КТ "Подкрепа" на 30: Европейският съюз е в капан!

Синдикатът може да издигне свой кандидат за евроизборите
Обновена: 8 фев 2019 12:29 | 8 фев 2019 12:29, Красимир Ангелов
16
КТ "Подкрепа" на 30: Европейският съюз е в капан!
Снимка: Булфото

В Европейския съюз има големи проблеми и той е в капан, от който, за съжаление, трудно може да излезе, защото проблемът трябва да се реши от тези, които са го създали. Това обяви  президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов при откриването на десетия конгрес на организацията.

Синдикалният лидер посочи, че организацията ще призове всички български граждани да гласуват на предстоящите евроизбори и самата КТ "Подкрепа" може да издигне свой кандидат.

През последните години бяха загърбени принципите на обединена и социална Европа, каза още Манолов. По думите му основните проблеми в страната ни са енергетиката, образованието и отношенията между труда и капитала.

Българската енергетика е изправена пред угрозата да бъде унищожена, предупреди президентът, визирайки добива и преработка на въглища. "Опазването на околната среда е много важно, но на първо място трябва да се поставят интересите на хората. Ние ще пазим комплекса "Марица Изток ", докато той може да работи, защото там се произвежда 100 процента българска енергия", подчерта той, цитиран от БТА.

Според него трябва да се промени системата на образованието, защото формулата "парите следват ученика показа своята пагубна сила". "Не е достатъчно да се увеличат само заплатите на учителите, трябва да им дадем сила и увереност. Не може дефицитите в семейството да бъдат прехвърлени в училищата", посочи той.

Манолов отчете още, че КТ "Подкрепа" ще се съпротивлява на неефективните форми на заетост, каквито например според него са т. нар. нулеви трудови договори. Трябва да въведем баланс на труда и капитала, защото трудът беше избутан в дъното на обществените взаимоотношения, каза Димитър Манолов.

Президентът Румен Радев бе гост на конференцията на синдиката и изнесе приветствие към участниците в конгреса. "Създателите на вашата конфедерация не бяха просто шепа хора, които прегърнаха каузата да отстояват човешките права, те заложиха във вашата организация важни непреходни човешки ценности и затова днес тя съществува", отбеляза държавният глава.

"Конфедерацията се превърна в символ на експерт в този социален диалог с изпълнителната власт и работодателите, нещо критично важно за нашето общество. Високият авторитет на организацията се дължи както на членовете, така и на ръководството й, което отстоява ясни и национално значими каузи", посочи президентът.

"Всички виждаме, че България, Европа и светът се променят все по-динамично. Глобализмът и неолибералният модел, макар и с огромна съпротива, отстъпват място пред икономическия патриотизъм", каза Радев и допълни: "Но правата на трудещите се се нуждаят от защита при всеки икономически модел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
равносметката преди 5 години
вече 30 години и едно големо нищо
13
0
 
2
 
! Отговори
Дъска преди 5 години
Тоз тапиp не знае ли, че глобализалицията е следствие на умиращия капитализъм. Капитализъма има нужда от нови и нови пазари нямаш ли пазари и едно копче не можеш да продадеш, щял да се бори ха-ха-ха-ха. ЕС не е в капан подчинените на Германи и Франция са в капан.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък на Радев и учителя му Тръмп идеята за икономически патриотизъм я знам, олигархията командва работниците са на колене пред нея и никой не може нито да излезе нито да влезе от страната, защото първо от тук ще се наложи задължителни години труд работодателите вече го искат безплатни евтествено уж за квалификация вън ни чакат други фашистки режими който пък не щат чужденци и честито вече сте крепостни селяни на минималната заплата.Илономически патриотизъм равно на фашистка диктатура.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати лешперите, че и си личи кой им плаща.Тия тъй наречени синдикати защитават по-скоро интереса на работодателите работят уж за народа но са пълни с подкупи от олигарси еха.Че и Радев е там, к дрънка евроатлантическите глупости за икономически патриотизъм( WTF is that), нали е натовец.Пък уж е ляв.Реално тия дето в България са уж леви са крайнодесни и защитават американски интереси и интереси на олигархията тук и зад океана, хич не им се връзвайте никакъв вот за тях.
10
1
 
4
 
! Отговори
Киро Спиридонов преди 5 години
Подкрепа още ли съществува?ххахаЯдат и пият с властта, награждават се взаимно и т.н. Има ли още балъци, които да им внасят членски внос? От 1996 не съм в никакъв синдикат.
9
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Конфедерацията на трупа "Под крепа" е на 27-28 г. Конфедерацията на независимите серопозитивни в България - тоже.
8
0
 
6
 
! Отговори
татул преди 5 години
Да виждаш ,че хората са в мизерия и дане си мръднеш пръста.Гледате да не сесъздаде истински синдикат и се сниша-вате,когато излизаме на протест.Сегаискате в европарламента.Ще гласувамза вас.Искам да видя какво ще вземетеот Макрон.Искам ви в тинята.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България имало и синдикати.?????
6
11
 
6
 
! Отговори
kires преди 5 години
Ами какво прави там моркова радев?
5
2
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
До въпрос 4: Отговорете си сам, след като знаете, че данъчния който спипаха с 15 хил. евро подкуп е шеф на Подкрепа в НАП.
4
1
 
24
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Искам да питам, кой им плаща заплатите на КНСБ и Подкрепа. От къде се издържат като никаква работа не вършат освет да защитават интересите на работодателите, което ме навежда на мисълта, че те им плащат.
3
1
 
24
 
! Отговори
Енергетик преди 5 години
Не само,че не са направили нищо!Пълнеха си гушите от присвояванията в енергетиката,
2
2
 
18
 
! Отговори
Stage преди 5 години
Ko prail toz 30 godin?!
1
2
 
35
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Какво направи за хората Подкрепа за тия 30 години???Каквото и КНСБ-НИЩО!