Социалисти поискаха нова формула за избирателните списъци

Никой българин не би харесал дневния ред на НС, смята Пенчо Милков
Обновена: 13 фев 2019 21:33 | 13 фев 2019 20:50, Красимир Ангелов
11

БСП обяви, че не харесва и не одобрява дневния ред на парламента.

"Никой българин не би го харесал. Обсъдиха се 3 точки и до там. Няма как Народното събрание да се разпуска толкова рано, ако управляващите знаят какво правят. Остава необяснимо защо едва няколко месеца преди изборите се правят такива огромни промени. ГЕРБ иска да си гарантира всячески служебна победа. Точно това се случва", категоричен бе депутатът от БСП Пенчо Милков.

Според него управляващите бягат от машинното гласуване. "ГЕРБ се възпроизвеждат във властта с предизборни манипулации. Машинното гласуване ще противодейства на тези действия", категоричен бе депутатът от левицата.

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза, че хората трябва да вярват, че властта е избрана легитимно. Когато това липсва – тази власт няма легитимност, подчерта още социалистът.

"Основен наш приоритет е въвеждането на публичен регистър на избирателя. Така се премахват "мъртвите души" – избиратели, които са в чужбина и някой друг гласува вместо тях. Искаме нов начин за формулиране на избирателния списък", изтъкна Милков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последен валс за ГЕРБ и те го знаят! Опитват се да правят фокуси, но и слепите видяха, че този път и фокусите няма да помогнат."Пътнико Бойко, пътнико OFF".
5
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Забавно ще е: Ленчето и Станишко заминават за ЕП. Като едно време - на матор към Бузлуджа. Сигурно им е писано накрая да се вземат. Да си включат в листата и лица с увреждания - Бареков, Сидеров :)
4
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Съдиите с политическа поръчка!
3
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Каскетите не разбраха ли, че свърши с искането. Те сега даже за Ленчето трябва да дават. Пък те не са научени да дават ...
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бесепето много го искат това машинно гласуване, за него се обявили 80% от пенсионерските клубове и ромски махали
1
6
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Хехе, машинното гласуване щяло да елиминира изборни манипулации а манипулацията на точно тези машини как ви се вижда. Защо ги изхвърлиха от другите държави и няма никъде?