Позицията на Радев за Венецуела - щета за образа на България

Проф. Лазар Копринаров с коментар в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
9 фев 2019 16:25,
142


"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина", заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела", каза дипломатът.

По думите му при население от 32 милиона, бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания", добави проф. Копринаров. 

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте в краткото видео, а целия разговор на Милена Милотинова и позициите на журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и бившия ни посланик във Венецуела проф. Лазар Копринаров - вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позицията на Радев за Венецуела е преписана от Кремъл !
54
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела - население 32 милиона , България - население 8 милиона , и в двете държави са емигрирали около 2 милиона , това показва , че живеем в деветия кръг на ада , щом Венецуела била пред хуманитарна криза с население надвишаващо нашето 4 пъти.
53
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италия и Белгия имат същата позиция. Това щета ли е за тях? Още повече, че Италия стигна по-далече и блокира подкрепата за Гуайдо да стане обща позиция на ЕС.
52
2
 
42
 
! Отговори
грубиян преди 5 години
Срамна позиция за един професор и дипломат. Но тази меркантилност има просто обяснение. Завършил е Московския държавен университет. С такова тъмно петно в биографията, сега трябва ежедневно да доказва на новите господари, че не е скрит комунист. Типичен еничарин.
51
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета е Собственика на ГЕРБ ! Позицията на ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ съвпада с тази на Гърция , Италия , Словакия ..... И половина свят !!!!!Герберотъпчета , президента е най добрия ни политик !!!
50
38
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Зеленият пъпеш е руски плюшен пантоф, който под здравият кремльовски крак, се компрометира все повече с всяко свое следващо изказване.В дипломацията, а пък и в живота понякога (когато кажеш нещо безсмислено) е по - добре да си замълчиш. Само че има категория хора към които спада и ***, която вместо да замълчи, "надгражда" глупостите опитвайки да поправи глупостта. Няма друг президент който да е бил толкова посредствен!
49
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДртПрчИмат също хубав климат за земеделие и плодородна земя която не се обработва и внасят всички храни от вън. Въобще, социализъм в действие, който ни е добре познат.
48
6
 
40
 
! Отговори
Баамаа преди 5 години
Венсуела не ме интересува, но седесари като тоя нанесоха големи вреди на България!
47
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯстребителОт България напускат хората за да отидат да живеят на по-добро място защото имат избор да го направят свободно, което не беше случая преди 28 години. От Венецуела напускат за да избегнат репресиите и да не умрат от глад.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те бягат от цяла Южна Америка. Не пускат индианците през стената да ги спасят. Ще вдигат по-висока стена. Ако падне властта, тези ще бъдат обявиени за свободни граждани, които имат право да емигрират.
45
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро трябва да си ходи час по-скоро, за да се избегне хуманитарна катастрофа. Хиляди хора умират в страната му поради липса на лекарства и храна, а той не допуска помощи от вън. Смята, че ако се съгласи да бъдат доставени помощи, ще признае грешките в управлението си. По този начин за да защити егото си излага народа си на гладна смърт.
44
5
 
42
 
! Отговори
Ястребител преди 5 години
А бе пурфесоре, ако империята на злото САЩ се бяха захвали с България така, както са се захванали с Венецуала за последните 20 години, сега щеще да бродиш по гората да гризеш дъбова *** за храна!При население от 32 милиона са напуснали 2 милиона!Какво ще кажеш за балканската котчина буллгаристан откъдето си грухкаш умно-умно, че при население от 8 милиона напуснаха 2 милиона!??
43
0
 
26
 
! Отговори
Позиции преди 5 години
То вече май само това може да произвежда България - позиции за световното положение и никакви позиции за живота в страната, а да не говорим за реално свършена работа в полза на населението. Има полза за верните, преданите слуги на елита.
42
40
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 38 Радев е позор за човешкия род.Да не мислиш,че в Русия ще го харесат ако е предател там.Такива *** като Радев никоя нация не би търпяла.Само една овча нация има която го търпи,обаче аз няма да я нарека(просто от срам).
41
20
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Ха-ха 26 Викаш напоследък образа на БГ е доста безличен.Много скромно го даваш.Аз бих казал,че е безличен още от 1944г.та до ден днешен.Само при нас 1989г. не донесе промяна.Единствената промяба е че БКП се прекръстиха на БСП.
40
13
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До До КопринаровБря! Че де6илите вече 85% ли станахте. Горд съм, че съм от останалите 15.
39
14
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Този професор лАже,не зная защо,о лАже. Защо им на венецуелци да бягат-от беднотия-глупости. Там им давад соц пакет всяка седмица на бедните и бензина им почти без пари.Магазини за бедни има -купуват от чужбина и -20-30% надолу продават стоките.КАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСЛЕДВАНИЯ -седи ли някой политически там в затвора,нали "свободната "преса ще ореве цялият свят ,ако седеше някой политически.Не мога да разбера защо лАжат ,а не са роми!)
38
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Е да ама сме по-добре от (Ка)Путиновата Русия.
37
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е Позор за всеки българин !До кога ще търпим този евразиец, който позволи на кремълския КГБ поп да ВИЛНЕЕ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ !
36
5
 
37
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Ама толкова ли е лошо да имаме собствена позиция? Защо да не сме неутрални.Борбата е за петрола това е 100%, що то ако бяха всички толкова загрижени за демокрацията и хората по света, нямаше да има преврати само в държавите добиващи петрол, а в такива като Сомалия, Чад, Нигерия, Северна Корея, и т.нМежду другото Корейците са преживяли доста по лоши времена, ама никой не е отрекъл лигитмноста на ким