Цветанов за интеграцията: Образованите роми да станат еталон за подражание

Според него мерките за превенция трябва да имат предимство пред рестрикционните
Обновена: 9 фев 2019 15:53 | 9 фев 2019 15:37,
127
Цветанов за интеграцията: Образованите роми да станат еталон за подражание
Заместник-председателят на ГЕРБ бе на празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан във винарска изба край Харманли и участва в церемонията по зарязването на лозята в присъствието на депутати, кметове, областния управител на Хасково. Снимка: БТА

Трябва да се обвържат социалните помощи, които се получават, с насрещната ангажираност на ромската общност. Защото обществото остава с усещането, че ромите само получават социални помощи, но не изпълняват своите отговорности като всички останали граждани. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод внесената от вицепремиера Красимир Каракачанов концепция за интеграцията на ромската общност.

Още по темата

Темата за ингерацията на ромите и свързаните с това политики трябва да бъдат дискутирани с обществото и всички заинтересовани страни, препоръча Цветанов, цитиран от БТА.

В настоящата управленска програма акцент е образованието и това трябва да започнем. Затова и заложихме програма децата извън образователната система да бъдат върнати в нея, да бъдат полезни на обществото и да придобият съответните трудови навици и да могат да се реализират, добави той и припомни, че над 30 000 са върнатите в образователната система деца за последната година.

Цветанов уточни още, че реализирането на тези политики е включително и задача на местната власт, която активно може да съдейства. Не бива обаче да стигаме до крайности, които могат да провокират напрежение и противопоставяне в обществото, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ, като припомни напрежението по време на местния вот през 2011 година.

За 30 години държавата не е направила необходимия механизъм с който да покажем, че ромите се интегрират, обобщи Цветанов.

Той припомни записаното в Конституцията, че всички сме равни по рождение. Подчерта обаче, че отговорността за спазването на Закона е на всички и към всички трябва да бъде насочена и кампанията.

Трябва да намерим модел, с който вече интегрираните и добре образовани роми да станат еталон за подражание и да бъдат добрия пример, смята Цветанов. По негови думи обаче мерките за превенция трябва да имат предимство пред рестрикционните мерки.

Цветанов прогнозира, че вероятно до седмица ще се състои Коалиционен съвет, на който темата за ромската интеграция ще бъде дискутирана. След разговорите с партньорите в управлението ще бъде изработена единна позиция, уточни той.

Цветан Цветанов каза и че в Комисията за контрол над службите за сигурност ще се състои изслушване на компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на извършителя със случая "Скрипал" на 14 февруари.

"Аз съм сигурен, че вече е създадена необходимата координация между българските, британските и европейските власти по случая и се работи активно по него", каза Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че в последните 3-4 години България, ЕС и САЩ са подложени на хибридна атака от Русия.

"Има информации за руска намеса посредством онлайн и социалните медии в изборите в няколко държави, което във всеки един от случаите доведе до дестабилизация. Съществува мнение, че дори "Брекзит" се е случил под такова влияние", коментира той.

Цветанов изрази мнение, че случаят "Скрипал" само е затвърдил позицията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия. По думите му Русия иска да отклони ЕС от политиката му за единство в името на всеобщия просперитет, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
24
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Външната и вътрешна политика на България на молитвените закуски* ли трябва да се определя или другаде?????*в Белия дом
19
0
 
36
 
! Отговори
Човек преди 5 години
То и политиците трябва да са за пример да мислят за народа.Но фактите са, че те мислят за себе си и за поколенията си и не дават добър пример.Защо така
18
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй якенце от САЩ лиси го е купил! Боже, пази България!
17
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте само как тоя от помощното училище във Вършец си вее байряка, като политик и се сетете на какъв хал сме...
16
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А самият Цветанов смята ли да се образова или да си го приемаме необразован?И двамата с Борисов освен `йес` за три мандата май друга дума на английски така и не научиха.
15
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибата мирише от главата..Откажетесе първо вие,народните слуги,от апартаментите,пенсиите, колите,охрана,пътувания за сметка на народа си,станете първо вие за пример,че тогава и на другите с чиста съвест да им казвате,как и какво. Исус нямал нищо,но е пример за векове,а алчните ще изчезнат,като дим,без спомен дори..
14
0
 
