По телефона: Бойко Борисов и Тереза Мей обсъдиха Brexit

Британският премиер благодари за включването по "случая Гебрев"
Обновена: 17 фев 2019 21:13 | 17 фев 2019 21:07, Анисия Иванова
84
По телефона: Бойко Борисов и Тереза Мей обсъдиха Brexit
Архив: БУлфото

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей, съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на разговора, който се състоя по нейно искане, Мей отправи молба за подкрепа за постигане на повече гъвкавост от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на споразумение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов увери Мей в подкрепата си за постигането на споразумение, което ще гарантира запазването на добрите отношения между Великобритания, ЕС и 27-те държави-членки. Българският министър-председател подчерта трите насоки, в които е изключително важно да се постигне договореност, не само за ЕС, но и за нашата страна в частност.

На първо място Борисов открои сигурността и запазването на високите нива на сътрудничество в тази област и наличните инструменти, като се даде ексклузивитет на Обединеното кралство. България винаги е имала най-високо ниво на сътрудничество и много успешни съвместни действия със своите британски колеги и в рамките на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит, категоричен беше българският премиер.

Втората важна насока според министър-председателя Борисов касае статута на гражданите на ЕС в Обединеното кралство и на британските граждани в ЕС. Борисов отбеляза, че тази тема е от голямо значение за България, с оглед големия брой българи в Обединеното кралство, и британски граждани у нас.

Не на последно място, премиерът Бойко Борисов изтъкна, че по темата за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е важно недопускане на напрежение и нарушаване на мира.

По време на разговора британският премиер Тереза Мей благодари на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на британските власти по случая Гебрев и за включването на британски екип при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тъкмо се чуден коя е най-бедната и корумпирана държава.
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро. Това някакъв виц ли е?
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На конграчулейшън ли си говориха или па парле ву франсе?
45
6
 
33
 
! Отговори
Това сън ли е? преди 5 години
Много е дребна рибка Боко, че с него да се уговаря Мей. Ама да вдигнат егото му преди избори, на всичко са готови ***!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koga Tereza nau4i Balgarski?????
43
0
 
5
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
A Pumpkin & a Dragon
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа му избяга, сега си търси международни занимания
41
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв точно политик е тоя клоун?
40
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре , че от него нищо не зависи . Би продал всичко родно за да е на власт .
39
4
 
11
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Много- здраве, за, госпожа Тереза Мей,...Нека- се- търсят, родом,.Завинаги,..- Тя, и- той,.. - Господин- премиера,..И, да- се- потърсй, отговорност,...- От, докторйте, по- света,..За, генофона,.На, интереса,. - Да- се, прехвърля,..Нещо,.. - От, една- държава,...Във, друга- държава....Обичайте- се, като- сватове,...Бих- им- пожелал,...
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадец,крадец,крадец не само на пари...
37
4
 
41
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Великия международник оправи Западните Балкани,па подхвана Брекзита....То поръчката от Лондон ще я изпълни,дума да няма,ама накрая да не стане като с либийските сестри-всички си ги прибраха,само нашите ги съдиха!В случая може да се очаква нещо подобно-всички да останат на работа,а да изгонят само нашите...Тя гербаджийската външна политика е като седесарската-чисто предателство.
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Бойко получи заповедите значи. Сигурно не си е и помислил да попита за бъдещето на българите в Англия след брексита. Не смее бедничкото че ще му дърпат ушите, нито пък го интересуват българите. Какво му е наредила баба му? Да каже че Путин е отровил някой и друг българин ли? Слушкай Слушкай бате Боко. Ще те имат за верен слуга завинаги.
35
2
 
33
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Ние тук се дърлим, но истината е, че американците и англичаните му намазаха ските на Борисов. Така е, когато тъчеш на два стана и когато си затваряш очите за корупцията, кражбите, липсата на свободни медии и разрушената държавност. Пътник е. Запомнете ми думата.
34
3
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нашичкия е докладвал по заданието.Естествено,едва ли е отдумал за положението на нашенците там.Българският слугинаж е много особен,еднопосочен,полза получават само изпълнителите,а за държавата-*******.
33
4
 
36
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Този с безхаберието си ни направи най-бедни и най-корумпирани в Европа.
32
1
 
31
 
! Отговори
Отвратително и тъжно преди 5 години
Много ги интересува англичаните какво мисли една празна Тиква. Ние за десет години стигнахме дъното на европейския съюз, а пък това малоумие, тръгнало света да оправя. Отвратително и тъжно.
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задни Балкани , Близо Изток , вчера и Венецуела !! Еднокнижник Тиквата е взел на мишката Ингилизко ! На, истина сме мъничко-умни !
30
0
 
29
 
! Отговори
Хилиьоу , хал ар ю? преди 5 години
Въобще не ме интересува КАКВО са си казали двамата А КАК са си го казали . Нещо СРС-та няма ли да излязат , че да се посмеем .
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ако ще и с Началника си говори по телефона пак не те искаме.