Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия

Кабинетът ще търси възможности да дотира общинските болници
87
Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поиска решение на проблемите с болниците по време на разговор с представители на Сдружението на общинските болници. По време на срещата присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев.

Още по темата
"Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени", заяви Борисов по време на срещата.

Министър-председателят разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от  общинските болници в страната.

"Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат", подчерта премиерът. До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-45,и още плаче,че неговата заплата,е по.малка от заплатата на Президента.
44
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-48,тиквата закри достатъчно болници,нека да остави малко за закриване,през "четвъртия си мандат".
43
2
 
6
 
! Отговори
дядо преди 5 години
До Анонимен 45Едно време като не вървеше бардака, сменяхме к-вите, а не креватите.
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, Корнелия Нинова ведднага да поиска оставката на правителството за това, че няма да се закриват болници, защото това ще оптимизира разходите за здраве!
41
4
 
15
 
! Отговори
ссс преди 5 години
"Болници в мое управление няма да закрия" -плитък мозък!!!Колко бяха и колко останахаслед 10 години Гробарщина?
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКО ПЪТИ НИ ЛЪЖАТ И НИЕ ВСЕ ИМ ВЯРВЯМЕ. Е НЕ СМЕ ЛИ ЗА ЯК БОЙ-ПРОСТО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Поредните обещания на ген. ББ. Неговата заплата е 8000 лева, а на 1 лекар 800 лева, на 1 сестра 600 лева."Не познавам лекар с чисти пари в джоба под 1500 лева. Даже тези са най-бедните лекари. Повечето са около 3000 лева, а се сещам и за такива със заплата 5000 лева. А шефовете на болници масово са със заплати от порядъка 8000, 20 000, 50 000.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия"A ТРЯБВА!!!Във ВМА София са отънали в шуробаджанащина и некадърност, създават на хората повече здравословни проблеми отколкото преди да са отишли там. А дали се краде там... не знам, вероятно се краде яко.
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ще ги дакара до фалит, а после ще се смени собственика
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните обещания на ген. ББ. Неговата заплата е 8000 лева, а на 1 лекар 800 лева, на 1 сестра 600 лева.
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не говори от първо лице!Правителството е причина за болниците. ЕИ за всичко - лъчо мозъка, пепи..рехвалено Управлението да прозре, че трябва политика, не работа на парче, демонстрираща "благородството" на лидера.Не трябва да зависи от волята на един. Правителството е длъжно да създава условия за растеж и подобряване на всяка дейност, но новините са в отрицателния сектор. Значи не се справя. По две причини - не може и не иска.Кой ще поиска отговорност!Цацаратурата ли?! Нас ни морят.
34
5
 
31
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Как да закрие болници, та нали електоратът му, който не е внесъл и цент в тях, виси денонощно по спешните кабинети и бие персонала.
33
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРП правят само ремонти на сградите и източват пари, но в сградите няма лекари и сестри и остават само болни.
32
2
 
31
 
! Отговори
възмездие --може би преди 5 години
На Бате не вярвам--защото преди да спечели властта всеки ден говореше за ,,крадците ,, от БСП ,за крадливи ,,хидроинжинери ,, за всичко което не е ГЕРБ как е директно за затвора . Взе власта хората си викат -а ,сега да видим--да видим днеска ,утре ,други ден ,разбра се ,че всичко е,,кьор фишек,, предизборен , а след това по старомо --ГЕРБ стана грамадна но,,клиентелистка,, партия всеки ги обвинява в кърагаларщина на всякакви нива ---а овчето стадо чака отново възмездие--може и да има ,може и да
31
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сутринта го е обещал, до довечера чакайте завой на 180.
30
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия...... до първото позвъняване на телефона от USA посолството. След ясни и точни указания от "началниците" ще закрива и песен ще пее.Официалното му становище трае до няколко часа максимум.
29
1
 
31
 
! Отговори
оправете нещата преди 5 години
Като гледам все общински болници са недофинансирани и оставяни да фалират поради липса на средства и ПЕРСОНАЛ--а защо липсва персонал ??? -- защото точно там са най-ниските заплати в здравеопазването.. Според мен здравната каса трябва да работи приоритетно с държавни и общински болници ,а частниците като са видяли ниша да си работят с пари а не с държавната каса...всеки е чувал за тяхният афинитет към болни с подходящи диагнози ,а всичко тежко с ,,кофти,, пътеки в големите държавни болници ..
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА ЗАКРИ ДЕСЕТКИ БОЛНИЦИ. МНОГО ХОРА СИ ОТИДОХА, ЗАЩОТО НЯМАХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЪТУВАТ С КИЛОМЕТРИ ДО НЯКОЙ ГОЛЯМ ГРАД.В КОЕ УПРАВЛЕНИЕ ТЯ БЕШЕ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО?
27
1
 
22
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Задар или ли се още ще закриваш, но вече не от липса на средства, а от липса на кадри
26
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя закри цела държава, сега не ще да закрива болници. Кого ще лекуват в болниците, дето нямало да ги закрива? Българите вече са на изчезване заради него.