна криза. Той иска да свали легитимното правителство, за да прокара своята марка изтребители. Той превишава законните си правомощия. Каза, че няма да работи с легитимното правителство. За 2 години той не е стъпил в парламента. Той обвинява властта в корупция. Подкопава авторитета на прокуратурата. Той бламира властта. Той разпространява фалшиви новини", отбеляза Недялков в "България сутрин".

Доцент Пиргова контрира твърденията на събеседника си с аргументите, че управлението на ГЕРБ и действията на прокуратурата не действат ефективно.

"Съдебната система не работи. Няма български инвестиции в страната. Радев намери своето място, както към НАТО, така и към Русия. Той е единствената балансирана българска институция. Президентът има огромна вътрешна легитимност", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Недялко Недялков изрази мнението, че Румен Радев се саморазобличава като лидер на опозицията.

"Радев е рекламен агент на "Грипен". Жена му си купува рокли с държавна охрана. Президентът е патерица на БСП. Целта му е да създаде партия, която да управлява в коалиция с БСП", изтъкна още журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
4
 
! Отговори
непоэнат преди 5 години
А ПРЕДИШНИТЕ кой ти ги раэвалаше.пак бокооо ли.него го нямаше.30 г.ли той ограби народа
80
2
 
2
 
! Отговори
непоэнат преди 5 години
тия самолети са капка в океана.эащо эабравихме как ни крадът элатото благодарение на костов.эа белене.эа ктб.как ни манполират эа всичкоо.кога ще раэберем че няма леви и десни.има алчни .нагли надмени политици които са национални предатели
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 73Новата ми година я равалиха управляващите пр..естъпници от герп като си видях сметките за парното, тока и водата през януари , всичко по 2 от миналата година, да си ходят вече кр...адците от боко..вата м..афия
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казал мистър Съливан на Борисов: Или купуваш самолетите, или сдаваш властта.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако беше Цачева сега нямаше по какво да плюят някои!
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за тези думи на Радев са основно F-16 защото ! - алтернативата Грипен е гол самолет без въоръжение. Шведите си го казаха че ще купим само самолети а въоръжението трябва да си поръчаме от САЩ а това значи докато се начудим какво точно ни трябва ще минат 10години.А защо Радев не иска F-16 знаят само руснаците и защо руснаците не искат F-16 знаят Радев , Нинова и Йотова.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
теэи иэбори ще са покаэателни колко сме се осъэнали и какво сме раэбрали эа 30 г.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от кръглата маса насам трябва да се почне.че може да эабравим някой.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но първо има БСП.костов.дпс.царя и тога идва герб.нека е по реда си.да не преэкачаме етапите
72
3
 
9
 
! Отговори
Българина преди 5 години
До АнонименНапълно съм съгласен и товае основния проблем на Държавата за това не се развиваме..Лошото е наистина ако БСП станат на Власт. Ще има второ КТБ със сигурност..Народа които не гласува го знае това.. :)
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже и нова година ни раэвали с наглата и лъжлива реч.не се спря да петни БЪЛГАРИЯ.ТОЙ БЪЛГАРИН ЛИ Е.ДА се учат от К.ПУЛЕВ с ГОСПОЖА НАГЛА ЛЪЖА
70
4
 
14
 
! Отговори
ager преди 5 години
Този е наи голямото мрънкало в държавата трябваше да изберем някой по готин пич сега и Цецка ми се вижда супер
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберчетата ги е страх че ако слеэат от власт и доидат БСП пак ще ограбят и доведат държавата до фалит.2 пъти го правиха.и то мн.успено
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако хората се СЪБУДЯТ БСП не трябва да имат и 1000 гласа.яно има доста эаспали
67
14
 
11
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Съжалявате за предишния президент - който слушаше какво каже ГЕРБ. Този не ВИ е удобен защото има собствено мнение и не може да го командвате. И най-важното говори истината която вас герберчетата ви боли. Страх Ви е че ако слезете от власт ще има търсене на отговорност. А вие доста крахте и сега ви е страх. Той нотовски генерал ако не е генерал, то хората завършили пожарната школа са по-генерали. Егати заслепеността. СЪБУДЕТЕ СЕ.
66
1
 
4
 
! Отговори
Ал Бънди преди 5 години
Пеги,ама няма ли и ти да станеш вече професор,я виж и Пиргова стана?
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
радев е военен.а те са научени да иэпълняват эаповеди.видяхме всички руският патриарх как му се накара пред цял свят.а той мълчеше като нас......н.станахме эа смях.а сега е мн.смел
64
11
 
7
 
! Отговори
трх преди 5 години
по-вероятно е недялков да е пред нервна криза! 4е ако му секнат парите от една партия не му се мисли! а првзидента не е пред криза ,защото ако е нервак няма да е пилот!!но простено - няма журналист пилот вероятно!
63
0
 
9
 
! Отговори
непоэнат преди 5 години
Много е лошо да си раэрушиш къщичката и да тръгнеш да си строиш нова но раэбираш в последствие че нямаш ПАРИ.ТОВА направихме с държавата ни.иэлъгаха ни нашите нови;стари; политици които сега ни говорят лъжи.искат да эабравим 2 криэи и купоните.нямаше нищо в магаэините.нямаше гориво.и костов да эабравим и мутрите.и всичо останало.и пак да им повярваме.АЭ НА ДУМИ НЕ ВЯРВАМ.НАСЛУШАХ ИМ СЕ
62
3
 
12
 
! Отговори
Пиргова-посредствена преди 5 години
Щом и посредствената Пиргова са я направили професор(вероятно по партийна линия), то тежко и горко на България...