Намериха се още 66 млн. за общинските и областните болници

Лекарите и сестрите да чакат скок на заплатите от 25 до 40%
10
Намериха се още 66 млн. за общинските и областните болници
Снимка: Булфото, архив

Общинските болници успяха да се преборят за повече пари през тази година. Това стана на среща на Сдружението на общинските болници с ресорния министър Кирил Ананиев, на която присъстваха и премиерът Бойко Борисов, вицето Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Още по темата
"Постигнахме съгласие по отношение на допълнителното финансиране от здравното министерство за разходи за заплати през тази година. То ще бъде 30 млн. лева, от които 18 млн. лева за общинските болници и 12 млн. лева за областните болници", обобщи  Ананиев след разговора.

Според него с допълнителното финансиране заплатите на работещите медици в общинските лечебни заведение ще могат да се увеличат с 25 до 40%.

"През настоящата година ще се ползват и още допълнителни средства, тъй като им допълнително увеличение в бюджета на здравното министерство и на касата от новия държавен бюджет. С тях общото увеличение е 66 млн. лв., от които 28 млн. лв. ще са за общинските и 38 млн. лв. за областните болници", допълни той.

Според Ананиев областните и общинските болници имат сходни проблеми - финансови и свързани с персонала, които напука заради ниски заплати.

"Освен финансовото подпомагане ще бъдат заделени средства и за нормалното функциониране на лечебни заведения, които изпълняват дейности по спешност и са единствени за определен регион", обясни още Ананиев.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 месеца
Това наистина е наливане в бездънна кожа. Докато не се промени основният принцип на финансиране на здравеопазването и по 66 милиарда на година да наливат, парите все няма да достигат. Не може личните лекари да получават "на калпак", а да не са виждали и очите на съответния пациент. Не може лекарите от болниците да приемат "здрави-болни", за да си изкарат заплатата. Не може това, което касата отпуска за болен в общинска болница и в университетска болница да е едно и също.
7
0
 
1
 
! Отговори
Тончо преди 2 месеца
Наливайте, Наливайте още, да има още за крадене, че налетите 4 милиарда, вече ги няма. Наливайте без да правите реформа и след това да се чудете, какво стана.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
kak lesno se namira 66 milona -nezam - ne mi se misli ako i taka lesno se ipogybat v dzobovete na nashte politici ; sami xora zasadete kogato iskam namirat kogato iskat pogybvat ; 2 milarda xvarleni za 8 samoleta koito slet kato gi kypim shte imat rasxodi po tezi samoleti oshte tolkova kolkoto sme gi kypili - vsi4ko tova v imeto na naroda : a xorata blaskat cel mesec za 500- 600 leva
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари, без реформи? Това е абсурдно! Нещата ще потръгнат, когато се оптимизират и болници, и училища, и детски градини, и съд, и прокуратура и др.бюджетни "паразити"!
4
3
 
10
 
! Отговори
Вили преди 2 месеца
И този велик икономист по нареждане на Борисов започна да хвърля пачки пари без реформи.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде ги намирате тия милиони?
Кажете и на нас, че да потърсим и ние ...
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От къде ги намерите бе? Или ги бяхте заделили за крадене?
Разбира се няма от къде другаде освен от джоба на бедния българин!
А и така е най лесно вместо реформи налива не на пари в каца без дъно. Докога?
Пенсия за 36г стаж 105 евро срам.
А кога ще видим доктори които по документи режат херни, апендикси, очни, слагат без образно стендове на здрави хора в затвора?
Кога болницата ще стане зависима от пациентите които им плащат заплатите и ако те не са доволни болницата да затваря?
1
3
 
24
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
"Намериха се още 66 млн. за общинските и областните болници"

Как така се намериха 66 мил. лева? Нали от новия бюджет бяха дадени цели 500 мил.? Къде отидоха? В частните болници ли ? Оставка на некадърните пребоядисани мутро-комунисти!!!