Една легенда си отиде: Шабан Шаулич загина след тежка катастрофа

Изпълнителят е катастрофирал с автомобил в Германия
Обновена: 17 фев 2019 19:24 | 17 фев 2019 14:56, Анисия Иванова
163

Снимка: Twitter

12
Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия. Певецът е издъхнал в болница, където е бил откаран веднага след инцидента. Това съобщават медиите в Сърбия в последния час, информира скопският “Канал 5“, цитиран от "Фокус".

Трагичната новина е съобщена от зетя на Шабан Шаулич, Бата Миркович.

Известният изпълнител е катастрофирал с автомобил в Германия. Според неофициална информация инцидентът е станал след концерт на звездата в германския град Биелефелд, когато двамата с кума му са пътували към международното летище в Дортмунд, като Шаулич не е шофирал автомобила.

След пътнотранспортно произшествие Шабан Шаулич е откаран в болница, където е починал от нараняванията, причинени от тежката автомобилна катастрофа.

Засега няма информация за състоянието на шофьора, както и дали при катастрофата има и други пострадали лица.

Шабан Шаулич е сръбски певец и композитор. Много популярен в родината си. Той е на сцената от 70-те години. Определят го като "Крал на народната музика“. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол.

Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич.

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – "Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът "Био сам пијанац". До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Най-популярната песен на сръбския певец е Dodji da ostarimo zajedno. Шаулич има над 30 студийни албума.

Последният му концерт у нас е в "Арена Армеец" на 21 декември миналата година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
Сърбите са ни били врагове за малко и за наш късмет неуспешно,докато турците са ни дърпали 500 години назад и днес ни съсипват с некачествените си стоки,филмите които вървят поняколко телевизии и кой знае защо поне половината българи ходят там на почивка,а не в други страни!Да ти кажа,че за последното и ние сме си виновни.
109
1
 
10
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
Не си прав.Ходил съм няколко пъти в Сърбия и от никого не видях лошо отношение.И понеже езика е близък до нашият се чувствах все едно ,че съм си в България.
108
6
 
17
 
! Отговори
floro преди 5 години
Хората които сравняват музиката на Шабан с чалга, явно не са слушали Шабан и се изказват неподготвени. Бог да те прости легендо!
107
4
 
10
 
! Отговори
ДУЧЕВ 79 преди 5 години
НЕ Е ТУРЧИН ЧОВЕКАМИСЮЛМАНИН Е ИМА РАЗЛИКАСАМО НАШИТЕ В БЪЛГАРИЯ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ТУРЦИЛЕКА МУ ПРЪСТЛЕГЕНДА Е КОЙ КАКВОТО И ДА КАЗВА
106
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Боговете не умират!
105
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите врагове на България са турците, а не сърбите - доказателствата за това за отлежали във времето поне 500 години. Но на Валентинци не им е угодно. Честит имен ден със закъснение туркополкониче!
104
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Имайте малко самочувствие бe, вие сте хора от най-старите земи в континта, какво припадате по разни американци и англичани постоянно!"Ми точно щото имаме самочувствие не слушаме разни сръбски чaлгии, най-малкото ако ми се слуша чалга си имаме достатъчно българска.
103
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон Шабане. Има правде, има бога!
102
9
 
13
 
! Отговори
до 109 преди 5 години
Ти като си почитател на "световната" музика и като не слушаш "чaлгия" до къде си я докарал? Висиш в *** и в днес бг да хейтваш успял човек. Препоръчвам ти да се запознаеш с това какво е Балкан и какво е Ориент! И още нешо - цялата американска чалгияя, с която ни заливат също използва ориенталски мотиви, но това те кефи нали. Имайте малко самочувствие бe, вие сте хора от най-старите земи в континта, какво припадате по разни американци и англичани постоянно!
101
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Абе все едно да обясняваш на маймуни как да работят на компютър
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лека му пръст на човека. Работил съм в Германия със сърби и босненци. Знам как шофират, пълни само убийци са! Бил съм свидетел как карат с 200-250 км/ч и абсолютно рисково. Явно шофьора му е бил същия...
99
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква звезда е тоя, къде ще го сравните с група Сигнал или БТР или изпълнителите ни на народни песни? Копираше и изчалгарстваше българската народна музика.
98
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загина идола на сърбоманите, реват ! Утре ще умре Таркан туркоманите ще реват...Те горките не знаят, че има световна музика и единственото стойностно на балканите е българската народна музика.
97
5
 
36
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Невероятен глас! Бил е част от веселието ни и от детството! Ще се помни дълго! И все повече си мисля, че след тези, които си отиват никой не идва! Лека му пръст!
96
11
 
32
 
! Отговори
до 96 преди 5 години
Остави хората от Балканите да си слушат, това, което е било от стотици години и им е в кръвта. Ти сега ходи да гледаш Грамитата, щом толкова те вълнуват.
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ми се вижда, че са в насрещното!?!?!?
94
6
 
34
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Този човек имаше уникален глас за балади . Ако Запада разбираше нашия език , биха го направили номер 1 за всички Времена .
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Дражен Петрович така си отиде! Изпълнители много!
92
37
 
19
 
! Отговори
Георги преди 5 години
А западна музика се слуша защото я харесват и е всепризната навсякъде по света. Ама като не сте учили езици е нормално да ви е чужда, като не разбирате текстовете. Карайте си на сръбско. Толкова си можете. Те наградите Грами само на сръбски чалгари ги раздават.
91
1
 
33
 
! Отговори
от мен преди 5 години
баси-какво нещо е съдбата..да те ударят отзад на магистрала..а иначе поклон пред Шабан,израснал съм с песните му..остава легенда..поклон..