АБВ на евровота - самостоятелно или в широка коалиция

Лидерът на партията обяви, че започват номинациите за листата
Обновена: 5 фев 2019 21:59 | 5 фев 2019 21:55, Красимир Ангелов
20

Месеци преди изборите за нов Европейски парламент четири партии у нас са с шанс да изпратят свои представител в Брюксел. Това показва новото проучване на Изследователски център "Тренд". Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, а шанс запазват и "Обединените патриоти", ако се явят заедно.

Макар на този етап да не е сочена сред фаворитите, АБВ също вече е готова за явяването си на изборите, след като днес се проведе национален съвет на партията. Лидерът Румен Петков обяви в студиото на "Денят ON AIR", че формацията има няколко варианта за явяване на евровота.

Петков обясни, че е видял у съпартийците си готовност за работа и самостоятелно участие на изборите, а по думите му вторият вариант е голяма, солидна, широка лява коалиция.

"Ако искаме да отстраним този порочен модел на управление, който налага ГЕРБ, трябва да убедим гражданите, да убедим българите, че има алтернатива и тази алтернатива е силна и перспективна. Един такъв модел включва АВБ, БСП и другите леви, центристки и патриотични организации", подчерта Румен Петков пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на АБВ посочи още, че няма много време до кампанията за вота и поясни, че до дни трябва да е ясно дали пред избирателите ще се яви обединена левица.

Румен Петков обърна внимание и на това, че след 12 години в Европейския съюз страната ни е само зрител на процесите, но не и участник. Той допълни като евентуален трети вариант и друг вид коалиция, но по думите му все още АБВ водят разговори с различни леви формации. Петков обаче е категоричен, че най-силният вариант за партията му е самостоятелното явяване пред избирателите.

"Но вариантът, който ще създаде убеденост у хората, че действително има стратегически проект, който е реална алтернатива на безвремието на ГЕРБ, е широка, солидна лява коалиция", каза той.

По думите му така няма да има съмнения в изборния резултат. Румен Петков допълни още, че европейските избори ще покажат дали ще има и предсрочни парламентарни такива у нас през тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Румен, клекнал ли.
14
0
 
3
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
"за бат Сали нали?"не съм от ГЕРБ и БСП., на тях Салитата са им избирателчета, те си ги поделят възпитано!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До На вотаНа вота ще гласувам само за националистическа партия.за бат Сали нали?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на партията обяви, че започват номинациите за листатащо само харчите пари за бюлетини бе? Кой ще гласува за тия близачи на путински зaдници?
11
3
 
1
 
! Отговори
На вота преди 5 години
На вота ще гласувам само за националистическа партия.Така ще накажа БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Воля и Валерката!Големи изненади ще има.
10
2
 
6
 
! Отговори
Румен преди 5 години
И ще пишкам свободно във фонтани.
9
6
 
2
 
! Отговори
Ерджан Роко преди 5 години
Бат Румен и Бат Гошо са най-добрите вий само може да им завиждат,и да съ мъчите да ги стигнете ама не можете !!!
8
6
 
12
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
7
5
 
20
 
! Отговори
Бай Къдрин преди 5 години
АБВ е партията на агента на ДС ГоцЭ. АБВ е партията на сътрапезника на Маргините Петков. АБВ е партията на сменилия 4 партии комсомолски апаратчик Калфин, чийто подпис като вицепремиер при тройната коалиция стои под всички заменки на гори с имоти по Черноморието.Какъв Европарламент, какви пет лева?!? Да вървят при Мадуро!
6
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно мога да гласувам за АБВ,нищо не ми пречи,имат и добре подготвени,интелигентни кадри,досега не са предавали страната и населението!
5
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям АБВ,те досега не са се излагали,а Първанов е единствения светстен президент който сме имали досега!
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За гласуване за АБВ в ЕП 100% подкрепям!Ако се обединят с БСП и левите,има надежда!Партията която иска да създаде президента Радев е фалшива и не е нова,това са Герджиков,Кунева предателката,Соломоон Пасси и други все от този род,по-добре Радев да си остане само президент на цяла България,да не заема страна в политиката и да не се занимава с неща,които не са негова работа и ще влоши състоянието на държавата!
3
3
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Барабар Петков с мъжете.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът си заслужава съдбата.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът си заслужава съдбата.