БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента

74 души са гласували "за" решението, трима са били "против"
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 15:50, Анисия Иванова
674
БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента
Архив: Булфото

Парламентарната група на БСП напуска парламента, реши Националният съвет на партията. Това бе предложено от лидера на БСП Корнелия Нинова и прието от НС на Левицата след около 3 часа дебати.

От пресцентъра на партията съобщиха, че 74 души са гласували "за“ решението, 33-ма са били "въздържали се" и трима са били "против".

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии  за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Ето пълния текст на обръщението:
 
"Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. Стана порочна практика месеци преди всеки избор правилата да се коригират в интерес на управляващите.

Националният съвет на БСП и Парламентарната група на "БСП за БЪЛГАРИЯ" решително отхвърлят тези решения и възлагат на народните представители от левицата да напуснат Народното събрание.

Така променените правила застрашават демократичността на изборния процес - сега и в бъдеще. Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.

Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия.

Ние изискваме да се осигури демократично провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент, да се гарантира достоверност на изборните резултати съгласно волята на българските граждани и да се избере нов състав на ЦИК, като важна част от тези гаранции. Само при тези условия ние ще възстановим участието си в този парламент.

Обръщаме се към българските граждани за съвместни действия в защита на избирателните права. Всеки може да даде подкрепа за една или друга партия, за едни или други кандидати. Това е изконно политическо право. Но в борбата за неговата реализация трябва да сме единни и непреклонни. Само така ще отстоим демокрацията, правовата държава и нашите основни политически и граждански права."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


674
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
3
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Българския Мъдурко:КВО СИ НАПИСАЛ, НЕ ТИ СЕ ЧЕТЕСИГУРНО СИ ЗАВЪРШИЛ С ОТЛИЧИЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНАТЪРСЯТ СЕ ОВЧАРИ ЗА 200 ЛВ И ТИ ПОКРИВАШ ИЗИЗСКВАНИЯТА
516
9
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ПИСАРУШКИТЕ НА ГЕРБ НЕ СА ЖЕЛАНИНАКРАЯ ЩЕ ОСТАНАТ ДА СИ ПИШАТ ДО ТЯХ
515
8
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До 558: ЩО ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ БЕ;ГЕРБ НАПЕЧАТА 400 000 БЮЛЕТИНИНЕ БСПГЕРБ ДА ИЗЛИЗАТ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ
514
5
 
9
 
! Отговори
Тез дебили преди 5 години
Що си мислят че ни дреме за тях ...Няма да ходят на работа - няма да получават заплати!Къде е проблема?
513
7
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ФОРУМА СЕ НАПЪЛНИ С ПЛАТЕНИ ПИСАРУШКИ НА ГЕРБ.НЯМАТ КАКВО ДА КАЖАТ , НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖАТИ НЕ МОГАТ И ПАРИТЕ ДА СИ ЗАРАБОТЯТ
512
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия ако може изобщо да не се връщат, никога повече, ще е най-добре!
511
9
 
6
 
! Отговори
до 560-Радан преди 5 години
повече от ясно е,че тук се подвизават няколко герберастки мекерета,които "мразят" за пари...то просто си личи по непрекъснато повтарящите се рефрени и разхвърляните,безформени мисли,...повечето от които *** и често вулгарни...нормален човек не би бил толкова упорито *** т.е. единствения извод ,че това се прави за пари....поне да го правеха по по-интелигентен начин ,а то...кучето ми и рибката ,която плава в аквариума е по-умна и интересна от тях...
510
7
 
5
 
! Отговори
До Радан-560 преди 5 години
Коя беше тази "Демократична България" бе Радане,че толкова се пенявиш...някой има ли ви за фактор ,че да натрапваш мнението си...не бяхте ли заедно с ГРОБ в един момент и се провалихте заедно с тях...а доколкото знам тази партийка е опозиция на ГЕРБ и ти нещо си объркал...което ме съмнява ,че си поредното заблудено ***...само потвърждаваш думите,които не ми се повтарят вече заради *** като теб...
509
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години беше немислимо да се видят толкова отрицателни коментари към БСП в този сайт.Това е много радостна тенденция.
508
5
 
12
 
! Отговори
Радан преди 5 години
До 560. Много си елементарен бе, гал.фон червен. Що реши, че всеки, който не харесва БСП непременно е герберски ***. Има и други партии, които мразят бесепарите, има и много хора, които ги мразят безплатно. Ето, аз съм от "Демократична България" и няма нужда Цвъки да ме увещава да критикувам БСП. Има достатъчно причини.
507
5
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
8% РЕЙТИНГ НА ПАРЛАМЕНТА .........КАКВО ПРАВИТЕ ТАМ СЛЕД КАТО НИКОЙ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО
506
10
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ГЕРБ НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА ДАЖЕ В ТОЯ И ВИД:НЯМА ВЕЧЕ ОПОЗИЦИЯ......
505
10
 
7
 
! Отговори
краят на Борисов преди 5 години
На Цвъки троловете са отпадъка на обществото...Липсват им аргументи и превърнаха сайта в свърталище на улични хулигани,които блестят с пошлост,вулгарност,нелепости и цинизми...Това е извадка от истинското лице на ГРОБ.Толкова са неадекватни,че може и да са на наркотици.Печелят мръсни пари,същите са като господарите си.А написаното е за идеята да разобличавам неграмотните *** на ГРОБ и да не си мислят,че могат да дезинформират.Вероятно съдят по себе си и мислят ,че всичко е пари.Жалки твари..
504
10
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЯМА ОПИЗИЦИЯ И БОРИСОВ НЕ Е НЕОБХОДИМДА ПОТЕГЛЯ СЛЕД НИНОВА
503
6
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БОРИСОВ НЯМА ОПОЗИЦИЯ.....
502
8
 
14
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
501
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DDD
500
4
 
8
 
! Отговори
кака преди 5 години
ама големи бузи направи ще се пръснат -нех моим да те познаим, ще изгубиш изборите
499
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме сега "Мадуро" на нинова да наложи вето.
498
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото смислено нещо което могат да направят другарите .