Красимир Вълчев наредил проверки за скандалите в МОН

И Ангелов, и Геретлиев се оплаквали на министъра
1 фев 2019 15:30, Анисия Иванова
13
Красимир Вълчев наредил проверки за скандалите в МОН
Снимка: БТА

В момента Ангел Ангелов работи в дирекция "Подбор на проекти по оперативната програма", а в образователното министерство е постъпил през 2017 г. след спечелен конкурс. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев каза в Пловдив, че преди повече от 10 дни е разпоредил проверка заради сигнали, постъпили при него, както от Гератлиев, така и от Ангелов, предаде БНР.

По думите на министър Вълчев притеснителната информация, свързана с дейността на Ангел Ангелов, е от последните месеци, макар че съмнения е имало още преди година в хода на процедурата за оценяване на проектите по операциите за центровете за върхови постижения и центровете за компетентност.

Още по темата

"Тъй като се натрупа информация, бих казал, повече от два или три източника за изтичане на информацията. Второ, за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор, освен че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции. Това може би е създавало и усещане в служителя, че той ще бъде освободен от януари месец. Знае, че веднъж годишно през януари месец се пишат оценките. При поставяне на най-ниска оценка се дава възможност за прекратяване на трудово правоотношението".

Помолен да е по-конкретен за освобождаването на Ангелов министър Вълчев каза, че негов работодател е Кирил Геретлиев. Иначе той очаква резултатите от назначената от него проверка.

"Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец, сигналите от Ангел Ангелов са за упражнен психологически тормоз, желание да бъде уволнен. Сигналите от Геретлиев са за свързаност и конфликт на интереси, за изнасяне на информация. Трябва малко време да приключи проверката. Всъщност на мен това ми е основният инструмент. За другото препоръчах на Геретлиев преди две седмици за другите сигнали да сезира институции с разследващи функции, става въпрос за сигналите за свързаност, за работа на консултанти и бенефициенти, за спуканите гуми и така нататък".
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Den na otvorenite vrati v finansovata slujba na tova ministerstvo...za bg narod suveren....
12
3
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 2 месеца
Този джендър в момента говори при Ризова за жертвите на комунизма и изкара ГЕРБ големи демократи и антикомунисти. Бойко - останал член на БКП и напусмнал пожарната за да стане охранител ( да се рабира изнудвач ) Цветан Цветано - папконосец в ДС до края на разтурването и'. Големи демократи и антикомунисти. ГЕРБ са най-долните комунисти, слугите на комунистическите велможи те и децата им.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В това министерство нормални няма"

Aхахахаха!!! :))) А в кое има???
10
0
 
9
 
! Отговори
МОНчовци преди 2 месеца
В това министерство нормални няма
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Vsiako uchiliste da pokaje prozrachno na bulgarsko europeiski tabeli kolko chasa raboti, s kolko dushi personal, kolko broiki uchenici, kolko prisastveni chasove, kolko pari ot mestni regionalni danaci, kolko dushi naselenie ima v regiona, kolko evro zaplati, kolko evro tok, kolko evro internet i telefon za kolko vreme, kolko dushi ima zavarshili obrazovatelen klas s uspeshni maturi, kolko i kakvi specialisti sa tiahnata rekolta uchenici...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А трябва ли да нережда проверка, службите не си ли знаят задълженията и не могат да си свършат работата сами. Tолкоз неграмотни директори ли е назначил лично министъра да ги кандърдисва Акогато не ги кара да си вършат работата играт сантасе и пушат и табла и се крият в тоалетните да пушат цигари.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви проверки? Той като министър не знае ли какво се случва в министерството му и какво правят подчинените му? Прави се на разсеян.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лицето Ангел Ангелов бе назначено от Вежди Рашидов в МК, като член-основател на ГЕРБ в връзките на лицето Иво Костов. Ачи е показал завидни "способности" в "усвояването" на евросредства заедно с "партньора" си, лесно могат да се видят документите за постъпване, датите в прехвърляните фирми, спечелените договори, по-трудно е да се докажат парите "отчислявани" от изпълнители по всички проекти минали през ръчичките на групичката, но през годините имаше и други скандали с "Ачи" - НГДЕК и много други
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец"
И двата сигнала ли са от този месец, или сигналът на Ангелов е от декември, а на началника му - от януари, след като е разбрал, че има такъв?
Или резултатът от проверката вече е предрешен?
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То МОН си е за цялостна прокурорска проверка,че при всички "просФетни''министри и калинки като Лиляна Ковачева вече 30 години нивото на образованието пада осезателно за да се пригоди към ромското обазУвание.Премахване на делегираните бюджети които са основния виновник за това.
3
4
 
14
 
! Отговори
ДАВАМ СИГНАЛ преди 2 месеца
че във всяко министерство действа ОПГ с шеф парашутист от ГЕРБ за манипулация и печелене на конкурси и проекти от НАШИ ХОРА
2
3
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 месеца
А за Лиляна Ковачева,която организира ромски протест през работно време,разпоредил ли е проверка ?!
1
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
КРАСИ КАКВА СУБСТАНЦИЯ Е ???