30
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Социални помощи трябва да взимат САМО тези хора които имат желание и се борят да бъдат полезни за социалната структура. Това е в ядрото на реалния социализъм. Не е държавен капитализъм като в СССР, не е и този корпоратизъм-социализъм в САЩ, понеже те са държавата с най-много разходи по социални програми. Безчетна администрация, огромна армия, федерален резерв който печата пари за да спасява банки, превръщайки ги в дълг, обществени поръчки на фирми също от джоба на данъкоплатеца, а за него мекия
13
67
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началото на месец Март започва мащабно национално движение в подкрепа на ГЕРБ! Който иска да участва да потърси групите във социалните мрежи или да се свърже със местната структура на партията в града където живее. Над 100 хил. вече се включиха.
12
0
 
28
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Един опоскан, друг с лисича опашка.......
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
16 години Цветанов на сцена ..няма как за юбилей
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Цецо,та те най мразят образование и труд кое повече е на кантар.Само с референдум може да се реши кое ненавиждат повече.Интегрира само закона,ако се прилага.Вие нямата топки за това и естествено няма интеграция.А за лафа ти,"че всички са равни пред закона"/смях в залата/ най многоНПОтата да те обявят за расист,ако споменеш етноса де!Други са хората,които ще решат проблема.
9
1
 
34
 
! Отговори
прах в очите преди 5 години
дори и да казват, че ще ги образоват, реално ТЕ УЖ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ, ПИШАТ ИМ НЯКАКВИ ОЦЕНКИ (ПРИБИРАТ БЮДЖЕТ) А РЕЗУЛТАТ СЪЩИЯ КАТО В МОМЕНТА.ВСИЧКО Е ПАРЛАМА БЕЗ РЕЗУЛТАТ. ТРЯБВА ДА ИМ СЕ СПРАТ ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ И ИЗМИСЛЕНИ НАДБАВКИ, КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И БЕЗ ТОВА, ТА ТЕ САМИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ТРУДЯТ! ЧАК ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНТЕГРАЦИЯТА СА ВАЖНИ. ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАХ В ОЧИТЕ И ИМИТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ!!!
8
1
 
44
 
! Отговори
до 18урок по история преди 5 години
Ами той Бойко си е баш комунист. Не знаеше ли?? Бай Тошо му даде куфарче с пари и като падна от власт Бойко си скъса червената книжка. Стана мутра и охранител на Царя. Мина от каратист към пожарникар,милиционер, генерал и кмет. Тъй,че друг да *** от радост освен тоя на снимката Цецо с многото апартаменти не знам да има.
7
1
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Това е политиката, хвърляш някакво прекалено общо изречение, което в случая не е невярно, но е по скоро пожелание от колкото стратегия за развитие, и след това плямпаш спуснатите отгоре заучени изречения. Последиците от безхаберието ти после ги плаща народа с години.Ако беше политик на място щеше да изрази интерес какво е търсел високопоставен офицер на ГРУ в България, и защо ще пращат точно такъв за да отрови български поставен предприемач и в крайна сметка даже не е успял. Въпроси много, но.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образованите Цвинокио и Буратино са еталон за подражание.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите повече трябва да се трудят за да не им минават лоши мисли .
4
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обявявам Цветан Цветанов за премиер на Република България!
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да насилваш човек да плаща с данъците си за разпространението и приложението на идеи, в които той не вярва или ненавижда, е престъпление(грях) и тирания.
2
1
 
55
 
! Отговори
Не преди 5 години
Не мога да повярвам колко здраво ни е хванало ЦРУ. Тези са не само предатели, те вече са зомбита.
1
2
 
46
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
също както този грозния е еталон за всички физкултуници по света!