Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!

Години наред се наливали пари в концепции, но резултати нямало
Обновена: 7 фев 2019 17:24 | 7 фев 2019 17:02, Камелия Цветанова
161
Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!
Снимка: Булфото, архив

За 25 години процентът на несоциализираните представители на ромите се увеличи многократно, смята вицето Красимир Каракачанов. Според него ромите могат да се интегрират само с труд и образование.

Още по темата
Той обясни, че проектът му за Концепция за интеграция е качен и в социалната мрежа Facebook, за да бъде обсъден и много хора да си кажат мнението по него.

"Намерението ми е, като минат 10-тина дни, през които ще тече такова обсъждане, с ресорните министри в тази област, от които зависи интеграцията на това население, а именно министерствата на образованието, социалната политика, регионалното развитие, правосъдието и вътрешните работи – с моите колеги тези неща детайлно да ги отработим и тогава да ги внесем за гласуване в Министерския съвет", разясни вицето.

Според него предишните концепции са предлагали само наливане на пари и даване на извънредни права.

"Ефектът от тях какъв е? През 2013 г. малолетните майки бяха 843, през 2017 г. те са 3200. Къде виждате интеграцията?",  риторично попита Каракачанов пред БНР.

Той подчерта още, че въпреки изхарчените милиарди се е увеличил процентът и на неграмотността, и на престъпността.

Според него в следствие и нетърпимостта в обществото става по-голяма. 

"Проблемът става все по-сериозен и той ще ескалира. Все повече хора стават нетърпими към тези неща. До кога? Какво чакаме – нещо, което да експлодира в държавата ли?", настоя той.

Красимир Каракачанов отрече връзка между концепцията и предстоящите избори.

"Видяхте кога казах, че ще го направя – когато ми преля чашата на търпението, след като пребиха един човек. От 20 години говоря по този въпрос – против гетата, против този вид престъпност, за това, че само с труд и образование можем да ги приобщим към обществото, че не може деца да раждат деца, че има паралелни органи на управление – мешерета и всякакви други структури, че 14-годишни момичета раждат деца и т.н. Всяка година в България има избори. Да не правим нищо, защото има избори ли?", коментира още вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги Заради Австрия и Унгария и такива като Орбан губим няколко войни.
47
2
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Въпросът е Бойко и коалиционният му партньор ДПС, какво ще кажат по въпроса;))) Иначе каракачун, може да си лае, но Бойко трябва да мисли за спечелване на следващите избори. Някой трябва да гласува за ГЕРБ;)))
46
3
 
29
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До 1990 г. тази част от населението имаше страх от Закона и Милицията, а след това вече нямат страх от нищо и никого.
45
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ограничаване на правата, ограничаване на ражданията, никакви детски на малолетни и без средно образование, мъже над 18, които стоят без работа повече от 6 мес. директно на общественополезен труд. Който не спазва правилата, не иска, посяга и т.н - сопата в пълния и блясък. И сриване на гетата, да си построят къщи като всички хора и да плащат данъци и каквото се полага. Да, ама избори идааат
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е ясенот десетилетия - адекватни действия-никакви. Само безкрайно плямпане и развяване на костчмчета и чантички, закупени с незаслужени заплати.
43
2
 
21
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До 45: ще гласуват тези, които си плащат сметките и градски транспорт. Тези, които искат законите да се спазват. Тези, които не убиват и безчинства по селата. Тези, които плащат данъци и ходят на училище. Тези, които трябва да дадат вота си.
42
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Така е за .... ама и за патриотите важи същото труд и образование това ще ги оправи...
41
4
 
6
 
! Отговори
K7 преди 5 години
Стотици години са минали и без адаптация, няма да стане просто един ден ще бъдат отделна държава и нация
40
3
 
20
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Ако се гласува, ромските гласове ще се обезсилят. Това, което Орбан направи в Унгария може да стане и тук. Който не отиде до урните няма право да се оплаква.
39
0
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Ха. Че кой тогава ще гласува?
38
2
 
22
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Не гледайте статистики. И атака уж нямаше да влязат в парламента. Най-накрая някой нормален като Каракачанов да се заеме с проблема. Ако се се обединим зад него, вярвам, че ще има резултати. Всички да гласуват за да се промени нещо.
37
2
 
12
 
! Отговори
неверник преди 5 години
Няма сила на света дето да ги накара да учат и работят.Това дори и сочите си да го видя пак няма да повярвам.
36
2
 
7
 
! Отговори
Кашкавала преди 5 години
Кой го казва?!Проблема с ромите са от 100 години насам! Първо да намали корупцията сред "патриотите" и българите, после да върне парите от КТБ, да намери пари за самолетите и тогава да се изказва с чужди пари
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска Каракачанов да яхне вълната на недоволството към ромите. Избори се задават. И дотам. Както е било, тъй ще си остане.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами не им давайте "помощи" бе, защо им давате ?ама смеете ли да не им дадете ?казано е отдавна - рибата се вмирисва, от към главата ! какво очаквате ви е бе, какво друго очаквате да се случва, като отношение между хората, както и между хората и системата, при система, основана на несправедливо и неравномерно разпределение на
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не са ромите, няма кой да гласува. Българите са 20-30 % и главно пенсионери.
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГостСърди се на Ес и НАТО. САЩ са зад ромите и турците за човешки права и искат да затрият българите заради езика.
31
1
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
В рая държава до сега властта не е вземана без ромските гласове ;) Не е тайна че герб и дпс ги вземат в повечето избори .Вие кво очаквате?Да се решат проблемите ли ? Проблемите ще се задълбочават.В бг има основно държавна хранилка и чорбаджизъм . А кой да стане чорбаджист решава властта до голяма степен . Тоест властта в българия има прекалено много власт ,а тя се взема само с ромски гласове ;) Проблема дори не е само изчезването на населението ,а маргинализацията в следствие на прекомерна власт
30
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 24Така е , защото тук ако напердашиш някой веднага ще наскачат разни организации за защита на правата им /задължения нямат имат само права/ и ще го изкарат етнически конфликт.
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
популизъммммммммммммммммммммммммм!избори идват.