Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
12
 
7
 
! Отговори
Няма време преди 5 години
Няма какво да чакаме БСП да се трансформира,модернизира,еманципира и прочее!От тоя храст заек няма да изскочи...ГЕРБ трябва да бъде свален,за да има бъдеще.Ще се намери с какво да бъде сменен!Мераклии за власт никога не са липсвали,ако са неудачни-пак смяна.Щото гербаджиите хептен за мезе ни взеха или суджук,ако щете.
209
12
 
4
 
! Отговори
Закривай! преди 5 години
На българите не им трябва парламент, а вожд. Да ги бие и да го уважават. Демокрацията е прекалено джендърска за наследниците на варварите от дивите степи на Алтай.
208
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си мисли,че като е прочел "Винету" ние сме неговите индианци...Що за първобитно мислене...мачкай Нинова...
207
7
 
9
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 5 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
206
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бриго Аспарухов направо Боко премиер....Така че е редно герберстчетата да му целуват задните части т.е. комунистите го назначиха и те ще си го уволнят...
205
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Що да са ненужни 8 те железа като тръгнат руснаци и всякви подобни наглеци да нарушават въздушното ни пространство да можем да ги сваляме като турците
204
6
 
8
 
! Отговори
2058 преди 5 години
По света...Пак задръстване по Китайско Украинската граница У нас Герб за пореден път печелят Изборите
203
8
 
14
 
! Отговори
Курнелия ликвидира преди 5 години
*** е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли това?
202
2
 
5
 
! Отговори
поправка преди 5 години
Гушките на най-богатите...А не най-ниските...
201
8
 
13
 
! Отговори
Досещане преди 5 години
Аа ясно,Курнелка ще се кандидатира за кмет на Крушовица,затова напуща!Похвално,похвално!
200
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че за какво ни е този САЩ и Европейския съюз...Да не би да сме станали по-заможни...Точно обратното...Най-бедните сме...А сега и на гол тумбак 8 ненужни железа F16 и най-бедните в света ще пълнят гушите на най-ниските...
199
7
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 214 Бойко ги мачка вече 8 г.Ама така е. Онзи никаквец Станишев го назначи за премиер с мърсатийте които му правеше. И Бойко реши да накаже хамстера.
198
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kurnelia ne si e pila tabletkite...
197
5
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
А що не и държавата... А дано!
196
14
 
17
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
195
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овцата Доли и очила ли носи ?
194
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените в България се взеха да се отвращават от мъжете,защото си мислят да не попаднат на някой нискокултурен тиранин като Бойко...Затова е ниска раждаемост с изключение на братята роми на ГЕРБ
193
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Герб Мачкай Бойко
192
7
 
14
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
191
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей,този Цветанов много суха пара дал бе...ако си мисли,че жалките тролчета тук,ще спасят Борисов от народната "любов"...жестоко се лъже...Очевиден неговия провал и хората го усещат на гърба си...