До края на годината влизаме в чакалнята на еврозоната?

Ако това се случи, има реален шанс да приемем еврото през 2022 г.
30 яну 2019 13:45, Анисия Иванова
74

Европа е на прага на важен избор - в края на май страните членки на ЕС ще излъчат представителите си в Европейския парламент на фона на невиждан трус - напускането на Великобритания. В България вълненията за предстоящите евроизбори също растат.

За премиера Бойко Борисов присъединяването на България към чакалнята на еврозоната е приоритет. В момента българските банки са подложени на тестове, което е от ключово значение за това.

"Вървим по план. За да станем член на еврозоната, трябва да изпълним всички критерии. Към момента изпълняваме номиналните критерии, но има още една, която е свързана с това - да престоим в чакалнята на еврозоната, където престоят е минимум две години. Ако минат стрес тестовете на банките, най-вероятно до края на годината ще влезем в чакалнята", коментира евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел пред Bulgaria ON AIR.

Много хора се притесняват, че с приемането на еврото ще обеднеем. Според Ева Майдел това няма как да стане, тъй като когато 1 лев се превърне в 50 цента, стоката, която струва 1 лев, също ще струва 50 цента. По думите ѝ последните 5 страни, присъединили се към еврозоната, имат по-ниска инфлация.

"Еврото цели да ни направи по-сигурни. Има такива механизми в еврозоната, които позволяват спестяванията на хората да бъдат много по-добре защитени и случаи с проблемни банки да няма", заяви евродепутатът.

Относно евроизборите Ева Майдел сподели, че листата на ГЕРБ ще стане ясна през март, а в момента се извършват номинационни събрания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
tarsa4 na sakrovisht преди 5 години
taka se zaradvax na novinata - 4e 4ak mi se doplaka - no ot maka - s ganiovska zaplata ot 250 evro - a ceni evropeiski - kak shte karam neznam - togava okon4atelno shte se izneset i tia deto sa izbrali da mizertvat v bg.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМЧИ ДА ПРИЕМЕМ РУБЛАТА ВЕ.....
62
0
 
0
 
! Отговори
Оракула преди 5 години
Кажи както си е ,кой я прати там.
61
0
 
0
 
! Отговори
Оракула преди 5 години
Трябва и да посети неделното училище , и то след като се прибере от командировка.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая станала на 35 години, а даже още няма дете, жалка картина!
59
0
 
8
 
! Отговори
от кухнята преди 5 години
Това човече на име *** Майдел е най голямата циркаджийка в целия Европарламент!
58
1
 
4
 
! Отговори
Православен славянин преди 5 години
Аз съм против.Статистиката показва ,че където се приеме еврото се увеличават хoмoсексуалистите.Има нещо заразно по еврото.По-добре да поддържаме курс към Русия.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чували сме го и друг път ..преди години...години...години...
56
1
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Когато ти липсва житейски опит... Не ми се мисли ко за народ сме - Майдел, Габриел, млади зеленки, а ни поучават...
55
3
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
Обосновай се. Германия е приемала еврото първа, марката не е била под валутен борд като лева, предстояло е влизането на други по-слаби икономики - неясноти заради които е логично да падне валутата. В България защо търговците ще вдигат цените и кой и с какви пари ще им купува стоката?"По думите ѝ последните 5 страни, присъединили се към еврозоната, имат по-ниска инфлация." - логично е! Ако има инфлация тя ще е заради енергоресурсите смятам.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"До края на годината влизаме в чакалнята на еврозоната?" Това, което прави впечатление е, че влизането е под въпрос. До сега бяхме в мазето, очаква се да ни пуснат в чакалнята, а в кабинета кога?
53
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"*** Майдел".?!.."Типична българка",типичен активист на типичата "българска" "партия" ГРОП!..ВСЯКА МИНУТА,в която Хунтата на Еднокнижника е на власт, Е ПАГУБНА за България!!!Като дойде времето, Тиквун ще се изниже,но НИЕ ще останем да сърбаме попарата,която Слугата-пожарникар забърка!..да ни е сладко!p,s.:-Избора е ваш!..аз само отбелезвам..
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля....моля.............тази "госпожа" да си взима куфарчето, да подминава НАШАТА чакалня и да се разкара в западенско!! Аман от т-ъ-п-и калинки, мили Боже, тази нег-ра-мо-тница и тя ще ни вкарва в съюз, от който ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ ИЗМЪКНАТ!!! Боже, КОГА най-сетне ще ни дойде акъла в главата!!!! Я ДА ПОПИТАТ ПОЛЯЦИТЕ ЗАЩО НЕ СА ПРИЕЛИ ЕВРОТО?????
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро ще стане както стана в Германия. Това което струваше една марка, започна да струва 1 евро.
50
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато приемем европо ще обеднеем с 50% мигновено.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме референдум за или против използването на евро за разплащателна единица в Република България
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стока за 1 лев да стане 50 евроцента, означава поскъпване с 2,3%.
47
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен 49защото в България има установена ТИКВОДИКТАТУРА!!!!..а НИТО ЕДНА диктатура НЕ допуска референдуми!!!!!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Ще сме като жаба в тенджера с вода температурата се увеличава плавно за да не изкочи жабата от тенджерата, но накрая жабата ще е сготвена без да усети.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо за жизнено важни въпроси не се провежда референдум