Игри на имунитет: Ще успее ли да излезе Банева от ареста?

Татяна Дончева: Целта на процесите е преразпределяне на имущество
5 фев 2019 10:10, Боряна Павлова
32

9699 гледания   |  Още видео
Арестуваната за пране на пари Евгения Банева ще се включи в надпреварата за място в Брюксел. Новината съобщи съпругът ѝ Николай Банев, който е с нея в следствения арест. Това задава въпроса дали имунитетът на кандидат за евродепутат ще изведе Банева от килията.

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира, че има няколко така наречени олигарси, които в момента са клиенти на специализирания съд.

Още по темата

"Това, което се прави с всички тези процеси, е да се преразпредели имущество, раздадено някога на куфарчета. Темата с Евгения и Николай Банев трябва да се разглежда преди всичко в контекста на това има ли доказателства по делото, има ли доказателства за пране на пари и присвояване", каза Дончева в "България сутрин".

Относно скандала, предизвикан от разговори по телефона, провеждани от Николай Банев от ареста, Дончева заяви, че според нея всички арестанти имат мобилни телефони и телевизори, и трябва арестите у нас да придобият вид какъвто имат в Европа.

Лидерът на "Движение 21" коментира и казуса с министъра на културата Боил Банов и разногласията между управляващи и опозиция.

"Не е нападение. Това е запис, който съществува. Доказва се просто със съответната експертиза. Поведението на Боил Банов е поведение на гузен човек. Фактът е факт - имало е забавяне, направили са документи с невярно съдържание, с които са отчели работата, за да не се плаща неустойка от фирмата", заяви Дончева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ спецсъдът в този му вид не съответства на европейски критерии. Според нея въпросът е не дали ще се появят още записи, а дали това, което се изважда на показ, е нашият живот и дали той ни харесва, защото управлението налага този начин на живот.

"Румен Радев следва правилна линия и от името на държавна институция дава гласност на настроения, които владеят много хора. Проблемът е липсата на инструменти, с които да причинява политически процеси", заяви Дончева относно действиято на президента.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Уцьуйьк преди 5 месеца
Е това сега държава ли е?! Кандидат за Евродепотат от затвора?! Чудеса!!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 месеца
всички слуги на масква (търсещи политическо убежище в руската ***) и рубладжии защо изобщо кандидатстват да стават депутати в "еврогейския съюз" а не идат в руския парламент?
24
1
 
10
 
! Отговори
разбира се преди 5 месеца
Разбира се, че ще успее. Всеки знае отговорът на този въпрос. В България такива като нея успяват във всичко, а не осталите съвестни и добри хора. Тук път и предимство имат точни такива мотреси като тази. Срещу солидна пачка пари ще излезе със 100, чиста и неопетнена. Даже може да спечели и в Страсбург ако заведе дело. Това е държавата на абсурдите, на безаконието и хипер-мега-ултра корупцията.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо пък Банева,а не Банев ще пращат за евродепутат,кой от двамата съдружници се представил по-добре при приватизацията като частник предприемач,по предприемчив у братството частници за длъжноста аристократ на издръжка на пролетаризираната маса като нов аристократ кандидат към масата аристократи на маси.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Калеко Алеко
Майсторе, а Баце ще върне ли парите ? А Роската - ще върне ли паричките и виличката в Гръцко ? Я кажи има ли поне 1 герой , от съвременната ни "демокрация" , който да няма връзка с партията майка ?
21
2
 
16
 
! Отговори
G преди 5 месеца
Този целия шум дано не е само за да им се узаконят парите и кражбите, както стана с масларова, бисеров, а. петров, р.овч и т.н. Защото ще полежат в ареста няколко месеца, ще си платят където и колко е необходимо и ще излязат чисти бизнесмени, т.е. ще им се узакони краденото. И на въпроса дали са крали, отговорът ще бъде, че съдът се е произнесъл.
20
3
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 месеца
Какъв е проблема имуществото раздавано на някои в куфарчета, да се преразпредели в полза на държавата, в крайна сметка в тези куфарчета се раздаваха държавни пари, на партийни другари и техните протежета ... Ако делата минат успешно имуществата конфискувани от такива, като Баневи, би било редно да се върнат в държавната хазна ... Татяна Дончева има ли проблем с това ... ???
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо учудващо. Панаирите са възпято мероприятие в РБ. Следва нова версия
"Баневири". Само дето има малко затруднение с организиране на поредно олиго парти в сакралното боянско леговище на
двамцата сладури.
18
3
 
32
 
! Отговори
Перо преди 5 месеца
Като Баневи са няколко хиляди семейства, разграбили България с политически протекции. Или трябва да забравим и простим, или да занулим прехода, да национализираме награбеното и отново да го приватизираме по нормален и сравнително честен начин.
17
2
 
18
 
! Отговори
Lll преди 5 месеца
Тъпо теле
Даже не може да говори правилно
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
абе направо да се кандидатират за президент (той) и вицепрезидент (тя)!
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фундаменталният въпрос е не дали са виновни,а защо само те и Арабаджиеви.Защо другите престъпници ограбили България спокойно си живеят в разкош.Кой лапна на Ветко хотел Маринела?Едните разбойници,които управляват и притежават съд,прокуратура и полиция искат да заграбят на другите разбойници имуществото.
14
6
 
28
 
! Отговори
УМЕН преди 5 месеца
"Ще успее ли да излезе Банева от ареста?"

А трябва ли?
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз ще кандидатствам за нея, само за да видя, докъде ще я докараме ;)
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
значи - влезеш ли в ареста, кандидатираш се -я за наш парламент, я за европейски. получаваш имунитет и тръгваш за брюксел! БГ арестите били мечта за мошениците !
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БАНЕВИ СА МНОООООГО ЧЕСНИ- НЕ СА РАЗГЛОБИЛИ,РИТНАЛИ РАЗКОСТИЛИ ФАЛИРАЛИ НАД 100 ПРЕПРИЯТИЯ, ИЗОБЩО ДЪРЖАВАТЕ НЕ ПЛАТИ 4/5 МИЛИОНА ЗА ДА ИМ ИЗНЕСАТ ТОНОВЕТЕ ОТРОВИ ОТ ПОЛИМЕРИ- ДА ТРЪГНЕШ ОТ КОМ СЕКРЕТАР И ДА СИ ИГРАЕШ/БУКВАЛНО/С МИЛИОНИ/- НЕМА ВТОРИ ЧЕСНИ КАТУ ТИА ДВАМЦАТА И ЧЕРВЕНИТЕ РАЗКОСТИЛИ РОДИНАТА МИ.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Татяна Дончева е спец,нали тя промени закон за да излезе от затвора Ванко 1.Сега е много морална!
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая е много простта и така и не се научи да говори правилно.
8
19
 
15
 
! Отговори
Жиб. преди 5 месеца
Банева е инак честна жена,замесена в тъмни игри от руската прислуга около нея но като нищо ще се намерят изглупели русофили,които да я набутат в Европарламента. И на нас Русия да ни падне за 70 години в ръчичките там ще се появят хора,готови да продадат Путин за паница леща а целия Кремъл- за печена кокошка.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, съдийте ще се изпокарат, кой за ги "осъди" тези. Златна мина