Бойкотират ли му концепцията за ромите - Каракачанов аут от кабинета!

Не искал внуците му да кажат, че България е закрита държава
Обновена: 12 фев 2019 15:00 | 12 фев 2019 14:58, Камелия Цветанова
186
Бойкотират ли му концепцията за ромите - Каракачанов аут от кабинета!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицето и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се закани, че ако концепцията му с мерки за интеграция на ромите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Още по темата
"Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", каза вицепремиерът в интервю за Евроком.

"Ако най-важният въпрос е, че ние изчезваме като нация, ако това наше виждане не се споделя от хората, с които управляваме, какъв е смисълът да продължаваме заедно", каза той по адрес на коалиционните партньори.

"Аз не желая един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като държава след 1400 г.", категоричен е Каракачанов.

Вицепремиерът все пак смята, че ще има подкрепата на кабинета и няма да се стигне до оставка, тъй като не е бил спрян, когато е информирал предварително и премиера, и министрите за оповестяването на концепцията и за внасянето й.

Раздал я е и на министрите за предложения.

Каракачанов смята, че никъде в документа няма заложени противоконституционни нарушения на права.

По думите му така наречените "системни партии" много обичат да работят с този електорат по време на избори.

"По един или друг начин да ги мотивират, било с обещание, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат и в това е разковничето на проблема", коментира Каракачанов.

"За мен няма значение коя партия ще управлява, ако народът живее добре и сигурно. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не иска да го направи. Повече така не може да продължава", заяви вицепремиерът.

Той добави, че въобще не го притесняват онези, "които реват за правата на човека, защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 г. се добре се хранят с темата права на човека, но дезинтегрират държавата, разбиват чувството ни за национална общност и солидарност.

Каракачанов твърди още, че ако има репресивни мерки в тази концепция, то те са насочени не към ромите, а към държавната администрация, която не контролира и не следи изпълнението на законите. И даде за пример отсъствието от училище, измамите с ТЕЛК и източването на социалната система.

Според него за проблема с малцинствата вина носят и политиците, и гражданите, които години наред си затварят очите.

Каракачанов припомни, че от ВМРО поне от 10-12 години говорят за всички онези проблеми, които се натрупват покрай ромското население в България, само че никой не е обръщал внимание на партията, когато е била в опозиция.

А проблемите били ясни на всички - битовата престъпност, незаконното строителство, източването на социалните фондове от абсолютно здрави хора от същата тази общност.

И все пак вицето обясни, че има проблем само с една част от ромския етност.

"Има една друга част, по-малката е от хора, които са тръгнали по нормалния, по човешкия път – работят, учат поне до средно образование, намират си някаква работа, трудят се, живеят нормално. По-голямата част бяха научени, че имат само права. И те са научени много добре да си искат правата, но не желаят да разберат, че покрай правата имат и задължения, че в България има закони, че това, че си циганин не ти дава повече права от другите. Не ти дава правото да се возиш без билет в градския транспорт, не ти дава правото да отказваш да си плащаш тока и водата, не ти дава правото да пребиваш който ти хареса, не ти дава правото да влизаш в имота на българските граждани и да ги ограбваш. И още много други неща – те не желаят да разберат, че това не е тяхно право, напротив – това е противозаконно", каза Каракачанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
0
 
! Отговори
Моника преди 5 години
Правилно е когато коалиционните другари не те подкрепят по толкова значим проблем и не подкрепят подобна добра концепция,то ти да предявиш подобни действия.
128
4
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Решението е апартейд като в ЮАР.Затваряне в гета и излизане само под строй за работа.
127
4
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 123 екстремистТя пък една европа.В Брюксел са се събрали шайка лобисти на НСР и са готови да погазват дори собствените си закони щом им заповядат.Защо не излязоха с такава декларация когато французите сринаха гетото в Кале.Защо Северен поток може но Южен не.Англетата май ще излязат прави че бягат.Екстремисте я ми разталкувай понятието "жилищно настаняване" което е казано в декларацията на ЕК.Как да го разбирам
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Която партия в парламента а и извън нея не подкрепи концепцията за ромите на Каракачанов замита проблемите под килима и подготвя България за гражданска война.Неизбежно е.Прагът на търпимостта на българите към плевелите е изчерпана.
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за Каракачанов - и на европейските, и на местните избори /за кандидат на ВМРО/. Защото този човек поне демонстрира някаква загриженост за българите. За разлика от БСП и ГЕРБ, който се спотайват по кьошетата и се отнасят с пренебрежение към проблемите на обикновения човек. Вие знаете ли каква напаст са това шведите по малките градчета и села - живеем като във филм на ужасите. Излизаме на работа и като се приберем вечер първо проверяваме дали не са разбили къщата и не са ни ограбили.
124
12
 
