Кабинетът иска да спре строителството по плажовете

Аврамова: Ще търсим всички възможни законови начини за това
31 яну 2019 22:00, Анисия Иванова
24
Кабинетът иска да спре строителството по плажовете
Снимка: БТА

"Правителството и МРРБ ще търси всички възможни законови начини да спре строителството в зоните около морските плажове." Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред журналисти в парламента, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие. Тя е била категорична, че дори ще се търсят и законосъобразни възможности и начини за отчуждаване на части от имоти, които са в "чувствителната" зона до морските плажове. По думите й това се отнася за имотите, за които няма забрана за строителство.

"Това ще струва много средства и трябва да се намери правилния баланс, тъй като това са скъпи терени, които ще бъдат оценени за много пари", е подчертала Аврамова.

Още по темата

Регионалният министър е обяснила още, че относно изграждащия се нов обект на къмпинг "Корал" има забрана за строителството със заповед на МОСВ от 2014г., която е потвърдена с решение на ВАС от февруари 2018 г.
ДНСК проверява всички обекти, както по Северното, така и по Южното Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство, е допълнила Петя Аврамова, цитирана от БТА.

Това, което е констатирано до момента при проверката на к.к. "Константин и Елена" е, че няма законови нарушения и строителството се изпълнява законосъобразно. Продължават проверките по плажовете днес, по Южното Черноморие, съобщи регионалният министър. Утре началникът на ДНСК арх. Иван Несторов ще изнесе данни за резултатите от проверките и за строежите, които се спират от ДНСК, добавиха от регионалното министерство.

Относно проекта за "Ларгото" министърът е коментирала, че в МРРБ не са постъпвали сигнали за злоупотреби и всички документи във връзка със строежа са предоставени на Управляващия орган от бенефициента. "Предвид течащото дело, с което Министерството на културата е предявило иск за неустойка към изпълнителя на проекта, Управляващият орган ще изчака окончателното решение на съда преди да предприеме действия по казуса и по визираното закъснение в срока", е обяснила още министър Аврамова. Тя е заявила, че е изискала доклад от ръководителя на Управляващия орган относно изпълнението на проекта.

"Все още няма приключили преписки, свързани с искане за освобождаване от винетни такси на пътни отсечки от републиканската пътна мрежа", е коментирала пред журналисти още регионалният министър. По думите й има решения на общински съвети, които постъпват в АПИ за освобождаване на отсечки, които са на територията на съответните общини, но това е процес, който не е приключил и за тези от тях, които ще бъдат освободени от винетна такса ще се пристъпи към споразумение между АПИ и съответната община за тяхната поддръжка, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Чак се разплаках....
21
0
 
2
 
! Отговори
ай стига бе преди 5 години
Ами като иска да го направи, стига само са лъгали. Нека има черно на бяло, да има глобени, да има затвор, да има ред и справедливост. Размърдайте си малко и малкото имащо го в главите ви сиво мозъчно вещество. Леле, колко сте жалки, ако знаете. Вие себе си не можете да се видите, но отстрани в очите на народа сте едни жалки, ***, нагли, гадни и отвратителни мафиоти. Всичко на ви се връща на вас и вашите семейства, близки и приятели тъпкано, да тънете в беднотия и мизерия.
20
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
10 години нищо не спирате което е свързано с много пари
19
0
 
0
 
! Отговори
321 преди 5 години
До Присмехулник Тази мъдрост е изречена от Българския писател Никола Хайтов.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16-Има и такива куриози, плажът им се води орна нива!? Да се смеем ли, или да плачем? Навремето морето е стигало до Шумен, а днес нивите на тези богаташи са вече в морето, ама с тази алчност, и морето ще си заграбят!
17
0
 
2
 
! Отговори
Не само по плажовете преди 5 години
Навсякъде където е останала автентична природа! Децата ни няма да имат представа какво е сътворила природата, ще виждат само бетонни бункери, а това не е природа! Стига с тази алчност, всички ще станем храна на червеите, богатите също!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчуждаване и плащане, или заменки за терени далеч от морето.Ще плащаме заменките, които правеха общините масово, срещу частни гори и ниви из страната. Може да им дадат терени директно в Черно море, защото много искат да са в морето и вълните да бият по хотела.
15
0
 
3
 
! Отговори
цецо преди 5 години
Пак само приказки без реални действия. Имаха 10 години да я свършат тая работа. Ама нали първо трябва те и техните хора да си построят замъците.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено е кабинетът да се сети и за този проблем...Все пак избори идват! Нали така.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале ква лъжа. Звучи като - кабинета реши да поработи по 2 дена годишно и за обществото.
12
0
 
4
 
! Отговори
ааа... преди 5 години
Сетила се Мара да се побараааа...
11
1
 
12
 
! Отговори
D преди 5 години
Ако нямаше корупция в правителството, нямаше да има никакви бетонни джунгли и унищожени плажове и природни забележителности! В истинска държава, тези безумия ги няма! Отговорете си сами - зад всяка гадория в България стои име!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И да иска и да не иска кабинетът, все тая. Плажовете вече са застроени.
9
0
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"едно е да искаш, друго е да можеш, пък трето и четвърто да го направиш". сега не знам точно, това древна шумерска, или древна истанбулска, или пък древна финикийска мъдрост беше...щото на който и да му дадат пари и на него му се иска, но не може.. разбииш..
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искали...Ха ха ха ха ха ха ха...Страшна шега!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб е организирана престъпна група за ограбване на обществото!
6
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 5 години
Мисия невъзможна. Но дори и да ги спрат веднага, вредите вече са нанесени и непоправими.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проверките ще установят че всичко е законно.
4
1
 
12
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Кабинетът иска да спре строителството по плажовете ама нещо нема желание и почна да бега бате
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще има четири тона морски деликатеси, приготвени по специална рецепта за хипертоници. Че то само на суджук кара ли се.