Отравянето на Гебрев с новичок – лоша драматургия!

Бивш разузнавач: Цялата драма не е в полза нито на САЩ, нито на Русия
12 фев 2019 11:20, Анисия Иванова
98

Има ли връзка между случая "Скрипал" и натравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев? Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди част от разкритията в британските медии, които говорят за употреба на химическо оръжие в България.

Българското разследване също е установило присъствието на лицето "Федотов" в страната ни по време да отравянето на Гебрев. Самият той запазва мълчание до приключване на разследването, но в писмо до главния прокурор казва, че има основание да счита, че случилото се с него има нещо общо със "Скрипал".

Още по темата

"Не мога да свържа фактите в някаква логическа верига между случая "Скрипал" и станалото с Емилиян Гебрев. Няма посочен руски агент, има някакво име. Когато той е бил в България, във Великобритания нищо още не се е случило. Сега изведнъж се говори за новичок. Нарушен е оперативният процес – когато се съберат определени данни, те се подлагат на анализ, спрямо който се изграждат съждения. Обвиняващите си противоречат един на друг", посочи експертът по национална сигурност и бивш разузнавач проф. Димитър Иванов.

"Лоша постановка, лоша драматургия, липсва режисура. Изведнъж актьорите се появяват на сцената и започват да бъркат репликите си, противоречат си, а публиката изпада в недоумение", описа ситуацията с българския новичок разузнавачът.

Според госта на "България сутрин" въпросът е какъв е смисълът от тази постановка.

"Геополитически. Светът се променя. Всеки се бори за зона на влияние. Никого не можем да посочваме за враг – ние нямаме интерес от това. Постановката е самодейна – режисьорът ѝ не се вижда. Цялата тази драма не е нито в полза на САЩ, нито на Русия. Тя е елементарна. Господин Гебрев нищо не е казал. Той преди 4 години е подал сигнал. Неговият случай не е геополитика, а бизнес конфликт. Нямаме бойно отровно вещество. Този скандал ще си отмине", категоричен е експертът. 

Според проф. Иванов в случая с Гебрев става дума за това с танк да се убива муха.

"Няма логика в тези действия. Всеки може да пусне безумна версия за себе си", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Случаят с Гебрев бе коментиран вчера от посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс на среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс и допълни, че няма как да бъдат разкрити подробности.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Той бе категоричен, че внушенията за бездействие по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни след срещата Цацаров.

Руският посланик Анатолий Макаров вече определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Justice DefenderГлупендер, а не дефендер си ти! Какво, излезе, че руските служби не знаят да работят ли? Ами тогава за каква се драха дзадниците с разни там сачми с рицин и радиоактивен полоний? Руските служби преди години в Ливан освободиха техни заложници само катопоставиха на подходящото място главата на брата на един от главатарите. Тези не си поплюват! Има три служби - руските, "Мосад" и ЩАЗИ. Последната е в нелегалност.ЦРУ където не са се хванали, не са се ос.рали - Куба, ГДР, Иран!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излагация и измишльотини. Некакви се наяли с пръскани марули и веднага цял шпионски трилър се съчини.
59
4
 
1
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
това е често използван руски метод за отстраняване на неудобните, престъпление срещу човешки права използвано от всички комунистически престъпни режими но по закон според международното право всеки е невинен до доказване на противното и то с достоверни законови средства така че търсете истината докато я намерите
58
1
 
