БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента

74 души са гласували "за" решението, трима са били "против"
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 15:50, Анисия Иванова
674
БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента
Архив: Булфото

Парламентарната група на БСП напуска парламента, реши Националният съвет на партията. Това бе предложено от лидера на БСП Корнелия Нинова и прието от НС на Левицата след около 3 часа дебати.

От пресцентъра на партията съобщиха, че 74 души са гласували "за“ решението, 33-ма са били "въздържали се" и трима са били "против".

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии  за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Ето пълния текст на обръщението:
 
"Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. Стана порочна практика месеци преди всеки избор правилата да се коригират в интерес на управляващите.

Националният съвет на БСП и Парламентарната група на "БСП за БЪЛГАРИЯ" решително отхвърлят тези решения и възлагат на народните представители от левицата да напуснат Народното събрание.

Така променените правила застрашават демократичността на изборния процес - сега и в бъдеще. Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.

Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия.

Ние изискваме да се осигури демократично провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент, да се гарантира достоверност на изборните резултати съгласно волята на българските граждани и да се избере нов състав на ЦИК, като важна част от тези гаранции. Само при тези условия ние ще възстановим участието си в този парламент.

Обръщаме се към българските граждани за съвместни действия в защита на избирателните права. Всеки може да даде подкрепа за една или друга партия, за едни или други кандидати. Това е изконно политическо право. Но в борбата за неговата реализация трябва да сме единни и непреклонни. Само така ще отстоим демокрацията, правовата държава и нашите основни политически и граждански права."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


674
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР преди 5 години
До АнонименЧервенвото БКП / БСП мекеренце - първо теб ще обесим с главата надолу , като Унгарските *** - УНГАРИЯ 1956 г....... !!!...........!!
536
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкотирайте герберастките ***...Нека да си пишат и да си четат глупостите сами...Както е казано...Убий *** с мълчание...
535
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мачкай Бойко
534
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав им път и да не се връщат никога
533
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В ГЕРБ И В БСП СА САМО БИВШИ КОМУНИСТИ и техни протежета.Едни и същи
532
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
както вървят нещата ГЕРБ се проваля и май Бойко ще остане генерал без армия,защото мишките ще напуснат потъващия кораб...и ще потърсят другаде препитание...виждали сме го неведнъж...
531
3
 
8
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Както се вижда с К.Нинова начело БСП са вечно втори. Очевидно *** е спасението на Герб...
530
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
физкултурника без малко да провали ГЕРБ
529
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
повече от ясно е,че тук се подвизават няколко герберастки мекерета,които "мразят" за пари...то просто си личи по непрекъснато повтарящите се рефрени и разхвърляните,безформени мисли,...повечето от които инфантилни и често вулгарни...нормален човек не би бил толкова упорито *** т.е. единствения извод ,че това се прави за пари....поне да го правеха по по-интелигентен начин ,а то...кучето ми и рибката ,която плава в аквариума е по-умна и интересна от тях...
528
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СЕ ЧЕРНА КОБИЛА- ЗАЛЕН ЧОРАП ИДВАТ!!!!!
527
5
 
9
 
! Отговори
ДОЛУ КОМУНИЗМА преди 5 години
Толкова червени *** не съм виждал в коментарите от доста време... Случайност?
526
4
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До ognyanz: БИХ ПОДКРЕПИЛ ВСЯКА ПАРТИЯ, КОЯТО ПРЕДЛОЖИ СМИСЛЕНА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И РАБОТЕЩА ИДЕЯ ЗА ПАЗАРНА ИКОНИМИКА(В РАМКИТЕ НА ЩО ГОДЕ ДЕМОКРАТИНИ ПРИНЦИПИ)
525
2
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До ognyanz: НЕ ПОДКРЕПЯМ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП В ПАРЛАМЕНТА; НЕЗАВИСИМО В КОЯ ПАРТИЯ СА; АЗ СЪМ ДЕМОКРАТ
524
6
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До extremist: Да не забравяме, че е бивш член на БКП (и не се знае, дали си е върнал членската книжка), а и е бил охрана на другаря Тодор Живков. Знае, как се работи с партийния апарат.Очаквам, че дежурният л'аладжия Тома Биков в скоро време ще казва за изборния кодекс точно обратното на това, което е говорил преди.
523
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клекна мpъсната Тиква!Пак не го били разбрали папагала.
522
7
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БОЙКО СВИКАЛ ГЕРБ НА ЗАСЕДАНИЕ.....СЕГА СИГУРНО ИМ БИЕ ЧЕМ БЕРИ......
521
7
 
10
 
! Отговори
Живкович преди 5 години
Руските послоги стягаите багажа и си ходете при мужиките ,ние умните не ви искаме и не ни пречете , България е в НАТО и ЕС , вие сте ненужен опадак и платени руско комунистически боклучачец , марш веднаги при мащехата ви русия тук в България управлява ГЕРБ.
520
6
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Докато Бойко хвърчи из международната политика, Цецо пак обърка конците. Предвиждам, че в скоро време Бойко ще накара гербаджиите да направят крачка назад и да прегласуват изборния кодекс. Той както винаги управлява пожарникарски - включва се когато трябва да се гаси пожар.
519
12
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ФОРУМА СЕ НАПЪЛНИ С ПЛАТЕНИ ПИСАРУШКИ НА ГЕРБ.НЯМАТ КАКВО ДА КАЖАТ , НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖАТИ НЕ МОГАТ И ПАРИТЕ ДА СИ ЗАРАБОТЯТПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2019/02/17/bsp-reshi-parlamentarnata-grupa-na-levicata-napuska-parlamenta.402351#comment-newest
518
1
 
9
 
! Отговори
Дано да е истина! преди 5 години
Днес е хубав ден за Българската демокрация ;)