Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия

Кабинетът ще търси възможности да дотира общинските болници
87
Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поиска решение на проблемите с болниците по време на разговор с представители на Сдружението на общинските болници. По време на срещата присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев.

Още по темата
"Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени", заяви Борисов по време на срещата.

Министър-председателят разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от  общинските болници в страната.

"Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат", подчерта премиерът. До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
д-р Колев преди 5 години
Да се чуди и мае човек четейки великата мисъл на г-н Ананиев: "Няма намаление на лимитите за хемодиализа и ражданията. Те имат един общ, даже не бих го казал лимит, а размер на разход, който им е определен за дадения месец. В рамките на този размер на разходите те са длъжни да извършват своята дейност". "Лимит" и "размер на разходите длъжни да извършват своята дейност" било съвсем различно !!!? За мен това е едно и също г-н министър! Като не се събереш в ОПРЕДЕЛЕНИЯ размер, какво значи-ЛИМИТ!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
американците винаги си избират хара нестабилни издънили се в определена област или зовисими с миналото сипасито - татето марксист съветник на бае ти тошоцецка - партиен секретар в плевенския съвети банкянското папуасче второ поколиние комунист и т.н.и ги пробутват за управляващи затова са и лесно управлявании беззащитниако е някой честен човек немогат го изнуди трябва да го самоубият горко на наивниците дето им вярват
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години ги закриваше и сега преди изборите търси балами да му повярваттакъв *** направо засрамява бая ви ганяа за тези дето му се връзват нямам думи
62
0
 
8
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Борката толкова много лъже, че вече сам си вЕрва!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да обещаеш, че няма да правиш нещо което вече си направил? Я пребройте колко са закритите болници последните 10 год! Да не би аз да съм ги закрил!?
60
1
 
14
 
! Отговори
мммм преди 5 години
Борисов е за психиатрията, там да го лекуват.И днес е пропуснал да си вземе хапчетата.То лекари няма или ще докара сирийци, авганистанци и пакистанци да лекуват и малкото останал народ.Ама то при тия заплати едва ли ще дойдат.Само като ни видят болниците ще се хванат за главата и ще избягат.Или пък може да докара лекари от Саудитска Арабия нали беше там на посещение може да е договорил нещо по въпроса психаря.
59
1
 
11
 
! Отговори
Max преди 5 години
Той и един друг "обеща" да Ви оправи за 800 дни : ) и на него така му вЕрвахте : )
58
0
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ - НЕ, МЕРСИ преди 5 години
Човека има по-голяма цел... да закрие България. За 7 години успя да изпрати 400 000 българи по данни на НСИ!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данните показват, че населението намалява бързо и няма пари за държавна издръжка на толкова болници и лекари. Съкращенията на сестри и лекари са неизбежни или може като частни ако имат печалба. Единственият изход за общинските и държавните на МВР, МНО, Пирогов, СУ и др. е да вдигнат плоския данък но ГЕРП отказват заради изборите.
56
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Той не закрива, превръща ги в морги с безбожното крадене!
55
0
 
15
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Закрити болници по времето на ГЕРБ ГР. Елена-2013..Дряново- 2013 ...гр.Кула -2010 ..Тервел - 2012 ..ген. Тошево - 2012 .. Трън - 2012 .. Брезник - 2012 .. Бобов Дол - 2011 и т. и т.н.
54
0
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Боце нищо не закрива, той само открива! Реже ленти!
53
0
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Че, те тез болници не са докарани до тоя хал за един ден! Сега ли се сети, че си е мамата? То, болници няма да стане нужда да закриваш, ама ще се закрие България!
52
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименработата е там,че НЕ ни приеха като "равноправни"!Приеха ни като ТЕРИТОРИЯ,управлявана от Слугата.Започнаха да "снасят" милиарди но 90 процента от тях отиват в пеликанските гуши на слугите...Разбира се,"Ония" знаят тоя факт,но той им изнася....За съжаление и ние знаем тоя факт,но изглежда..и на нас ни изнася..странното е че го повтаряме стократно,но НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМАМЕ...
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болниците като тези в момента, претърпели "Чернобил" по няколко пъти, трябва да се реставрират и оборудват с апаратура на нивото на тези в истинаките ЕС държави! Нали сме държава от ЕС, защо не спазваме уговореното от съюза който ни прие като 'равноправни'!
50
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Тиква каже:-"Докат векувам като "минпридсидатиль" нема да капладисвам болници"....браво,похвално,шлангоръзгъвачо,но я кажи:-Докат си играйкаш на "минпридсидатиль" колко Българии ще ЗАКРИЕШ?!ще ти дам няколко варианта:-1Една България-2.Една и единствена България-3.Даржавата на българите,просъществувала ПРЕДИ ТЕБ 1300 години НАЙ-МАЛКО....та мажоретки,чорбаджията ви не чете тия сайтове,но вие какво бихте казали от негово име?
49
2
 
12
 
! Отговори
БОКО ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ преди 5 години
АКО НЕ СА ПРОДАЖНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, БОРИСОВ, МУТРАТА ОТ СИК. ОТДАВНА ДА Е ИЗТЕКЪЛ В КАНАЛА, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО. СЛЕД КАТО СЪСИПА ВСИЧКО И ОКРАДЕ ОТКЪДЕТО КАКВОТО МОЖА, СЕГА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ХАРЕСА С ПОРЕДНАТА ЛЪЖА ЗА БОЛНИЦИТЕ. ЗНАЧИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ТЪРСИ СРЕДСТВА ДА ДОФИНАНСИРА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ. ТЕПЪРВА ЩЕ ТЪРСИ. АМИ АКО НЕ НАМЕРИ? ОКРАДЕ ПАРИТЕ ЗА КУХИ МАГИСТРАЛИ И ВЕЧЕ НЯМА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА.ЖУРНАЛЯТА ОБАЧЕ КАЗВАТ,ТОВА КОЕТО ИМ Е НАРЕДЕНО-НЯМА ДА ЗАКРИВА БОЛНИЦИ.А ЗА ПАРИТЕ -НИТО ДУМА
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закрийте болниците, скоро няма да са нужни............но пък трябва да се откриват нови погребални агенции!!!
47
3
 
17
 
! Отговори
Какво преди 5 години
Вярва ли му някой? Освен да чувства, че малко му остава. Този човек закри държавата.
46
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия"Главния Шайкаджия няма да ги закрие, но няма и да ги ремонтира, оборудва с техника и да инвестира в персонал,а ще ги държи в будна кома, защото частните болници са приоритет. И те ще "усвоят" новите 500 мил лева. Всички депутати и министри да се лекуват по родните си места в държаните и общински болници, а не в Лозенец. Оставка на вмирисаните суджуци.