Случаят Гебрев: Натровен или опит за убийство?

Влязохме ли в международните новини или ни вкараха?
14 фев 2019 10:45, Петя Славова
32

Продължава дискусията по въпроса използвано ли е химическо оръжие срещу бизнесмена Емилиян Гебрев. За момента е доказано единствено, че отравянето му съвпада с престоя у нас на руския агент Сергей Федотов. От Великобритания се очакват окончателните резултати от пробите на Гебрев. Хранително натравяне или опит за убийство?
Още по темата

"Влязохме ли в международните новини или ни вкараха? Нашите служби не работят. Двете новини с Гебрев и прането на пари от Венецуела идват отвън. Дали не изхранваме излишни служители? В момента всичко, което се случва, е резултат на геополитическо преподреждане", коментира бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Дали тук има хранително отравяне, което не е изяснено докрай, дали има съвпадение, че "Федовтовци" са влизали или излизали от България... От геополитическите размествания се възползват корпортативни, индивидуални играчи и държави", каза още експертът.

Ако някой искаше да отстрани физически Емилиян Гебрев, щеше да го направи, убеден е Стойчев.

Експертът по сигурността полк. Николай Марков посочи в "България сутрин", че няма твърдения от страна на Великобритания, а само изказване на хипотеза. По думите му обаче, хипотезата е изключително опасна за българската национална сигуност.

"Ако предположим, че е имало военна химическа интервенция и тя е причинена от държава, това означава, че имаме военно посегателство на Русия срещу България. Ако някои хора опитват да докажат това нещо, ние сме на прага на много сериозни последствия", обясни полк. Марков

"Спомнете си в България колко хора, които се занимават с бизнес и са влиятелни, загинаха при неизяснени обстоятелства. Много отдавна специалните служби работят чрез ситуации, които се създават, уж че са естествени", отбеляза той.

Полк. Марков също така подчерта, че към момента на натравянето Гебрев не е имал отношение към предприятието "Дунарит".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.