Кой избира политиците и кой властва, а святата република на Левски?!

Румен Радев не пожали правителството и в словото си за Апостола
Обновена: 19 фев 2019 19:27 | 19 фев 2019 18:34, Камелия Цветанова
314

Снимка: Булфото

Дори в словото си пред Паметника на Васил Левски президентът Румен Радев скастри правителството заради водената от него политика.
Още по темата
"Преди 146 г. тук на това място бе обесен Васил Левски. Оттогава близо век и половина на тази дата се явяваме на символичен рапорт пред паметника на Апостола, за да му кажем какво става с неговата и нашата България, какво става с чистата и святата Република, с братството без оглед на вяра и народност. Още ли народната работа стои над всичко или вече просто ѝ казваме политика?, коментира Радев.

Според него дори и малкото написано думи, които останаха след Васил Левски са достатъчни, за да разберем "какво мисли той за нашето време".

"В република, пише апостолът, всекиму ще се държи сметка за делата. Така ли е днес? Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън българското, заявява Левски. Но така ли е днес? В бляновете си великият карловец вижда как хората избират свободно своите управници и в тази нова България всичко зависи от висшегласието. Днес и това право е обект на посегателство. Неслучайно пред османските власти Левски изрича едни горчиви думи: "И нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия", посочи президентът.

Радев допълни, че "портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква, но вярата в Родината и волята за истина и правда са по-силни от всяко униние.

Освен държавния глава на възпонменателната церемония по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата пред паметника му в столицата присъстваха и председателят на парламента Цвета Караянчева, патриарх Неофит, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пред подвига на Апостола сведоха глава и десетки граждани, които носят българския трибагреник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...........святата република на Левски?!................олайнарена до безобразие от "истински" български родолюбци в нея!
140
19
 
20
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Радев е истински български президент. Министър председателя е американски агент, слуша и изпълнява каквото му кажат.
139
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев реч реди,Решетников му разреши, Левски той цитира, ала и дума не разбира. За Грипен лобира, F-16 го спира,докато учи ни на нрави, семейство от скандали бави.Държава оглавява, народ разединява, че Русия му е на сърце, пази я от врагове.и т.н
138
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев като руски агент няма право да споменава името на Апостола.Защото Левски е казал " Който ни "освободи" той и ще ни и пороби".
137
13
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До Баамаа. Ами гледай новини бе, кондом. Беше на паметника на обяд и разговаря с деца за Левски. Или ти гледаш само червената помия БСТВ.
136
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такъв гнусар като този, в деня за почитане на Левски, да си пеави политически пиар
135
11
 
12
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До тцтц. Този минпред.... е бил главен секретар на МВР, два пъти кмет на столицата, три пъти премиер. Това дали е случайно е бе, чукун.дур? Колко българи са постигнали това? А ти какво си постигнал в жалкия си живот бе, гал.ош, та си тръгнал да го одумваш?
134
17
 
19
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
133
9
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
*** казва, че избирателната система е компрометирана... - това означава, че Ментолко Ефраимов не е легитимен...
132
15
 
19
 
! Отговори
ТЮЮЮ преди 5 години
ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА ПО ВИЕТНАМСКИ, ЦВЕТА КЪРДЖАЛИЙСКА, ФАНДЪЧКАТА И ЦЕЦО ***, КАТО ЗАПТИЕТА СА ЗАГРАДИЛИ ПРЕЗИДЕНТА. МАЙКА ИМ ДЕБИЛСКА ***. ПО ЗАРЪКА НА БАШ МУТРАТА ПО-ИЗВЕСТНА КАТО БАЙ ХЕЙ ОТ БАНКЯ
131
18
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Абе... - тоя мрази България повече и от Жириновски и поп Киро взети заедно...
130
4
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Много хубав въпрос - Кой избира политиците?В България властта е окупирана от партиите. Без партия не можеш да станеш премиер. А в партиите как се стига до върха им. Почваш от партиината организация в Горно ново село, доказваш се и хората те издигат до върха в партията - да бе да. По скоро някой те слага политбюрото на партията и от там ставаш депутат и министър. Кой е този някой???
129
10
 
16
 
! Отговори
Ех, Апостоле преди 5 години
Как КОЙ властва! Разбира се, че другаря Путин и неговите клакьори в територията наречена България. Сигурно Левски се върти, като ветрило в незнайния си гроб.
128
1
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Сегашната политическа класа би накарала Левски да съжали за всичко което е направил....
127
14
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ВЕРОЯТНО ЛЕВСКИ ВИЖДА ОТГОРЕ, ЧЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯТА ГЕРБ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, ЗА КОЯТО СИ Е ДАЛ ЖИВОТА !!!
126
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е шопаресата Нинова?
125
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски е искал да избави майка България от подобни кремълски лизaчи като лицето Радев!
124
9
 
15
 
! Отговори
Баамаа преди 5 години
Абе къде е боцунека , нещо в разход ми се види , само вършецкия ми се мерна?
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избират ги наивници и изпуснати от психиатрията. Като мойта комшиика на която през 2 седмици и обличат усмирителната риза и я отвеждат да и лекуват мозъка. В апартамента и е пълно с плакати на най различни партии. Когато я питам за кои гласуваш тя ми казва ами за всички. Да не би да си мислите че нормалните хора гласуват за тези които 30 години унищожават народ и държава и провеждат съвсем умишлен геноцид под диктовката на външни фактори.
122
2
 
5
 
! Отговори
Яблани и груши преди 5 години
Махнете тези политици. Дайте нещо интересно. Обърнах хастата на една часова днес. Някой има ли интерес да споделям?