Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!

Години наред се наливали пари в концепции, но резултати нямало
Обновена: 7 фев 2019 17:24 | 7 фев 2019 17:02, Камелия Цветанова
161
Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!
Снимка: Булфото, архив

За 25 години процентът на несоциализираните представители на ромите се увеличи многократно, смята вицето Красимир Каракачанов. Според него ромите могат да се интегрират само с труд и образование.

Още по темата
Той обясни, че проектът му за Концепция за интеграция е качен и в социалната мрежа Facebook, за да бъде обсъден и много хора да си кажат мнението по него.

"Намерението ми е, като минат 10-тина дни, през които ще тече такова обсъждане, с ресорните министри в тази област, от които зависи интеграцията на това население, а именно министерствата на образованието, социалната политика, регионалното развитие, правосъдието и вътрешните работи – с моите колеги тези неща детайлно да ги отработим и тогава да ги внесем за гласуване в Министерския съвет", разясни вицето.

Според него предишните концепции са предлагали само наливане на пари и даване на извънредни права.

"Ефектът от тях какъв е? През 2013 г. малолетните майки бяха 843, през 2017 г. те са 3200. Къде виждате интеграцията?",  риторично попита Каракачанов пред БНР.

Той подчерта още, че въпреки изхарчените милиарди се е увеличил процентът и на неграмотността, и на престъпността.

Според него в следствие и нетърпимостта в обществото става по-голяма. 

"Проблемът става все по-сериозен и той ще ескалира. Все повече хора стават нетърпими към тези неща. До кога? Какво чакаме – нещо, което да експлодира в държавата ли?", настоя той.

Красимир Каракачанов отрече връзка между концепцията и предстоящите избори.

"Видяхте кога казах, че ще го направя – когато ми преля чашата на търпението, след като пребиха един човек. От 20 години говоря по този въпрос – против гетата, против този вид престъпност, за това, че само с труд и образование можем да ги приобщим към обществото, че не може деца да раждат деца, че има паралелни органи на управление – мешерета и всякакви други структури, че 14-годишни момичета раждат деца и т.н. Всяка година в България има избори. Да не правим нищо, защото има избори ли?", коментира още вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
6
 
! Отговори
Дончо преди 5 години
Държавата трябва да плати за курсове за ромите от 3 месеца за учене на някакъв занаят. За след второ дете не трябва да се дават никакви помощи.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А питал ли е БХК дали може да стане? Веднага ще ревнат че има расова дискриминация.
66
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само че не му свалям шапка ами майна ще му тегля на тоя плондер. Сега си разтърси мехура, като идат изборите... А до вчера си натискаше парцалите и говореше общи приказки като Сидеров и Симеонов голямо патриоти бреййй...
65
5
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 5 години
СВАЛЯМ ШАПКА НА КАРАКАЧАНОВ. САМО ТАКА. БРАВО !!! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ , НИЕ СМЕ С ВАС !!!!
64
4
 
10
 
! Отговори
AUT преди 5 години
БРАВО НА Г-Н КАРАКАЧАНОВ !!!! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО !!!
63
1
 
11
 
! Отговори
Waffen преди 5 години
За *** децата са ходещи дебитни карти.Ако се дават детски добавки до трето дете смятам,че ще има по-голям ефект.Ако имат 4 или 5 деца то съответно се отнемат детските добавки за първо и второ дете.Защото семейство,което има 4-5 деца и има възможност да ги издържа и образова ,то едва ли разчита на детските добавки.Колкото до мерките предложени от Каракачанов,то те са много закъснели,при това са твърде меки.Обвиненията в расизъм са глупави и несъстоятелни,нали сме неолиберална държава
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каруците с коне трябва да се забранят на асфалтираните пътища!Тази шайка с този дръглясав кон,ще стане поредната причина за затрит живот на пъта.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детските на малолетните майки трябва да се спрат.Сексът с малолетна е криминално престъпление и бащите на деца от малолетни майки,трябва да бъдат съдени,като наказанията трябва да бъдат по-строги.Децата трябва да им бъдат отнети от държавата.Законите трябва да са за всички.
60
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Г-н Вицепремиер и Министър на отбраната, Вие разполагате с около 700 000 офицери и войници от резерва, които съгласно Конситуцията на Република България са на Ваше разпореждане.
59
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спорно е колко справедливост има в такива мерки. А нали това ни различава от ромите - търсим справедливост и зачитаме закона. Ако почнем да използваме законодателството за прикрити репресии, по какво ще се различаваме по манталитет от крадливия?
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без съжаление-остана само ТОЯГАТА !
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закони се правят така, че действието им да е върху всички граждани. Не може да има едни социални правила за роми и други за българи, нито може да се вземат мерки за майки, които не гледат децата си само в случай, че са ромки - ами ако са българки и изоставят децата си, по друг начин ли ще бъдат третирани?
56
1
 
6
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Много добре звучи,но е незаконно това което предлага Каракачанов.Това е същото което се случи на миналите избори,когато Симеонов и Джамбазов спираха бабички на границата да не идват да гласуват,въпреки,че със закон ги задължиха да го правят.Щом имат лични карти издадени от България,значи имат същите права като нас!Не са само правата естествено с тях вървят и задълженията.Това е Конституцията,това са фактите!
55
1
 
15
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Ами издържайте си *** тогава. Изглежда за българите не е проблем да ги мачка етнос . Етнос, който ще потропа с брадва и на вашата врата. Но вече ще е късно.
54
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Това което прави Орбан няма да бъде търпяно да го прави Борисов. Орбан забрани просията забрани скитничеството - има успехи в интеграцията на това малцинство.България не е Унгария - тежестта ни в ЕС е 0.
53
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
До Георги Това, което Орбан направи в Унгария може да стане и тук.И какво толкова е направил Отбан в Унгария?
52
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
ЕС не разрешава тояга - само моркови. В Турция ползват и тояга, но те са суверенна държава с армия, икономика скоро и с ядрена бомба.Ние сме зависими от ЕС защото без социалните помощи вече не можем.Парите за магистрали, метро, субсидии за зърнари и къщичките за гости идват от ЕС и се усвояват от 20-30 олигарха в България - те управляват независимо как гласувате.С избитите по селата старци си плащаме.
51
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Яловата ни анархо-демократична "държава" не може да реши къде по-лесни проблеми. Не се палете излишно. Русенския македонец не става.
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се дървете много по темата, това са ПОРЕДНИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ на Шкембе Войвода, като нито една от тях няма да види реализация на практика!Както стана със задължителната казарма, пенсиите по 300лв., орязването на печалбите на "лошите" търговци и мн. др.Шкембе Войвода подхвърля нещо по медиите, което да се хареса на избирателите му, след което минава време, то се забравя и всичко си продължава по старо му
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русенското шкембе е парлама ,не му вярвайте!!!