0
 
! Отговори
Defender of Justice преди 5 години
Не само той, но всички политици с такава античовешка беззаконна расистка неонацистка репресивна престъпна идеология погазваща международно право Конституцият и човешките прва и свободи дадени от Бог на всеки човек,трябва не само да се отстранят и спрат най-скоро от всички правни граждански и демократични организации,но и съдени за престъпления като измамна пропаганда и злоупотреба с власт,насаждане на расова омраза чрез клевети срещу невинни и организиране банди погазване на права,геноцид,
123
12
 
20
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
Каракачанов тънко подхожда за следващите избори, че може да се коалира и с БСП, само защото те подкрепят идеята му :)))
122
4
 
19
 
! Отговори
1-въпрос преди 5 години
Всеки знае ,че стълбите се метат отгоре надолу ! Човек , държавата е затънала от незаконно и полу-законно строителство--ти гледай какво става м/ у блоковето под и пред терасите ти строят -сътворява се ужас корупцията се лее на талази--ама *** там се бори де да те призная...Разплети възела с откраднатите пари за ромска интеграция--това е държавническо ти си на висок пост действай горе спри кранчетата от който найстина ще ,, изтече Б-я,,--в момента действаш от долу нагоре --даже няма нагоре ...
121
19
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Евродепутатите гласуваха днес за засилване на борбата срещу антиромските настроения в страните от ЕСКАРАКАЧАНОВ ВЛАЧИ РЕЙСА СРЕЩУ ЕВРОПА. ИДЕТЕ ДА ПЛЯСКАТЕ "-" НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА, ДА НЕ СЪМ ГО ГЛАСУВАЛ АЗ ТВА
120
8
 
9
 
! Отговори
Лопес преди 5 години
Да дойдат българските войни пред парламента и властта ще падне от раз!
119
5
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До 127: ТОВА ЧЕ ИСТИНИТЕ ВИ ПРИСЯДАТ НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ.
118
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1-въпросАааа там Каракачана има хотелчета и никак не е удобно да се закачаме със съседите.
117
4
 
18
 
! Отговори
1-въпрос преди 5 години
Защо не почна с БУТАНЕ на незаконно построеното ПРИМЕРНО --по черноморието А ? И то отиваш на единия ден --другия буташ....
116
12
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕ СЪМ НПО СЛУЖИТЕЛ. ПО-УМЕН ОТ ТЕБ И ОТ КАРАКАЧАНОВ И ОТ БОРИСОВ. ВЗЕТИ ЗАЕДНО И УМНОЖЕНИ ПО 10. РОМСКИ ПРОБЛЕМ ИМА НО ТОЙ НЕ СЕ РЕШАВА ТАКА
115
4
 
18
 
! Отговори
Тука има, тука нема преди 5 години
Xъxpеците разбират само една концепция - тоягата и остена!
114
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще избира от тези две неща1) приема закона Каракачанов и го изхвърлят от европа и САЩ за погазване на правата на хората и за нацизъм.2) Отказва да приеме закона и продължава да управлява в малцинство с тайната подкрепа от ДПС.
113
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistГ-н НПО слежител колкото и да се пениш като бясно куче, Българите ще подкрепят Каракачанов. Вие ще изчезнете ако не съществува ромския проблем. Така че ние ще направим всичко възмажно да няма ромски проблем и да обезмислим вашето съществуване. Дано добре ви плащат да продавате България защото много скоро ще трябва да се измитате от тук.
112
14
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ПСЕВДО-ПАТРИОТИ, ЛЪЖЕЩИ ОТКРИТО И СКЛЮЧВАЩИ СДЕЛКИ В УЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ - КАТО КАРАКАЧАНОВ
111
10
 
17
 
! Отговори
патриот преди 5 години
ще гласувам за този който говори истината и прави добре за България и нас българите.
110
20
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Евродепутатите гласуваха днес за засилване на борбата срещу антиромските настроения в страните от ЕСКАРАКАЧАНОВ ВЛАЧИ РЕЙСА СРЕЩУ ЕВРОПА ЕЙ