БСП иска оставката на министър Боил Банов

Елена Йончева го обвини в схеми със строежа на Ларгото
30 яну 2019 10:52,
172
БСП иска оставката на министър Боил Банов

Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че като зам.-министър, настоящият културен министър Боил Банов е договарял схеми за строителството на "Ларгото", които са ощетили държавата със 700 хил. лева.

В запис, с който левицата разполага, Банов дава указания през 2016-а година как да се подправят документи за строителството на "Ларгото", културно-комуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап.

В него Банов дава указания на своя кабинет как да бъдат подправени документи, за да не си прибере държавата 700 хиляди лева.

Освен това разговаря с независим одитор, а с ръководителя на фирмата договарят как да синхронизират документите, за да не плати фирмата неустойката, която дължи за закъснението на строежа.

Записът е направен от служител на министерство на културата, който по думите на Йончева, е присъствал на разговора.

"Направен е, защото служителите са били вкарани в незаконна схема, а и като застраховка", поясни тая.

Елена Йончева обяви, че настояват за оставката на министър Боил Банов, а и обявиха, че ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Cherveni offshorni aristokrati za duhalnoto obrazuvanie...
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗСЛЕДВАТ СЛУЖИТЕЛ НА КТБ ДАЛ ЗАЕМ НА ЕЛЕНКЪ 25 МИЛИОНА ПРЕВЕДЕН В ШИИП АЛА БАЛА- ТЕ ЗАТОВА ВОДЯТ БИТКА НА ЖИВОТ И СМЪРТ И СЕ ИЗЛАГАТ, АМА МНОГО. ОКАЗВА СЕ БАБА ВИ Е ЯКО ПОТЪНАЛА ВЪВ ФЕКАЛИИТЕ И ТРЯБВА ДА ИЗМЪКНЕ ОТ ГЬОЛА.
148
0
 
2
 
! Отговори
Ало, Банов, Заки е преди 5 години
Терапро и Банов си написаха нов закон, с който да вземат пари от всяко заведение и търговски обект. На вниманието на всички търговци! Искат да ни накарат да плащаме тройно за авторски права- веднъж на кабелджията, втори път на Музикаутор и Профон, и трети път на БТВ и Нова. Това е нагъл грабеж. Не е ли корупция
147
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 144. Ама колко сте? Щото май сте малцинство.
146
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 149: Излязоха, излязоха тази сутрин двама доказани герберски лаладжии. На един канал - депутатът Тома Биков, на друг - журтанистът Юлий Москов, а на трети самият Боил Банов. Всички на барикадата за спасяването на поредният герберски д'алавераджия.
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ForeverЙончева не си е мълчала а вече десет пъти показва кирливите им ризи, като получи скалъпено обвинение, което няма как да издържи в съда, защото има съдебна практика, че за пране на пари може да бъде осъден само този, който ги е придобил чрез престъпление. В нейния случай става въпрос за бонкова дейност с любимата банка на ГЕРБ - колко пъти я правиха банка на годината с вложените милиорди държавни пари там.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са от предаването Слуги на Бойко да възкликнат - Какво управление, Какъв министър!!! Що ги няма аааааСега гербавата цацаратура ще им води оправдателен процес и пак няма да познае гласа на министъра нали така, и после този прокурор, който не познае гласа на министъра ще става главен прокурор...
143
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и Елена и Банов са за затвор
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 дни реклама за нечувани престъпления и ....
141
3
 
8
 
! Отговори
Ленка Офшорната преди 5 години
Ако не излезе с нещо по-сериозно от един запис правен по време на оперативка е най-добре да се запознае с условията в Сливенския...Мдаа
140
8
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
По-рушветчийско управление от това на Бойко досега не сме имали. А това, което ще последва след този случай е същото, което е ставало и преди. Банов ще си даде оставката, а Бойко, както се казва, ни лук ял, ни лук мирисал.
139
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а българите искаме оставката на борисоф!
138
13
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Слабо ме интересува Боил Някой си.Ако е сгазил лука, да се оправя.Интересува ме кой и защо тайно налива пари на Йончева през офшорни фирми. Простотиите на Банов са едно, а тайното финансиране на БСП от чужди държави е доста по-сериозен проблем.
137
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой съмнявал ли се е, че гербавите са престъпници?
136
4
 
12
 
! Отговори
Баш суджука преди 5 години
Аллооо Батко съм... Готов ли е народа с паричките ми ,че суджука трее се суши?
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и двамата са за затвора
134
4
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Е те това е острието на БСП.Разбирам го Станишев-оказа се прав в "онова"си решение...
133
6
 
14
 
! Отговори
Forever преди 5 години
А защо Йончева досега си мълча?Или като я удариха реши и тя да отмъсти,кирливи са им ризите на всички.
132
5
 
6
 
! Отговори
бля бля преди 5 години
ммм дааая феновете на ГРУБ да си почоплят гънките и да ни напишат за поне ЕДИН успех на ГРУБ без привкус на далавера!!ЕДИ поне- я строителство ли, обществени пръЧки.. аероплани, саниране , пътиЩа.. сиджукци...давайте ГръБ-чево един се сетете и ни светнете
131
4
 
5
 
! Отговори
10 преди 5 години
700-тин хиляди лева !? Та това са откраднати жълти стотинки на фона на грабежа от 10-ти досега!Защо ни занимавате с тези врабчета!Има ли по-бандитска държава по света от нашата?Някой каза , че се страхуват за живота на Йончева!Да , хората се страхуват от собствената си държава , която издържат за да ги управлява и осигурява спокойствие!?Какъв тъжен парадокс.И още - в сферата на контрола и сигурността са назначени хиляди добре платени служители.На кого служат те?