Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ ШУН..... Е НА ПРИНЦИПА : НЕ МЕ ЯД ЧЕ КРАДАТ НО КРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ МЕНЕ.
229
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** ликвидира - Следва БСП и България!!!! Ще допуснем ли това?ще допуснем - за бсп! България - НЕ!
228
8
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Че те мутрите са създадени от БСП и с тяхната протекция и до днес си вилнеят в България А бъдещето на децата ти отдавна го определи руското робство в България
227
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и милион да ми даде Цветанов да троля в полза на ГРОБ,не бих го направил...За мен спасението на БЪЛГАРИЯ от робството на ГРОБ е по-скъпо и никога не бих се продал...Заложено на карта е бъдещето на децата ни...Те в нормална държава ли ще живеят или в мутренска..
226
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без тези парламентът ще стане едно по-добро място!
225
8
 
10
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До СТРАНДЖАТАТака е-навсякъде се вижда построеното от ГЕРБ-я в дупка ще хлътнеш,я на крива плочка ще се спънеш,я някоя санировка ще ти падне на главата.Не е като да не се забелязва.Като почнат да падат мостовете и тунелите ще стане още по-забавно....
224
6
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
БСП ще я има докато с пенсионерите живели през комунизма стигат за да влизат в Парламента и това ще се случи до 10-15г после по пътя на АБВ
223
10
 
10
 
! Отговори
neo преди 5 години
Тая лелка като я гледам на снимката и се питам Господи защо точно Шабан взе, можеше да е нинова цяла България щеше да зарадваш!
222
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов-този господин ЛЪЖА,само Елена ще го оправи...Видяхте ли как го осъди за лъжите му...
221
5
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До СТРАНДЖАТАНяма Корнелка да ви свали,гербаджии,сами ще си заминете в небитието като СДС и НДСВ.А БСП ще продължи да вегетира като втора сила(ако не я изпревари ДПС).
220
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Нинова,както и Борисов са зависими и ще правят това,което им наредят,а не това което е в полза за страната,върнете Станишев,Станишев поне е европеец!
219
6
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ми ще избягат като спахте 50г до 1989г Това е вашето наследство!!!
218
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелката е изпepкала тотално...Подобно на форумните тpoлове, които я харесват... Ха-ха-ха!
217
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщите ни са празни...Децата ни избягаха от ГРОБ в чужбина...Джобовете,хладилниците ни...И те празни...И всичко това заради празната глава на Борисов,която някои наричат тиква,което е обида за последната.
216
9
 
5
 
! Отговори
Българофоб преди 5 години
България е страна без бъдеще, независимо дали ще се кланя на САЩ или на Русия. А кланянето е културна особенност на това забравено и оплюто от историята народче. Браво на Нинова. Гражданско неподчинение и разпад на българската държавност. Едва когато българия изчезне, света ще стане по-добро място.
215
9
 
13
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 5 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.
214
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна трябваше. Герберските безобразия вече надминаха и ромските.
213
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме Станишев обратно!
212
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП - българоубийци!
211
6
 
7
 
! Отговори
коментар преди 5 години
223,аз съм прагматик. пред ЛИКВИДАЦИЯТА на Б Ъ Л Г А Р И Я , ЩЕ ГО допусна.А ще допуснеш ли бившите комунистически МУТРИ да НАПРАВЯТ ТОВА?????