Почина вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Поклон!

Той бе вице по време на мандата на Петър Стоянов
Обновена: 6 фев 2019 10:19 | 6 фев 2019 10:14, Красимир Ангелов
60
Почина вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Поклон!
Снимка БЗНС

След продължително боледуване почина Тодор Кавалджиев, вицепрезидент на България в периода 1997-2002 г. Тъжната новина съобщиха от БЗНС.

Кавалджиев е роден на 26 януари 1934 г. в село Главан. По време на комунизма прекарва повече от 11 години по комунистическите лагери и затвори.

През 1989 година е един от възстановителите на БЗНС "Никола Петков". Избран е за народен представител във Великото народно събрание, а през 1996 година – за вицепрезидент на Петър Стоянов.  Двойката на ОДС печели изборите на балотаж.

До последния си дъх беше пример за честност и почтеност. С всяко свое действие през целия си живот той служеше за пример за всички нас, отбелязват от БЗНС.

Поклон пред светлата му памет!

Опелото ще се състои в петък 8, февруари 2019г., от 11:00ч., в църквата "Св. Седмочисленици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКаква е тази ваша простащина?
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе се говори така като не познаваш хората......
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един комуно-седеряга по-малко.Трудовите хора не живеят до 85.Само лапачите, които нямат един ден трудов стаж.
41
9
 
0
 
! Отговори
Горан преди 5 години
По принцип не се казва бивш президент, или бивш вице-президент, за тях се говори винаги в сегашно време. Бог да го прости! Това е с нищо незапомнен вице-президент. Като му прочетох името, то нищо не ми говореше... Той изобщо не беше публична фигура. Вероятно е бил прав човека, когато се е изказал, че България няма нужда от вице-президент!
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоуууу, дружналята, правите ли разлика между действащ вицепрезидент и бивш вицепрезидент?Знам, че така привличате повече публика, ама мислите ли си изобщо за рейтинга или не?
39
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква снимка са му издокарали, прилича на адаша си Тодор Живков ... Само ***-а-алко фотошоп и Тодор Кавалджиев става на Тодор Живков. Николапетковист...тях ги избесиха, а тоя се е разминал само с лагери...Хем лагери на смъртта, хем остава жив и доживява до вицепрезидент. А, сега, де!
38
7
 
4
 
! Отговори
Седесарче преди 5 години
Туууууу от 25 члена останахме 24.Съболезнования на семейството.
37
0
 
14
 
! Отговори
Почивай в мир! преди 5 години
Вече си наистина свободен!
36
1
 
17
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 33Ама като се разрови на коя дата станаха фашисти? Щото докато БРП (к), по-известна на такива като тебе като БКП/БСП слага правитеството на Кимон Георгиев на 9.9.44 Никола Петков не е фашист и не им пречи да управляват с него, а след едни избори към 1947 год. стават големи фашисти. Та на коя дата стават фашисти между 44-47 година и по какъв начин? Питам какво пише в нещата дето четеш.
35
1
 
24
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 31Кой честен човек ще иска да те познава. Аз пък ще ти кажа, че Т. Кавалджиев е роден до къщата на баба ми. Нашите хора успяват да избягат в Турция и от там в Австралия и се спасяват, докато Т. Кавакджиев оства в НРБ и лежи в лагерите на смъртта. Защо лежи - ами защото е от опозицията. От същата тази опозиция, която участва в ОФ, ама сега в комунистическите ви кратуни били фашисти.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от малкото честни БГ-политици беше той...........дай боже всеки да достигне неговите години!!!!
33
5
 
21
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
До АнонименФашисти ги наричат всички руски еничарски *** ,които обичат руските си господари повече от българския народ.
32
1
 
39
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Беше свестен и много интелигентен човек
31
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринАми аз не знаех какви са тези НиколаПетковисти,като се разрових се оказа,че са именно фашисти и предатели,работили срешу народа си,ето такива са били!
30
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 16: "Престъплението" му е било, че е бил НИКОЛАПЕТКОВИСТ! Такъв остано до смъртта си!
29
42
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не познавам нито един който да е лежал в затвора без причина по бай Тошово време. Или този са го хванали от улицата и са го вкарали на топло. За да го вкарат в затвора трябва да е бил неуправляем елемент. В затвора лежаха айдуци изнасилвачи но не и нормални хора. Не е имал време да стане фашист защото по фашистко време е бил дете. Едва през 1954 година е станал 20 годишен а по онова време никой не те вкарваше в затвора ако работиш и си гледаш семейството. Някакви тарикатлъци е предавал.
28
12
 
35
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Само че не си запознат, у нас не е имало никога фашизъм, такова чудо е имало само в Италия. В Германия е националсоциализъм. Това за фашизъм у нас - само в такива глави като твоята. И, жалко, че деда ти има такъв потомък - необразован. Ама то разбираемо де.
27
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоАбе и аз съм живял по това време-цели 26 години,ама няма спомен някой да е бил "навиран" някъде.Освен престъпниците,разбира се ! Сега много станахте борците за демокрация и свобода,настигнахте активните борци против фашизма и капитализма.Обаче сте толкова некомпетентни и некъдърни,че на състезание по некъдърност да се явите,пак второ място ще заемете!Само да питам: Някой знае ли как по времето докато е бил в Затвора,Кавалджиев е завършил висшето си образование?Иначе Бог да го прости!
26
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 22За фашистите в България има един много точен израз - "Клаха народа си,както турчин не го е клал!" и "Хоро" на Антон Страшимиров.Живях през соца до пълнолетие,единия ми дядо е бил военен към царя и фашистите,но познавам и историята,имам лични наблюдения от соца,България беше почти рай през соца,сега е разлагаща се,бедна държава,без никакво самочувствие и бягащи от страх от репресия граждани,бягащи и поради безработица,деградация на съдебна система и институции,фалшиви медии и ***!
25
28
 
22
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
прав си, не съм живял по време на комунизма, но всичко което имам е постпроено от комунизма - панелката в която живея, тока от комунистически и съветски електроцентрали, вода от комунистическите язовири. Ако не беше наследството от комунизма, качеството ми на живот щеше да на ниво липса на всякаква цивилизация. Защо ми рекламираш система, която не постои един язовир, не построи една електроцентрала и т.н. Ако не беше комунизва България в момента щеше да е отвъд Африкански к3т3ф!!!!!! Осъзнай се!