2
 
! Отговори
До Гошо преди 5 години
Гошо, на нашия пазар не съм виждал нашенска рукола, всичката е италианска. Ако е вярно това, че съвременните хербициди се разлагат за едно денонощие, няма как да попаднат на тукашна трапеза. А и като гледам колко е чиста руколата, която купувам, 100% е хидропоника, за какъв й са хербициди. Али-бали, цацариади!За руколата - не вярвайте, че е афродизиак! Не действа! Както и целината, магданозът, пащърнакът.Пробвал съм!А случайно ако видите Н.Пр. Амбасадорката на Хър Маджести, и виагра не помага!
57
1
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 5 години
Първо не е Федотов, а Свиридов. Второ, не е отлетял по-рано, а е заминал с кораб за Новоросийск по-късно. И не е от ГРУ, а е от ансамбъл "Берьозка", ама се бил пенсионирал вече. И не е донесъл "Новичок", а тайно е изнесъл каса "Плиска". И в гюбрето не се е бъркал, нито му е прекарал партида ПСМ (Пистолет Самозарядный Малокалибренный). Не е следвал в МГИМО и не познава братчетата Бойко и Минко Ноеви, верни комсомолци, отличници, дечица на активни борци за против фашизъма и капитализЪма.
56
3
 
6
 
! Отговори
к.57 преди 5 години
До Милиционер: Исках да ти кажа, че инсектицидите освен за борба с вредителите стават и за отравяне на хора - неумишлено или умишлено. Новичокът спада към Бойните отровни вещества БОВ и става само за отравяне на хора. Това е разликата. И че Гебрев се е натровил с инсектицид, не с Новичок от салатата. А Цуци Ноеичокът се върна от САЩ, сигурно си е взел и парите за вярна служба на някои американски специални служби и от МС днес обявиха,че натравянето на Гебрев ще бъде поето от европейските служби
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
т.ъпите брити така и не доказаха нищо, само се оказа, че техни хора произвеждат също новичок, а самият новичок се оказа старичок, "най-страшната отрова на света се оказа" пълен ***, за разлика от случая литвиненко, където го отровиха качествено, но не със старичок....
54
2
 
0
 
! Отговори
търсете Дойче щрахет преди 5 години
Който от все още незаподозрените знае химически немски, увлича се от световната хими и тайно е понаглеждал в записките на Доцент Адолф от химическиа полк на Итлер- те тоя е изказачочения новичък химически активатор дето дезактивацията не го лови.
53
3
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Какво може да се очаква от гербер сценарист!Хванали един техен , със съмнителна репутация на износител на оръжия в Грузия , Ислямска държава, че и с отнет лиценз и хайде ....тровили го с Новичок!По аналогия с Англия , КОЙ , КОЙ е ТОЙ ...Путин разбира се !Пълна щуротия , пълна излагация !
52
3
 
6
 
! Отговори
докога ще търпим ? преди 5 години
Ахмед Доган / дългогодишен агент на ДС с псевдоними Сава, Ангелов, Сергей, / получи знака за лидерство Ст.Стамболов от Димитър Иванов /последният началник на шести отдел на Шесто управление на ДС/, който ръководи Института за развитие на лидерството в информационна среда. Самият факт, че допуснахме 29 години след началото на прехода от социализъм към демокрация служители на ДС да се награждават взаимно с държавни награди и да раздават напътствия от екрана на телевизора, вместо отдавна да търкат пейките в затвора за техните злодеяния срещу България, показва че сме не народ , а ***...Д
51
9
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
"защо трябва да тровят рашъните Гебрев?"___________Хмм, защо ли.. ами защото отдавна се точели на оръжейните заводи, казват, понеже твърдят че, Българя няма право да произвежда оръжие а те имат, тъй като отдавна изтеклите оръжейни лицензи били техни... Гебрев костелив орех, на български натиск също не е поддал...Оръжейният бизнес е наистина голяма работа, за голями батковци, геополитика почти... Поне това се чува и чете по медиите, пък, кой знае как е и какво не знаеме.
50
4
 
3
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
До до Милиционер, к.53Ох, още един "специалис/т/"! Чети ти в БГ Мама и ще разбереш, че става въпрос за едни много големи пари и оръжейни пазари! Да не би да си мислиш, че Гебрев е станал оръжеен производител и търговец, щото е много убав! Същата руска пръчка, която си мери *** с други руски пръчки! Дали ще го тровят или ще го гръмнат, все е тая! Ти продължавай да се образоваш за инсектицидите!
49
2
 
