Позицията на Радев за Венецуела - щета за образа на България

Проф. Лазар Копринаров с коментар в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
9 фев 2019 16:25,
142


"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина", заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела", каза дипломатът.

По думите му при население от 32 милиона, бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания", добави проф. Копринаров. 

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте в краткото видео, а целия разговор на Милена Милотинова и позициите на журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и бившия ни посланик във Венецуела проф. Лазар Копринаров - вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
27
 
! Отговори
? преди 5 години
Венецуела при население 32 милиона е напусната от 2 милиона и половина за 7 години, България при население около 8 милиона е напусната от 2 милиона българи за около 10 години?Къде кризата е по-голяма ..............да каже този професор, ако може да смята проценти??
74
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полициятя в Париж вече използва гранати, има и откъсната ръка на протестиращ мъж...............но това са "демократични методи", нали?Като сме принципни, не трябва ли да осъдим насилието във всичките му форми???
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да си срещал подпоручик доколенков?
72
2
 
20
 
! Отговори
? преди 5 години
Значи френската полиция може да бие протестъри съвсем "демократично", а полицията във Венецуела не можа............защото Макарона е наш човек, на банкерското лоби, а Мадуро не иска доброволно да си подарява нефта и златото на американските фирми???Ей това е западната демокрация!!!
71
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професора да каже демократично ли е френската полиция да бие демонастранти???Или франсетата са демократи и напреднали, а дивите венецуелаци са комунисти и изостанали??Докога с тия двойни стандарти???Докога??
70
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога защитавате самозвани президенти като тоя Гуайдо, вербувани още като студенти в университета на Вашингтон за да предадат народите си.............без да е имало избори???Срам ме е от тоя български професор!!!
69
6
 
22
 
! Отговори
българин преди 5 години
Позицията на президента.Изобщо не е срамна! Срамно е решението.На една партия. "подкрепяща" Чужда позиция и интереси!
68
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щета за България е управлението на един доказан мафиот като Б.Б.!!!!!
67
10
 
25
 
! Отговори
До Георги преди 5 години
Радев е с две висши образования,а преди това е завършил с отличие математическа гимназия.Знае 4 езика и е много по-интелигентен от тези на които слугуваш.Само да те светна,де.
66
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А 2 милиона българи от какво избягаха професоре?При 32 милиона население Венецуела все ще го преживее някак,но при 6 милиона това си е тотал щета.Затова престанете да плачете на чужди гробове и да се кланяте на тоя и оня,а си вижте нашия батак и се опитайте да го оправите,докато съвсем не сме изчезнали.
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще се изходят по въпроса за "демокрацията" във Франция? И е по-близо, а е и членка!
64
22
 
9
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Радев е един неграмотен и лесно манипулируеми селски. Много е подходящ за Москва защото винаги е готов да им изпълни поръчките.
63
13
 
32
 
! Отговори
пепе ле пю преди 5 години
Ей, писна ми да говорят от мое име. Аз и много други българи покрепяме президента. Проблемите на Венецуела са вътрешни и тя трябва сама да си ги решава.
62
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаПозицията "да замълчиш..." е много правилна! Но адреса е неправилен! По въпроса посъветвай ББ, ЦвЦв и много други от този сорт. Още повече, че те и нямат собствена позиция, а само се ослушват какво ще каже началника! (да не уточнявам кой е началника, още повече, че не е един а са повече!)
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ястребител Не два, около 3 милиона са напуснали.
60
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев непрекъснато нарушава това което са го учили в казармата - да пази радиомълчание !Никой не може да му понася изцепките и гафовете !
59
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯстребителБлагодаря за информацията, но колкото да ти се струва странно и малко вероятно имам много добри познания относно историята и настоящето на Венецуелла и на тази основа твърдя, че за това състояние на страната са отговорни Чавес и наследника му както и социалистическите им ГОЛЕМИ глупости които са вършили от както са дошли на власт до днес. Съжалявам, но аз също нямам време и желание да пиша повече по тази тема.
58
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Прав си!Венецуела и България си приличат по емиграцията и по Президентите - Мадуро=Радев !
57
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Прав си!Венецуела и България си приличат по емиграцията и по Президентите - Мадуро=Радев !
56
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка държава се ръководи от законови правила, които ясно казват кога се провеждат предсрочни избори. Във Венецуела такива законови обстоятелства не са настъпили. Просто един самозванец го е поискал и понеже има силата зад него да стоят външни сили, копнеещи за венецуелския петрол, в момента има международен натиск такива избори да се проведат. И понеже нямат механизъм да наложат предсрочни избори, просто си обявиха протежето за "временен президент".