БСП иска оставката на министър Боил Банов

Елена Йончева го обвини в схеми със строежа на Ларгото
30 яну 2019 10:52,
172
БСП иска оставката на министър Боил Банов

Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че като зам.-министър, настоящият културен министър Боил Банов е договарял схеми за строителството на "Ларгото", които са ощетили държавата със 700 хил. лева.

В запис, с който левицата разполага, Банов дава указания през 2016-а година как да се подправят документи за строителството на "Ларгото", културно-комуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап.

В него Банов дава указания на своя кабинет как да бъдат подправени документи, за да не си прибере държавата 700 хиляди лева.

Освен това разговаря с независим одитор, а с ръководителя на фирмата договарят как да синхронизират документите, за да не плати фирмата неустойката, която дължи за закъснението на строежа.

Записът е направен от служител на министерство на културата, който по думите на Йончева, е присъствал на разговора.

"Направен е, защото служителите са били вкарани в незаконна схема, а и като застраховка", поясни тая.

Елена Йончева обяви, че настояват за оставката на министър Боил Банов, а и обявиха, че ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Самовлюбеното Бойче не трябваше да се захваща с Йончева ! Нея не я уплашиха пиратите в Африка,а Бойчето ,казват, бил страхлив ! Ще вдига пак артериалното налягане ! А ,че се краде-краде се ! В милиарди !!!
89
5
 
4
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До ognqnz. А бе, червен ***, какво коментираш всеки, който е написал нещо. Нали има свобода на словото и право на различни мнения. Твоето зомбирано позитанско-московско мнение го знаем, няма нужда да го показваш на всеки.
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди седмица Ахчиева , сега Йончева ......Всички разследващи журналисти в затвора , другарю Борисов !Гаранция от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !
87
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 74Като няма права над записа да си мълчи защото работата става ЕЖК.Ако имаше такъв запис мислиш ли че БСП досега щеше да си мълчи.Преди евровота.Ставаш смешен със сляпата си подкрепа за тая никаквица.Докато Сергей и пълнеше дупките и и финансираше прищявките беше "голяма"журналистка а сега не може и до село да отиде.
86
5
 
8
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А защо точно Йончева го пуска този сигнал, така ли не може някой друг от БСП? За да си от ущава тази червена коза за разследването срещу нея, нали?
85
8
 
8
 
! Отговори
Слабо, дрОгаре преди 5 години
Ако тоз стар запис е всичко , което може да покаже Офшорното Ленче е време да се запознае с условията в Сливенския. Мда...
84
12
 
11
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
В тази ДЪРЖАВА има един ДОСТОЕН ЧОВЕК - г-жа ЙОНЧЕВА !!! ВСИЧКОТО ДРУГО Е ПЪЛЕН *** !!!!
83
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До БСП за смях: Нещо по темата да напишеш? Липсва ти опорна точка?Всичкото *** ще пише всичко възможно, но не и за този пореден ракрит далавераджия.
82
5
 
9
 
! Отговори
герп хумор преди 5 години
Печелят избори,щото са назначени от пусолството.Но чичо Тръмп нещо взе да не иска да се гущка и ръкува с нашия....мъкааа...ще видим.
81
5
 
14
 
! Отговори
наистина сме дебили преди 5 години
Даже на руснаците още през 1993 г. им писна от наглите и крадливи комунисти , биха им шута като със закон забраниха тяхната КПСС и рахатясаха.....Само ние и диваците в Северна Корея продължаваме да ги търпим и дундуркаме, вместо цялата им върхушка начело с Импексова отдавна да е в панделата !!! Докога ???
80
12
 
16
 
! Отговори
БСП за смях преди 5 години
Хи-хи-хи иде края на герберите, вече 10 години се влачи тоя край и ГЕРБ печелят всички избори като млатят като маче у дирек БСП на всички избори...
79
15
 
16
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Оставка и за Мутрата Борисов!!!
78
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да не говорим за живеене на семейни начала и либовници,че се сещам са една Сесил,за една в Барселона...
77
14
 
14
 
! Отговори
подлога на серГЕЙ преди 5 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега е мълчала защото са делили . Сега тя има възможност да тръгне на Изток , а другите нямат. И в ЕС да отидат пак ще ги намерат.
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ел.Йончева-жалко еАйде да не си говорим за любовници,че нещо се присетих за Сесил Каратанчева и баща и.Сега и Барселона...
74
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали к какво доказва този запис, ощд не е ясно. Даже не сме го изслушали. Единственият доказан факт дотука е, че някой от чужбина тайно е подарил на полуруската вещица Йончева, 1 000 000 лева. Тук трябва да се изкажат специалистите по Сорос, НПО-тата и законите на Путин за ограничаване на чуждестранното финансиране на агенти на влияние.
73
9
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До шматка: Шматко, ако записа не е направен от нея, без разрешение на записалия го няма как да го пусне. Но важното е прокуратурата да го получи. Близко е до ума.Изгърмя и тази калинка, но събирането на суджук продължава.
72
11
 
20
 
! Отговори
Ел.Йончева-жалко е преди 5 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
71
15
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
Давай Лени , ние сме с теб!