БСП иска оставката на министър Боил Банов

Елена Йончева го обвини в схеми със строежа на Ларгото
30 яну 2019 10:52,
172
БСП иска оставката на министър Боил Банов

Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че като зам.-министър, настоящият културен министър Боил Банов е договарял схеми за строителството на "Ларгото", които са ощетили държавата със 700 хил. лева.

В запис, с който левицата разполага, Банов дава указания през 2016-а година как да се подправят документи за строителството на "Ларгото", културно-комуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап.

В него Банов дава указания на своя кабинет как да бъдат подправени документи, за да не си прибере държавата 700 хиляди лева.

Освен това разговаря с независим одитор, а с ръководителя на фирмата договарят как да синхронизират документите, за да не плати фирмата неустойката, която дължи за закъснението на строежа.

Записът е направен от служител на министерство на културата, който по думите на Йончева, е присъствал на разговора.

"Направен е, защото служителите са били вкарани в незаконна схема, а и като застраховка", поясни тая.

Елена Йончева обяви, че настояват за оставката на министър Боил Банов, а и обявиха, че ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е изперкала тотално. Преди месец ходеше като танк в Парадайс МОЛ и трябваше да се отдръпна рязко, за да не се блъсне в мен. А място колкото щеш.
109
13
 
17
 
! Отговори
Баба Яга преди 5 години
ИСКАЛИ ОСТАВКА! А ние искаме съд за лъжкинята и купувачката на Техноимпекс. Да изплюят всичко, което са глътнали.
108
4
 
6
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
А ти къде чете за този доклад ?В Дума ли ? Такъв доклад няма !
107
13
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Елена Йончева е джудже, може би около 1,50 е висока, от комските индианци е. Много кофти ген, едва успя да забременее за сефте на 51 години и то с изкуствено оплождане. Това обяснява гадния и характер.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докладът на сащ за повсеместна корупция и той ли е ежк?
105
2
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Докладът на САЩ за повсеместна корупция у нас и той ли е ЕЖК?
104
6
 
12
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
Цветанов си имаше 7 апертамента , преди влизането си в НС .А А. Мерджанов , след два мандата в НС , имаше 22 ( двадесет и два имота ).Хубавецът Мерджанов , добре е действал!А защо си мълчите че синът на Нинова , служител на нюйоркската банката Golden Sacs ,е сключил брак с мъж, *** , портиер в банката !
103
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОФЕКАЛИ С НЕЩО ТОЛКОВА ЕФТИНКУ- ИСКАМЕ ДА СЕ ВЪРТИ НЕПРЕКЪСНАТО ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ, ЗА ДА ВИДИТЕ КОЛКО Е ЕФТИНКО И ЖАЛКО, ФЕКАЛИИТЕ НА БАРЕКА ДАЖЕ БЯХА ПО ДОБРЕ ОБМИСЛЕНИ- ТОЙ СИ ГИ АПНА НА ЖИВО, А ТАА КАКЪ СЪ ОКАЗА, ЧЕ ИМА ДА ВРЪЩА И 25 МИЛИОНА- В МОМЕНТА БГ ПРОКУРАТУРА РАЗСЛЕДВАТ СЛУЖИТЕЛЯТ, КОЙТО Е ОТПУСНАЛ МИЛИОНИТЕ НА КАКАТА- МАЛИИ ТАА ЗАТЪНАЛА ДО ГУША ВЪВ ФЕКАЛИИ, КАКВО ЛИ ОЩЕ ЩЕ ИЗКАРА- БАНОВ КЪТ ПСУВА ИЛИ КАТО ПЪРДИ- ИЛИНКЕ ВРЪЩАЙ МИЛИОНИТЕ...
102
14
 
13
 
! Отговори
Ццц преди 5 години
Вече ще гласувам само за ГЕРБ и Борисов , загубих си доверието в Нинова и най-вече Йончева , а доверието в милионерите от БСП отдавна.Ами то няма фигура от ръководството на БСП , да не с изцапани *** .Аман !
101
2
 
3
 
! Отговори
МАНФРЕД преди 5 години
Кой е стар бе,мишок.Къде са 53 г ,къде са 60?Цели два вожджви мандата.Тамън да оправи ***.
100
6
 
13
 
! Отговори
Цецо Цвъ преди 5 години
До АнонименЗащитниците на ГЕРБ от Столипиново и от цяла България ще дадат 400 000 гласа за БиБи срещу 50лв/глас. Организатор на акцията и касиер е Цуци Ухото от с.Шума. Същият е дал право на всеки ром да бие, краде, пребива и убива през цялата 2019 г. И ромите действат: трима яко пребити полицаи, пребит и военен. Пребитите, ограбени и убити старци не ги броим. Полицаите ядат бой сутрин за добро утро, на обяд за добър ден и вечер за лека нощ. А зад гърба на ромите стои като скала Цецо Цвъ.
99
9
 
11
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
Миризливото Ленче ,пък и старичко вече , и годзилата Нинова , се чудят кой и как да оплуят от ГЕРБ, на базата най- вече на измислени провокации и от " една жена каза " .Време е да се вземат мерки , а не да се наблюдава безучастно , от хората на ГЕРБ и да се съдят до дупка .Дело, след дело ! Прав е Борисов , те така заблуждават и народецът .Не само двама , трима да им отговарят , по телевизиите , а масово нападение срещу вещиците от БСП .Отнася се и за сайтовете .
98
0
 
1
 
! Отговори
До 86 от Cameraman преди 5 години
Що бе другарю се изказваш неподготвен?Не забравяй или ако не знаеш да ти кажа че ,,тази жилава женица"не ходи сама а с ,,жилав екип"И понеже и той ,,кяри" не се обажда.Не забравяй че те имат приятели и роднини на които са казали туй-онуй и само ако се разприказват и твойта ,,философия" отива на кино.
97
2
 
12
 
! Отговори
Виновен е Б.Банов преди 5 години
Класическа безстопанственост и опит да се прикрият нещата от страна на Б.Банов. Рашидов пуска доклад до прокуратурата, но не се интересува докъде е стигнал и има ли движение. Банов пък иска да опрости сумата на виновния изпълнител за сметка на държавата. И двамата са виновни: Веждито по-малко, а Банов прикрива наказанието с голяма сума. Ама отсреща стои синеоката Елена и бди...
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина , прочети за поредната суд.жук далавера ! Защитниците на ГЕРБ от Столипиново могат ли да четат или както вожда еднокнижник !
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията и сигнала са за поредната далавера герберотъпчета ,а не за девет баира !
94
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Офшорното ЛенчеЕ с кого,с Тиквун ли да се хване ?! Той е снаха в Симитли !
93
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева беше симпатична преди 15-20 години, имаше силни репортажи. Сега се е превърнала в заядлива повяхнала стринка.
92
9
 
6
 
! Отговори
Офшорното Ленче преди 5 години
Като е била млада Беше либовница на Хачо Бояджиев Едни четиридесет години разлика имаха ама тя била много веща в занаята разправяха
91
1
 
5
 
! Отговори
На бръснаро брат му преди 5 години
До ВалериТи ли си ,бе Винкел ?!