Кой избира политиците и кой властва, а святата република на Левски?!

Румен Радев не пожали правителството и в словото си за Апостола
Обновена: 19 фев 2019 19:27 | 19 фев 2019 18:34, Камелия Цветанова
314

Снимка: Булфото

Дори в словото си пред Паметника на Васил Левски президентът Румен Радев скастри правителството заради водената от него политика.
Още по темата
"Преди 146 г. тук на това място бе обесен Васил Левски. Оттогава близо век и половина на тази дата се явяваме на символичен рапорт пред паметника на Апостола, за да му кажем какво става с неговата и нашата България, какво става с чистата и святата Република, с братството без оглед на вяра и народност. Още ли народната работа стои над всичко или вече просто ѝ казваме политика?, коментира Радев.

Според него дори и малкото написано думи, които останаха след Васил Левски са достатъчни, за да разберем "какво мисли той за нашето време".

"В република, пише апостолът, всекиму ще се държи сметка за делата. Така ли е днес? Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън българското, заявява Левски. Но така ли е днес? В бляновете си великият карловец вижда как хората избират свободно своите управници и в тази нова България всичко зависи от висшегласието. Днес и това право е обект на посегателство. Неслучайно пред османските власти Левски изрича едни горчиви думи: "И нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия", посочи президентът.

Радев допълни, че "портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква, но вярата в Родината и волята за истина и правда са по-силни от всяко униние.

Освен държавния глава на възпонменателната церемония по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата пред паметника му в столицата присъстваха и председателят на парламента Цвета Караянчева, патриарх Неофит, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пред подвига на Апостола сведоха глава и десетки граждани, които носят българския трибагреник.


314
Още от Страната
Единната система за туристическа информация стартира работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
Н.Петров преди 3 седмици
В България живеят само щастливи хора.....умните се изнесоха овреме ,взимайки пример от т.нар. властимеещи…..колкото до Апостола , той вероятно отдавна е решил даже да не се и обръща....а, принципно погледнато да се спекулира с Републиката говори за някакво неудобство по въпроса.
266
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
баси и наглия комунист
265
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Левски щеше да се обърне в гроба,ако знаеше, че български президент работи за интересите на Русия и същият му чете надгробното слово.
264
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
извратените гербаджийски тролове-твари, защитници и купени от престъпната шайка на Борисов, пак плъзнаха като стадо плъхове ,мъчейки се да излязат от капана собствената си омраза и затъпялост към най-достойния президент на България
263
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най свят завет на Апостола е този за Чиста и Свята Република! Той бе изпълнен чак след 9 септември 1944 г. чрез народен референдум! Буржоазията след освобождението потъпка заветите на Левски, разни предатели като Хаджи Пенчович, Киряци и Стефчовци побързаха да стават депутати, министри, пристави, областни управители и народни изедници! Докараха князе и царе от чужбина, за да не би някой българен да заеме този престол и да ги изпревари в общия кариеризъм!
262
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами, вярно е! Политиците си слагат портрет на Левски зад гърба, защото са гузни да го гледат в очите и който влезе при тях да види, че са патриоти! Иначе щеше да го поставят над вратата срещу бюрото с телефона и папките!
261
13
 
5
 
! Отговори
TT преди 3 седмици
Радев,ти май си пра внук на поп Кръстю ??
260
11
 
7
 
! Отговори
Скитник преди 3 седмици
Апостола предаден от БЪЛГАРИН, и БЪЛГАРСКИЯТ президент предава България и българите?! Толкова може този народ!
259
0
 
9
 
! Отговори
RE отговор преди 3 седмици
Интересно е защо като България винаги е била и е бедна нашите политици толкова много драпат за власт.
Бедните държави никой не би трябвало да иска да ги управлява ! - така е логично.
А то излиза че в най-бедните държави политиците не си знаят парите ! - а парите ги осигуряват хората които работят но мизерстват и явно не го осъзнават.
258
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Великолепно слово ! Това, с малко думи да кажеш толкова дълбоко смислени неща за величието на Левски и в същото време да покажеш на нещастният ни народ колко е безнадежно днешното му състояние, е във възможностите на един такъв човек, какъвто е ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ.
257
8
 
9
 
! Отговори
Левски не е лизал преди 3 седмици
Рушки жопи както жипилизеца Радефф !
256
1
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 3 седмици
До Анонимен 251 Не приятелю.На фасадата на НС трябва да пише: Надежда всяка оставете.България през цялото си съществуване е била бедна и такава ще си остане.Това е причината за масовото бягство.
255
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Използва думите на Апостола като свои съвсем безпардонно , но ако може Левски да се надигне и да вземе една сопа надали ще остане някой край паметника му.
254
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това, което ме дразни в президентът е, че критикува само управляващите, нито дума за БСП, а БСП е точно, толкова виновна за състоянието на България, колкото и всички други политически партии в България. Ако иска да бъде справедлив критик нека да критикува всички политически партии не само управляващите ! Тогава и само тогава ще бъде президент на всички българи, иначе е само на тези гласували за него !
253
13
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
Спрете се ве.Стига сте нападали президента.Какво искате от него.Той е смел,не го е страх
от височини-кара самолет.Той е атлет-прави коремното.Той е уважителен-уважава Решетников,паметлив е -всичко което му напише професора го запомня.Той е добър
християнин-изповядва семейните ценности.Не е злопаметен-нищо лошо не е казал за
руския поп.Той е любвиобилен-обича хората и Курнела.
Какво искате да хвали правителството ли,питате ли го дали му е лесно.
252
14
 
13
 
! Отговори
И Путин не го кани преди 3 седмици
Високия губещ е Деси Радева. Какви мечти лелееше само. А с този президент и на екскурзия в чужбина не може да отиде.
Още три години и ще има генерална промяна.
251
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Надпис на входа на Исландският парламент !
"Когато управляващите не се грижат и съобразяват с народа негово свещено право и задължение е да се вдигне на бунт".
Когато същият надпис се появи на входа на НС можем да кажем че има демокрация и свобода.
250
12
 
20
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 3 седмици
Суджукарската пропагандна машина вече произвежда само отпадъци.Няма жив човек ,който да вярва на Боко и шайката алчни некадърници около него.
249
13
 
13
 
! Отговори
жалко преди 3 седмици
Той не пожалил законно избраното правителство на България.
Затова историята няма да го пожали.
248
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЧЕРВЕНА КОБИЛА- ЗЕЛЕН ЧОРАП СА ТРЪГНАЛИ ПО ГРАДОВЕ И ПАЛАНКИ- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ВРАТИТЕ, СКРИВАЙТЕ КАШКАВАЛА И СИРЕНЕТО...ПАК ПОТЕГЛИХА.