"Ало, Банов съм" се разраства: Още един чиновник заплашван

Ангел Ангелов заплашвал колега и от образователното ведомство
Обновена: 31 яну 2019 22:02 | 31 яну 2019 21:55, Анисия Иванова
31

Аферата "Ало, Банов съм" се разраства. Друг висш чиновник се оплака от заплахи, отправени му от Ангел Ангелов - човекът, когото Боил Банов подозира за автор на записа, разпространен от Елена Йончева.

Кариерата на Ангел Ангелов като шеф на дирекция "Европейски програми и проекти" в Министерство на културата приключва през 2016 година.

Малко по-късно той печели конкурс и се мести в образователното ведомство. И там обаче работата му не е безпроблемна.

Спорът между управляващия оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" Кирил Гератлиев и Ангел Ангелов започва в края на ноември миналата година.

На заседание на Комитета за наблюдение един от участниците - Иво Костов, като представител на Съюза за стопанска инициатива, оповестява информация, която е поверителна. Вътрешното разследване води до обща в миналото фирма между Костов и Ангелов.

От страна на образователното министерството именно Ангелов е човекът, който има достъп до поверителните данни. Гератлиев намира колата си със спукана гума. Месец по-късно и четирите гуми са нарязани, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кирил Гератлиев подозира, че също е бил обект на нерегламентирани записи по време на разговорите си с Ангелов. А заподозреният за автор на записите с днешна дата е изолиран сам в кабинет, за да се ограничи достъпа му до поверителна за програмата информация.

Кирил Гератлиев подава и жалба в полицията заради заплахите на Ангел Ангелов. А замесеният в скандала тогавашен заместник- министър Боил Банов не е споделял за изнудване, разказва Вежди Рашидов. Експертът по еврофондове Ангел Ангелов си тръгва от министерството на културата по други причини.

Авторите на скандала – депутатът от БСП Елена Йончева и колегите ѝ от парламентарната група отказват да кажат дали Ангелов е авторът на записа, който тя разпространи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йо йо чко , прочети написаното в сигнала . Мишо бирата ....не успя .
26
2
 
7
 
! Отговори
ввв преди 5 години
До ПотресенКрадлива и корумпирана герберастка шайка управлява България. Отврат и гнус9999999Крадлива и корумпирана червена омазала се в лъжи вихрушка управлява България. Отврат, гнус и тотално падение. Все мисля, че са ударили дъното, но те все ме изненадват - може и още май.
25
6
 
3
 
! Отговори
йо-йо преди 5 години
Авторите на скандала депутатът от БСП Елена Йончева и колегите ѝ от парламентарната група отказват да кажат дали Ангелов е авторът на записа, който тя разпространи--------------------Защо ли - нали е чиста като момина сълзичка тъпата българорускиня. Питам и отговор не искам. Ясно .......
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А професор Мечкунов кой го заплашваше,за да отиде на почивка в Испания на разноски на фирмата...а Банов не само ,че не реагира,но изцяло игнорира този факт...даже подлагайки го на шега,както си личи от записа...Заради тази позорна реакция Банов трябва да си отиде...независимо дали е бил изнудван или не....
23
1
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Ало.Ваньо....! Тук съм. чакам ви!
22
1
 
12
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
Крадлива и корумпирана герберастка шайка управлява България. Отврат и гнус.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО СА ГИ РЕКЕТИРАЛИ, ЗАЩО НЕ СА СЕЗИРАЛИ ПРОКУРАТУРАТА?ясно е защо. защото са били виновни и са се страхували да не им разкрият бакиите.КАК ДА КАЖАТ НА ПРОКУРОРА "РЕКЕТИРАТ МЕ", като са крадили наистина.
20
0
 
17
 
! Отговори
Ауу преди 5 години
Всичко взе да смърди най голямата пирамида взе да се разлага.Рибата се омирисва от главата.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в предишните записи престъпленията бяха изтрити , престъпника преизбран , а виновен .... Ангел Ангелов .
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало , Банов съм ! Разраства се , защото всеки ден има Банов , всички министри са Банов .Бойко Методиев Борисов е Банов или Баневи .
17
1
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Живях няколко години в много ,, бяла " държава . Там всички са Ангел Ангелов !За съобщение при такава кражба се получава награда от полицията !В случая има престъпление и изнудване за подаване на сигнал !
16
4
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
И друго... Сега ГЕРБ и техните медийни глашатаи изкарват този Ангелов, в когото се съмняват, че е записал министър Банов, по-черен от дявола. Бил рекетьор. Изнудвал Банов. Изнудвал и други чиновници. Абе, да попитам: ЧИИ ЧОВЕК Е ТОЗИ АНГЕЛОВ ????Не е ли пак ваше момче герберастче ?И ако не е.. как тъй е работил в министерството на образованието, а сега работи в друго министерство ?Да не би Елена Йончева да го е назначила? На всичко отгоре е разпределял средства по европрограми !
15
3
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Типично по милиционерски ГЕРБ се защитава обвинявайки в криминални престъпления своите нападатели.Това е стар милиционерски подход. Когато някой ги нападне, милиционерите винаги му скалъпват обвинение.Само, че тъпите герберуги пропускат един много важен момент. А именно - какъвто и да е човекът записал "Ало, Банов съм" това НЕ променя по никакъв начин смисъла на казаното от министъра и престъпната същност на думите му. Сиреч дори авторът на записа да е рекетьор това не оневинява Банов.
14
1
 
10
 
! Отговори
Ние сме преди 5 години
На всеки километър....
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо такова не си мислим. Наясно сме, че са едни и същи мафиоти. Даже мисля, че играят заедно.
12
10
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо си мислите, че ако БСП беше на власт нямаше да е същата работа? Нямаше ли да е вместо "Ало, Банов съм " примерно "Ало, Манов, съм"?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Те са БКП-то, и преди и СЕГА! Спете още!
10
1
 
26
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
Заплашван е само този който своевременно е дал сигнал в полиция или прокуратура! Всичко останало е в сферата на измишльотината за да си покрият самозабравилите си се ***!!!
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май ни управляват едни доста скaпaни гнycни ченгенца?Едни такива мазни и подли...
8
1
 
35
 
! Отговори
българина преди 5 години
стига ревахте бе гербери ска пани! как може да те заплашват с компромат който не е ист ски, значи е истински, и заплахата е за вас , затвор!