Кой избира политиците и кой властва, а святата република на Левски?!

Румен Радев не пожали правителството и в словото си за Апостола
Обновена: 19 фев 2019 19:27 | 19 фев 2019 18:34, Камелия Цветанова
314

Снимка: Булфото

Дори в словото си пред Паметника на Васил Левски президентът Румен Радев скастри правителството заради водената от него политика.
Още по темата
"Преди 146 г. тук на това място бе обесен Васил Левски. Оттогава близо век и половина на тази дата се явяваме на символичен рапорт пред паметника на Апостола, за да му кажем какво става с неговата и нашата България, какво става с чистата и святата Република, с братството без оглед на вяра и народност. Още ли народната работа стои над всичко или вече просто ѝ казваме политика?, коментира Радев.

Според него дори и малкото написано думи, които останаха след Васил Левски са достатъчни, за да разберем "какво мисли той за нашето време".

"В република, пише апостолът, всекиму ще се държи сметка за делата. Така ли е днес? Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън българското, заявява Левски. Но така ли е днес? В бляновете си великият карловец вижда как хората избират свободно своите управници и в тази нова България всичко зависи от висшегласието. Днес и това право е обект на посегателство. Неслучайно пред османските власти Левски изрича едни горчиви думи: "И нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия", посочи президентът.

Радев допълни, че "портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква, но вярата в Родината и волята за истина и правда са по-силни от всяко униние.

Освен държавния глава на възпонменателната церемония по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата пред паметника му в столицата присъстваха и председателят на парламента Цвета Караянчева, патриарх Неофит, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пред подвига на Апостола сведоха глава и десетки граждани, които носят българския трибагреник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
16
 
14
 
! Отговори
Егати преди 5 години
Балайката - руски музикален инструмент.
160
15
 
25
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Искам да попитам защо няма линк към словото на президента, а гербоудобен жалък опит за преразказ на прекрасното слово на човека?
159
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е великия ни премиер, по-велик ли е от Левски, че не го е почел лично, поне от кумова срама, а е пратил Кречеталото си. Може да се отчете в резултат на гербавото управление, колко се орязаха в училище уроците за Апостола, и как някой плати да се разказва на българския народ, че е не революционер а криминален престъпник. Анатема за написалия това
158
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българки, не се омъжвайте за ислямци!!!! Пазете свято родовата си памет!!!! Милата ни родина ще надмогне и над алчния запад, с юдоолигархията си, и над западните ислямски марионетки в ущърб на славянство и православие.
157
4
 
15
 
! Отговори
срам преди 5 години
Защо по талавизията не даваха нищо за Левски?Само щрак Марийке на портрет на мутри с каки и дечица?.Ни заря,ни почести...
156
33
 
28
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
Кому е нужен такъв президент?На България и трябват хора честни, работливи. Готови да се отдадат на работа за родината.
155
23
 
24
 
! Отговори
виноват преди 5 години
Делата, делата господин президент. По делата ще ги познаем. Помислете си за Вашите дела за да не се сърдите един ден от мястото което са Ви отредили.
154
23
 
25
 
! Отговори
До 218 преди 5 години
Ако Левски беше жив, щеше да заклейми нещастния министър председател, който си прави селфи на паметника му.
153
29
 
31
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Прав е Радев. В него е надеждата на много хора. ГЕРБ вреди на всички с некадърността и алчността си.
152
22
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Социалистите проляха много кръв.Митьо очите, Бенчо Бенчев, семейство Арабаджиеви, ТЕЛК Варна.Прокуратурата действа и това се отразява зле на най-голямата опозиционна партия.Разбираемо пРезидента започва да губи самообладание.Историята няма да му го прости.
151
16
 
12
 
! Отговори
Цецо без Бойко преди 5 години
Днес цецето предаде Бойко - вдъхновителят и верен страж на законността, вярата в Бога и делото за което хиляди поеха трудния път след него.Онзи ден Цеситу предаде татко си-верният шофьор на много важен за великата Партия човек. Щастие е че нашите поборници, четници и комити, че Цециту не е бил преди 150 години в мъжественна възраст. Но и друго-в момент когато усеща предателството на Буда- той преминава в превратаджия. Което доказва че макар и предал, е щял да утрепа аскера и освободи Дякона
150
18
 
11
 
! Отговори
О времена, о нрави преди 5 години
На тая страна и трябват два национални празника - Ден на тиквата и Ден на простотията!
149
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако комунист не си позабърше *** с Левски, то кой?
148
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червения зарзават какво издевателства над Левски?
147
1
 
26
 
! Отговори
парадоксално преди 5 години
всички се кичат с левски но никой не изпълнява заветите му
146
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен А къде е червената Торба от Банкя ?
145
25
 
20
 
! Отговори
Радев жалък преди 5 години
Този смотан *** освен за екскурзовод(с парите на България) на дългата Деса за друго не става...ДОБРЕ ЧЕ НЕ СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА...
144
4
 
7
 
! Отговори
до 205 преди 5 години
Напълно съм съгласен с теб.
143
19
 
23
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 5 години
Трябва да има такъв Президент на България .Да напомни за Институцията която е на Върха на Републиката и Държавата .Спомням си Плевнелиев преди години в тъмните години на Президенството - завалията отрече ролята на Русия в Освобождението на България от Турско Робство и призова НАТО да нападне Русия за отмъщение че е освободила България .
142
11
 
17
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Мутроландия трудно може да мине за "чиста и свята република"....