6
 
! Отговори
до Милиционер, к.53 преди 5 години
До МилиционерГлухарчета, селски, можеш да ядеш, стават за салата преди цъфтеж, а от цветчетата им се вари превъзходен мед. Рецепти бол - провери и в BG Мама. Първо прочети и сетне говори. Натравянето е станало с инсектицид, съдържащ хлорпирифос - например Нуреле Дурсбан. С него се пръскат зеленчуци и овощни дървета срещу листни неприятели - насекоми, червеи, гъсеници. Правиш ли разлика и защо трябва да тровят рашъните Гебрев?
48
1
 
6
 
! Отговори
Вършец е прашец преди 5 години
Цецко се натиска на изместо Борко от предвидените им многобройни без прекъсвания сибирски молитвени закуски, даже е обещавал на човече облечено в зелено елече че ще осигуре едно апартаманетче за газово хъбче, че че че и че видиме къ ше бега от молитвите нали е син на бекаписти с принос към науката и спорта в училищатата за бавно разбягващи се
47
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
продължение: Колко пъти тя се различава от ЛД50? 3.Отчита ли се фактът, че инсектицидът е приет орално, а не чрез кожата, разтворен е от стомашния сок и е резорбиран от вътрешните органи? 4.При положение, че ХПФС се различава много от Новичок по състав и начин на действие,как сега това отравяне се разследва не от експерти, а от Цветанов, Борисов и посланичката на САЩ лейди Хопкинс?
46
2
 
6
 
! Отговори
незап и заподозрени преди 5 години
За случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" както и незаподозрените Борисов и Цветанов са били в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев; а за случая в Англия, както Бря и Цецко така и псевдонима на са били в Германия
45
7
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
Изпълзяха едни стари мишоци, с мазни ЧК каскети да обясняват, че било кокошкарска, аматьорска работа и руските служби /ти да видиш!!!/ нямат хал хабер. Ако беше работа на "невероятните", "брилянтни", "неуловими" руски спец.служби, с техните супер сили, нямаше да остане косъм от Гебрев,мебрев, Скрипал, мипал!!! Ние ядем глухарчета, па си мислим че е рукола! Аман от милиционери- пияндурници, настаящие патриоть/руские/!!!
44
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Четох публикацията на М.Маринов по отравянето на Гебрев. Имам няколко въпроси към уважавания г-н министър.1.Гл.прокурор обясни, че то е извършено с хлорпирифос ХПФС който е съставна основна част на фосфорорганичните инсектициди. Проверявано ли е насаждението с рукола за пръскане с инсектицид и какъв е резултатът от провеката? 2. Какъв е резултатът за концентрацията на ХПФС в тялото на Гебрев?
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕТО ПАК СИ НАМЕРИХА ТЕМА/СКАНДАЛ/ ГЕРБАДЖИИ ВРЕМЕТО ДА МИНАВА, ПРИБЛИЖАВАТ ИЗБОРИТЕ ЗАНИМАВАМЕ СЕ С ПРОСТОТИИ, ОТВЛИЧАМЕ ВНИМАНИЕТО ОТ ВЪПРОСИ КАТО ЩЕ Я БЪДЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ИЛИ Я ЗАКРИВАМЕ И ИЗТРИВАМЕ ОТ КААРТАТА НА СВЕТА. ТОВА СА ГЕРБ. НИЩО СМИСЛЕНО НЕ СА СВЪРШИЛИ САМО ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ И КРАДЪТ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО. О БОЖЕ СВЪРШИ СИ РАБОТАТА ПО БЪРЗО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем как приключват големите престъпления в Бг- няма такова нещо, нямо отровен, натровеният просто си е повръщал, умрял от дехидратиране, не е бил отровен, Федотов е идвал на плаж в Бг, няма престъпление.Но за кражба от магазин или верига на стойност 5-7-10лв- А, такааа! Присъда-затвор!